Ekonomi

Asgari Ücret Zammında İş Barışı Gözetilmeli

Son yıllarda hızla artan enflasyonun tüm toplum kesimlerinin alım gücünü olumsuz etkilediğini dile getiren Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz: “Tabi bu durumdan en yoğun etkilenen toplum kesimi sabit ücretliler oldu.

Devamı »

Çeşme Travel Turkey Fuarı’nda

Bu yıl 16’ıncı kez dünya turizmine kapılarını açan “Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na Alaçatı sokaklarını ve plajlarının incecik kumlarını standa taşıyan Çeşme Belediyesi ünlü Çeşme mandalini, Çeşme limonu, zeytin ağaçları ve Alaçatı sokaklarını renklendiren begonvilleri ile yine fuarın gözdesi olmaya hazırlanıyor.

Devamı »

Emirates A380 Yeni Zelanda’ya iniş yaptı

Emirates’in amiral gemisi A380, Auckland Havalimanı’na önemli bir iniş gerçekleştirdi. Emirates’in iki katlı uçağı Şubat 2020’den beri Auckland’a ilk defa sefer gerçekleştirerek Yeni Zelanda kalkışlı ve varışlı seyahat talebindeki artışı ortaya koydu.

Devamı »

Enerji Krizi ve Bitcoin Madenciliğine Etkisi

Nihai tüketici için bütçe kalemlerinin en önemlisi nasıl enerji harcamaları ise Bitcoin Madencileri için de enerji tüketimi en büyük gider kalemi… Covid 19 sonrası tüm dünyayı etkileyen enflasyon, Rusya – Ukrayna savaşı ile körüklenen enerji darboğazı elektrik maliyetinde artışa neden oldu.

Devamı »

Dünyanın En Pahalı Şehirleri

Dünyada 172 şehir baz alınarak yapılan araştırmaya göre, yaşam maliyetleri raporu belli oldu. Şehirlerdeki kira fiyatları, yeme-içme ücretleri ve enerji ücretleri baz alınarak hazırlanan raporda dünyanın en pahalı şehri New York ve Singapur oldu.

Devamı »

Emeklilik Hayali SGK Danışmanlığı Hizmet Taleplerini Yüzde 140 Artırdı

Yeni yıl ile birlikte emeklilik hayali kuranlar yürürlüğe girmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası kapsamından faydalanmanın yollarını arıyor. Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut, Sosyal Güvenlik Kurumu danışmanlığı taleplerinde Ağustos – Eylül ve Ekim - Kasım dönemlerindeki artışı inceledi. Önceki iki aya göre Ekim - Kasım aylarında yüzde 140 talepler arttı.

Devamı »

2 Binden Fazla Vatandaş İstihdam Edildi

Keçiören Belediyesinin istihdam ofisi olarak hizmet veren Kariyer Ofisi üç buçuk yılda 2 binden fazla vatandaş için iş kapısı oldu. Kariyer Ofisi aynı zanda çalışma hayatına yeni başlayan vatandaşlara kariyer planlaması da yaparak bulundukları işte ve iş yerinde kalıcı olmaları için rehberlik desteği de veriyor.

Devamı »

Aksigorta, Bölge Ziyaretleri ile Acentelerinin Sesine Kulak Veriyor

Aksigorta, üst yönetimiyle birlikte bölge ziyaretlerine başladı. Tüm sektörlerin olduğu gibi sigorta sektörünün de içinden geçtiği sınavda, her zaman olduğu gibi yine acentelerinin yanında olan Aksigorta, gerçekleştirilen ziyaretlerde acentelerinin yaşadığı sorunlara yönelik geliştirilebilecek çözümleri konuştu.

Devamı »

Aktif Bank AFIS’te tek Türk bankası olarak yerini aldı

Afrika’ya yönelik dış ticaret faaliyetleriyle öne çıkan Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank, kıtanın ekonomi ve sanayisine önemli katkılar sağlaması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Africa Financial Industry Summit’te (AFIS) yerini aldı.

Devamı »

Yeşil Mutabakat Sürdürülebirliğe Ulaşmanın Yol Haritası

Son yıllarda hayatımıza girmiş olan geri dönüşüm, ileri dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi kavramların önemine dikkat çeken ve sektördeki üreticilere doğayı korumak adına el ele verme çağrısı yapan 6. Uluslararası Kozmetik Kongresi sektörün öncü temsilcilerini buluşturdu.

Devamı »

MÜSİAD Başkanı: Asgari ücrete, önümüzdeki dönem enflasyon beklentileri ışığında bir zam yapılmalı

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 2023 asgari ücret görüşmelerine ilişkin "Bu yıl için satın almayla ilgili kaybolan alım gücüne ilişkin maaş artışı yapıldı. Önümüzdeki sene yapılacak olan artışına, bu dönemdeki enflasyon verileriyle hareket ederek değil, önümüzdeki dönem enflasyon beklentileri ışığında bir zam yapılması düşünülmeli" dedi.

Devamı »