Bloomberg: ABD’de Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması sonrası ticaretin kesintiye uğraması endişesi

Gazeteye göre, Biden yönetimi, petrol piyasası katılımcılarına pazartesi günü başlayacak Rus petrolüne varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasının arz kesintilerine ve fiyat dalgalanmasına yol açmayacağına dair güvence vermeye çalışıyor.

Ancak uzmanlar, kısıtlama önlemlerine ‘aşırı uyum’ eğiliminin büyük sorunlara yol açabileceğinden çekiniyor.

G7 ülkelerinin tavan fiyat uygulamasını vakit kaybetmeden devreye alması nedeniyle, birçok oyuncu tüm riskleri analiz etmek ve kararlarının Batı yaptırımlarından etkilenip etkilenmeyeceğini anlamak için faaliyetlerini durdurabilir.

Gazeteye konuşan Gibson, Dunn and Crutcher’ın ortaklarından Adam Smith, “En büyük potansiyel sorunlardan biri, aracıların riskin çok büyük olduğuna kanaat getirmeleri ve katılımı reddetme kararları olacak” dedi.

Rapidan Energy Group’ta petrol piyasası analisti Hunter Kornfind ise “Bazı alıcıların malları kabul etmek istemeyecekleri, beklemeyi ve izlemeyi tercih edebilecekleri birkaç haftalık bir durgunluk olabilir. Bu, ticaretin tamamen duracağı anlamına gelmiyor, ancak geri adım atanlar olabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa: https://tr.sputniknews.com/20221203/bloomberg-abdde-rus-petrolune-tavan-fiyat-uygulamasi-sonrasi-ticaretin-kesintiye-ugramasi-endisesi-1064113857.html

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Asgari Ücret Zammında İş Barışı Gözetilmeli

Son yıllarda hızla artan enflasyonun tüm toplum kesimlerinin alım gücünü olumsuz etkilediğini dile getiren Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz: “Tabi bu durumdan en yoğun etkilenen toplum kesimi sabit ücretliler oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir