Turkish News Türk Dünyasından Haber https://turkishnews.com.tr Türk Dünyasından Haberler Wed, 01 May 2024 08:26:54 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.6 https://turkishnews.com.tr/wp-content/uploads/2022/11/cropped-turkish-news-website-favicon-color-1-32x32.png Turkish News Türk Dünyasından Haber https://turkishnews.com.tr 32 32 İletişim: Schengen vizesi ile ilgili sorun yok! https://turkishnews.com.tr/?p=22971&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=iletisim-schengen-vizesi-ile-ilgili-sorun-yok https://turkishnews.com.tr/?p=22971#respond Wed, 01 May 2024 08:16:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22971 ANKARA (İGFA) – İletişim Başanlığı, FETÖ’nün manipülasyon amaçlı kullandığı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Hükûmet, döviz çıkışını engellemek için Türk vatandaşlarına Schengen vizesinin verilmesini engelliyor.” iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Vize başvurularındaki yoğunluk nedeniyle ileri tarihlere sarkıtılan randevularla ilgili sorunun aşılması için büyükelçiliklerin çalışmalarını sürdürdüğüne dikkati çekilen açıklamada, “Randevuların ileri tarihlere verilmesiyle ilgili, “başvuruların kapatıldığı” veya “engellendiği” yönündeki …

The post İletişim: Schengen vizesi ile ilgili sorun yok! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – İletişim Başanlığı, FETÖ’nün manipülasyon amaçlı kullandığı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Hükûmet, döviz çıkışını engellemek için Türk vatandaşlarına Schengen vizesinin verilmesini engelliyor.” iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Vize başvurularındaki yoğunluk nedeniyle ileri tarihlere sarkıtılan randevularla ilgili sorunun aşılması için büyükelçiliklerin çalışmalarını sürdürdüğüne dikkati çekilen açıklamada, “Randevuların ileri tarihlere verilmesiyle ilgili, “başvuruların kapatıldığı” veya “engellendiği” yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Terör örgütlerinin manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/iletisim-schengen-vizesi-ile-ilgili-sorun-yok-371909

The post İletişim: Schengen vizesi ile ilgili sorun yok! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22971 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘1 Mayıs’ vurgusu https://turkishnews.com.tr/?p=22975&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cumhurbaskani-erdogandan-1-mayis-vurgusu https://turkishnews.com.tr/?p=22975#respond Wed, 01 May 2024 08:13:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22975 ANKARA (İGFA) –  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma Meclisi’nin üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ve tüm dünyada yarın coşkuyla kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, helal rızık peşinde koşan tüm işçilere selam ve sevgilerini iletti. 1 Mayıs tarihinin Türkiye’de yıllarca gerilimin, kavganın, çatışma ve sokak olaylarının …

The post Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘1 Mayıs’ vurgusu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) –  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma Meclisi’nin üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ve tüm dünyada yarın coşkuyla kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, helal rızık peşinde koşan tüm işçilere selam ve sevgilerini iletti.

1 Mayıs tarihinin Türkiye’de yıllarca gerilimin, kavganın, çatışma ve sokak olaylarının sembolü olarak görüldüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1977’de yaşanan faciadan dolayı her 1 Mayıs’ın uzun süre şiddetin ve kaosun olduğu bir gün olarak algılandığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2008’de 1 Mayıs’ı Emek ve Dayanışma Günü, 2009’dan itibaren de resmî tatil ilan ederek buna son verdiklerini anımsattı.

Taksim’i 2010 yılında, 32 yıl sonra kutlamalara açanın kendileri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Böylece 1 Mayıs’ın hiçbir engellemeye, hiçbir gayrimeşru çabaya gerek duymaksızın işçi bayramı olarak kutlanabilmesini temin ettik. Buna rağmen, son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar, Taksim tartışmalarıyla 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı herkesin malumuyken, bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim. İstanbul’da gösteri, miting ve yürüyüş güzergâhları bellidir. Geniş çaplı buluşmalar için her iki yakada da miting alanları mevcuttur.”

“HERKES SORUMLULUK DUYGUSUYLA HAREKET ETMELİ”

Gerekli izinler ve tedbirler alındığında, herkesin mitingini, gösterisini, anma programını ve barışçıl protestosunu özgürce yapabileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da yapılacak kutlamalar için 40 ayrı yer ve güzergâh belirlendiğine dikkati çekerek, “Sadece İstanbul değil, 55 ilimizdeki 103 ayrı etkinliğe de izin verilmiştir. Müsaade edilenler dışında bir alanda yürüyüş ve miting düzenleme ısrarının iyi niyetli olmadığı açıktır. Günaşırı yaptıkları çağrılarla 1 Mayıs’ı propaganda aracına dönüştürmek isteyen terör örgütlerine istismar zemini sunulmamalıdır. Herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerektiği kanaatindeyim. Sendikalarımızı ve siyasi partilerimizi, 1 Mayıs atmosferine zarar verecek adımlardan uzak durmaya davet ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma hayatında katılımcı sosyal diyalog anlayışının en önemli temsil mekanizmalarından birini Çalışma Meclisi’nin oluşturduğuna işaret ederek, bugüne kadar 13 kez toplanan Meclis’in, çalışma hayatına dair yol haritasının belirlendiği, sorunların tartışıldığı, çözüm önerilerinin getirildiği bir platform görevi üstlendiğini söyledi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/cumhurbaskani-erdogan-dan-1-mayis-vurgusu-371906

The post Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘1 Mayıs’ vurgusu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22975 0
Kocaeli’de Kartepe Menderes Bulvarına yeni üstyapı https://turkishnews.com.tr/?p=22962&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kocaelide-kartepe-menderes-bulvarina-yeni-ustyapi https://turkishnews.com.tr/?p=22962#respond Wed, 01 May 2024 06:25:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22962 KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe Menderes Bulvarında bitümlü ve binder asfalt serim çalışmaları sonrasında son kat aşınma asfalt serimi de yapıldı. Dekoratif aydınlatma direkleri montajı, yağmursuyu ızgaraları ve baskı beton kaldırım, tretuvar imalatları yapılan bulvar estetik bir görünüme kavuştu. İşlek bir cadde olması sebebiyle gece geç saatlerde trafiğe engel olmamak için asfalt …

The post Kocaeli’de Kartepe Menderes Bulvarına yeni üstyapı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe Menderes Bulvarında bitümlü ve binder asfalt serim çalışmaları sonrasında son kat aşınma asfalt serimi de yapıldı. Dekoratif aydınlatma direkleri montajı, yağmursuyu ızgaraları ve baskı beton kaldırım, tretuvar imalatları yapılan bulvar estetik bir görünüme kavuştu. İşlek bir cadde olması sebebiyle gece geç saatlerde trafiğe engel olmamak için asfalt seriminin yapıldığı caddede sabahın ilk ışıklarına kadar çalışmalar tamamlandı.

MERKEZİ LOKASYONDA

530 metre uzunluktaki Menderes Bulvarı ağır tonajlı araçlar tarafından da sıklıkla kullanılan merkezi bir lokasyonda bulunuyor. 15 metre genişlikteki bulvarda asfalt serimi yapıldı. Asfaltlama çalışmalarının tamamlanması sonrası yol çizgilerinin de çekileceği bulvarda dekoratif aydınlatma direkleri ve yenilenen kaldırımlarıyla Kartepe’nin prestij caddelerinden biri haline geldi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kocaeli-de-kartepe-menderes-bulvarina-yeni-ustyapi-371852

The post Kocaeli’de Kartepe Menderes Bulvarına yeni üstyapı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22962 0
Değirmenci Kayseri’de Özçelik-İş teşkilatıyla buluştu https://turkishnews.com.tr/?p=22958&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=degirmenci-kayseride-ozcelik-is-teskilatiyla-bulustu https://turkishnews.com.tr/?p=22958#respond Wed, 01 May 2024 06:13:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22958 Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Genel Başkan Değirmenci beraberindeki Genel Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, Kayseri Şube yöneticilerinin ve işyeri baştemsilci ve temsilcilerinin katılımıyla yapılan Kayseri Şubesi Temsilciler Meclisi toplantısına katıldı. Toplantıda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Değirmenci,  “Ailesinin rızkını helalinden kazanmak için alınteri akıtan, emeğiyle ülkemizin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayan başta …

The post Değirmenci Kayseri’de Özçelik-İş teşkilatıyla buluştu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Genel Başkan Değirmenci beraberindeki Genel Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, Kayseri Şube yöneticilerinin ve işyeri baştemsilci ve temsilcilerinin katılımıyla yapılan Kayseri Şubesi Temsilciler Meclisi toplantısına katıldı.

Toplantıda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Değirmenci,  “Ailesinin rızkını helalinden kazanmak için alınteri akıtan, emeğiyle ülkemizin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayan başta siz Kayseri teşkilatım olmak üzere tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, 1 Mayıs’ın çalışma hayatında daha güzel yarınlara kapı aralamasını diliyorum” dedi.

Değirmenci, “Büyük emeklerle 36 yıl önce kuruculuğunu yaptığım, 24 yıl boyunca da şanla, şerefle başkanlığını yürüttüğüm Kayseri Şubemizde, siz kardeşlerimle, hemşirelerimle bir araya gelmiş olmanın haklı gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

“Kayseri’yi ve Kayseri emekçisini ne kadar çok sevdiğimi, memleketime ve hemşerilerime beslediğim aşkı, Kayseri’deki üyelerimiz ve teşkilatımla aramdaki gönülden gönüle uzanan yolun ne kadar sağlam olduğunu beni tanıyanlar iyi bilir” diyen Değirmenci, “Kayseri’yi her zaman kalbinde, ruhunda hisseden birisi olduğumu, beni yakından tanıyanlar iyi bilir. Kayseri’nin ve buradaki teşkilatımın, sendikam ve şahsım için ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Yıllarca Kayseri’de siyasetin ve sendikal yaşamın içerisinde yer alarak ülkemizin bekası, milletimizin huzuru, emekçilerin mutluluğu için mücadele verdim. Bugün ülke gündemini ve siyasetini belirleyen siyasetçi dostlarımla, geçmişte Kayseri’de birlikte omuz omuza verip milletimize hizmet ettik. İşverenlerle ve siyasetle kurduğumuz güçlü ikili ilişkiler sayesinde de emekçileri için büyük kazanımlar elde etmeyi başardık. Bu nedenle de Kayseri’nin benim gönlümde ayrı bir yeri vardır” ifadelerini kullandı.

“YAPILMAYANI YAPTIK, AŞILMAZ DAĞLARI AŞTIK”
Değirmenci konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Nerdeennn nereyeee geldik” diyeceğimiz bir süreci sendikamızda yaşadık, yaşattık. Bu sendikada yapılmayanı yaptık, başarılması zor şeyleri başardık, aşılması imkânsız görülen dağları aştık. Emek ve alınteri adına iyi olan, güzel olan ne varsa inşa etmek için gayret ettik. Toplu iş sözleşmeleriyle, sosyal yardımlarla, örgütlenme çalışmalarıyla, saha ziyaretleriyle, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, çalışmalarımıza bir an bile ara vermeden, emekçileri mutlu etmek adına çıktığımız bu yolda başarıyı yakalamak için gecemizi gündüzümüze kattık.

“ALLAH GÜÇ VERDİKÇE EMEKÇİLER İÇİN YOL YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİM”
Ben bu yola, sadece emekçilerin ve ailelerinin yüzünü güldürmek için değil, yetimin hakkını gözetmek, hakkın yolunda gidenlere yarenlik etmek, hakkın yoluna savaş açanlarla mücadele etmek için çıktım. Bu nedenle emekçiler adına yaptığım hiçbir işten dolayı pişmanlık yaşamadım. Keşke bu yola hiç çıkmasaydım demedim. Elhamdülillah emekçilerin dualarıyla ayakta kaldım, onların destekleriyle yol yürüdüm. Yüce Allah, güç verdikçe yürümeye de devam edeceğim.

ŞUBE BAŞKANI ÇABUK: “TÜRK SENDİKAL HAREKETİ BÜYÜK BİR SENDİKACI KAZANMIŞTIR”
Genel Başkan Yunus Değirmenci’yi 12 yıl önce buruk bir sevinçle Ankara’ya uğurladıklarını hatırlatan Şube Başkanı Rüstem Çabuk ise “Bugün de büyük başarılar elde etmiş bir Genel Başkan olarak kendisini ve yönetimini ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Genel Başkanımız 12 yıl önce Kayseri’den Ankara’ya gitti gitmesine ama, Türk sendikal hayatı da bilgi ve birikimleriyle, sendikal zekasıyla, çalışkanlığıyla büyük bir sendikacıyı kazanmış oldu. Bu yüzden bir Kayserili olarak, bir sendikacı olarak, gururluyuz, mutluyuz” dedi. 

“KAYSERİLİLER OLARAK GENEL BAŞKANIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”
Şube Başkanı Çabuk sözlerine şöyle devam etti:
“Genel Başkanımız, şube başkanlığı yaptığı dönemde hem üyelerimizle hem de işverenlerle kurduğu güçlü iletişim sayesinde, şubemizi büyüterek, çok iyi yerlere getirip bizlere teslim etmiştir. Buda bizim yükümüzü ve sorumluluğumuzu artırmıştır. Şube başkanlığında birebir şahit olduğum başarılarını, Genel Başkan olarak sürdürmesinden dolayı ayrıca büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Sevgili Genel Başkanımız, Ankara’ya gittiği günden bu yana elini üstümüzden asla çekmemiş, kötü günde de iyi günde de her zaman yanımızda olmuştur. Derdimizle dertlenip, başımız sıkıştığında hemen yardım elini uzatmıştır.”

“AMASIZ, FAKATSIZ BİR ŞEKİLDE LİDERİMİZİN YANINDAYIZ”
“Genel Başkanımızın ve ekibinin yaptığı çalışmaları büyük bir onurla görüyor ve hissediyoruz. Özellikle 3-5 çapulcunun yazdıkları yalanlar, attıkları iftiralar, bizim nazarımızda yok hükmündedir. Biz Genel Başkanımızı 3-5 kişinin lafıyla sevmedik ki, 3-5 çakalın sözüyle ondan vazgeçelim. Biz ondan razıyız, Allah da razı olsun. Genel Başkanımızı, gelecekte de bu sendikanın başında görmek istiyoruz. Üyelerimizin ve teşkilatımızın selameti için Genel Başkanımızın, bize baş olmaya devam etmesi şarttır. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da bizlere yeni projelerle, yeni çalışmalarla ilkleri yaşatmasını istiyoruz. Biz Kayseri teşkilatı olarak, amasız, fakatsız bir şekilde büyük bir sadakatle liderimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Heybetli Erciyes dağı gibi, bu sendikanın ve liderinin neferi olmayı sürdüreceğiz. Her ne kadar genel başkanım olsa da onu her zaman ağabeyim olarak gördüğüm Yunus Değirmenci’nin yanında olmaya devam edeceğiz.”
 

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/degirmenci-kayseri-de-ozcelik-is-teskilatiyla-bulustu-371851

The post Değirmenci Kayseri’de Özçelik-İş teşkilatıyla buluştu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22958 0
Diyanet’ten ‘makam aracı’ haberlerine açıklama https://turkishnews.com.tr/?p=22946&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=diyanetten-makam-araci-haberlerine-aciklama https://turkishnews.com.tr/?p=22946#respond Tue, 30 Apr 2024 15:44:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22946 ANKARA (İGFA) – Diyanet İşleri Başkanlığı, son günlerde kamuoyunda yer alan söz konusu araçlara ilişkin açıklama yaptı Kullanımına sunulan araçlarla ilgili son günlerde kamuoyunda yer alan haberlere ilişkin Diyanet’ten yapılan yazılı açıklamada, makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 2016 yılında, 2010 model bir araç Başbakanlık tarafından kuruma tahsis edildiğinin altı çizildi. “O günden bu yana kurumumuzda kullanılan …

The post Diyanet’ten ‘makam aracı’ haberlerine açıklama first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Diyanet İşleri Başkanlığı, son günlerde kamuoyunda yer alan söz konusu araçlara ilişkin açıklama yaptı

Kullanımına sunulan araçlarla ilgili son günlerde kamuoyunda yer alan haberlere ilişkin Diyanet’ten yapılan yazılı açıklamada, makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 2016 yılında, 2010 model bir araç Başbakanlık tarafından kuruma tahsis edildiğinin altı çizildi.

“O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap verememeye başlamıştır” denilen açıklamada, “2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/diyanet-ten-makam-araci-haberlerine-aciklama-371845

The post Diyanet’ten ‘makam aracı’ haberlerine açıklama first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22946 0
Temassız limit tutarı yükseltildi https://turkishnews.com.tr/?p=22942&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=temassiz-limit-tutari-yukseltildi https://turkishnews.com.tr/?p=22942#respond Tue, 30 Apr 2024 15:39:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22942 ANKARA (İGFA) – Temassız limit tutarı ile ilgili yazı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankalara gönderildi. Söz konusu yazıya göre, kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılacak temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti, 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle 750 liradan bin 500 liraya çıkarıldı. Hatırlanacağı gibi, temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti en son 2 yıl …

The post Temassız limit tutarı yükseltildi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Temassız limit tutarı ile ilgili yazı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankalara gönderildi.

Söz konusu yazıya göre, kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılacak temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti, 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle 750 liradan bin 500 liraya çıkarıldı.

Hatırlanacağı gibi, temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti en son 2 yıl önce 750 liraya çıkarılmıştı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/temassiz-limit-tutari-yukseltildi-371842

The post Temassız limit tutarı yükseltildi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22942 0
23 ilde 109 ‘Sibergöz’altı! https://turkishnews.com.tr/?p=22950&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=23-ilde-109-sibergozalti https://turkishnews.com.tr/?p=22950#respond Tue, 30 Apr 2024 15:26:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22950 ANKARA (İGFA) –  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi hakkında kanuna (7258 sayılı) muhalefet, bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle kumar oynanması için yer ve imkan sağlama, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nitelikli dolandırıcılık’ suçlarına yönelik Afyonkarahisar, Nevşehir, Malatya ve İzmir merkezli 23 …

The post 23 ilde 109 ‘Sibergöz’altı! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) –  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi hakkında kanuna (7258 sayılı) muhalefet, bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle kumar oynanması için yer ve imkan sağlama, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nitelikli dolandırıcılık’ suçlarına yönelik Afyonkarahisar, Nevşehir, Malatya ve İzmir merkezli 23 ilde düzenlenen “Sibergöz-36” operasyonlarında 109 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, Sibergöz-36 operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Operasyonlar sonucu ilk belirlemelere göre 116 adet banka, elektronik para ve kripto varlık hizmet sağlayıcı hesabının yanı sıra çok sayıda dijital materyal ve çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile 10 adet otomobil, 2 adet villa/daire, 5 adet arsa olmak üzere toplam 52 Milyon TL’lik taşınır/taşınmaz mal varlığına el konuldu.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; yasa dışı bahis oynatanların, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız. Siber suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/23-ilde-109-sibergoz-alti-371843

The post 23 ilde 109 ‘Sibergöz’altı! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22950 0
Kemer arka koltukta ölümleri yüzde 75 azaltıyor https://turkishnews.com.tr/?p=22926&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kemer-arka-koltukta-olumleri-yuzde-75-azaltiyor https://turkishnews.com.tr/?p=22926#respond Tue, 30 Apr 2024 14:56:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22926 İSTANBUL (İGFA) – Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan ve İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Görevlisi, Yol ve Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, emniyet kemeri kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ÖNEMLİ BİR EKİPMAN İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, emniyet …

The post Kemer arka koltukta ölümleri yüzde 75 azaltıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İSTANBUL (İGFA) – Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan ve İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Görevlisi, Yol ve Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, emniyet kemeri kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ÖNEMLİ BİR EKİPMAN

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, emniyet kemerinin, bir taşıt içinde seyahat eden sürücü ve yolcuların emniyeti ve güvenliğini sağlayan çok önemli bir güvenlik ekipmanı olduğunu ifade ederek, “Kullanımı çok kolay olmasına rağmen ülkemizde kullanımı maalesef yaygın değildir. Dünya Sağlık Örgütü Global Yol Güvenliği Raporunda; Türkiye’de özel otomobilleri ile seyahat edenlerde emniyet kemerine uyum; sürücülerde yüzde 50, ön koltukta oturanlarda yüzde 41 olarak tespit edilmiştir. Arka koltukta emniyet kemeri kullanımı ise maalesef çok nadirdir. Bu oran Almanya’da sürücü ve ön koltukta oturanlar için yüzde 98, arka koltukta oturanlar için yüzde 99, İngiltere’de sürücü ve ön koltukta oturanlar için yüzde 95, arka koltukta oturanlar için yüzde 90 olarak değerlendirilmiştir.” diye anlattı.

Emniyet kemerinin, sürücünün başka bir taşıta veya sert cisime çarpması, başka bir sürücünün sizin kullandığınız taşıta çarpması, sürücünün bir sebeple taşıtın kontrolünü kaybetmesi ile taşıtın devrilmesi gibi olumsuz durumlarda devreye girerek sürücü ve yolcuların taşıtın içinde en güvenli yer olan koltuklarında sabit kalmalarını sağladığını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, “Belirli bir hızda seyahat halindeki bir taşıtla ilerlerken başka bir taşıta çarptığını düşünün. İçinde bulunduğunuz taşıtın hızı da ülkemizdeki şehir içi hız limiti olan saatte 50 kilometre olsun. Bu çarpışma sonrası taşıtınızın ilerlemesi engellendiği için hızla duruşa geçecektir. Taşıtın içindeki sürücü ve yolcuların emniyet kemerleri takılı değilse, taşıtın son hızı olan saatte 50 kilometre hızla taşıtın içinde ileri doğru hareket edeceklerdir. Ön koltukta oturanlar taşıtın ön paneline, ön camına ve taşıtın arka koltuğundakiler önlerindeki koltuğa doğru saatte 50 kilometre hızla çarpacaklardır. Narin insan bedeninin bu çarpışmaya dayanması maalesef mümkün değildir. Kafa kırılmaları, boyun kırılmaları, taşıtın camından dışarı fırlamalar, tutunmaya çalışırken kırılan kollar, bacaklar maalesef kaçınılmazdır” diye konuştu.

2022 Emniyet Genel Müdürlüğü kaza verilerine göre; emniyet kemeri takılı olmayan ölümlü yaralanmalı kaza sayısı, takılı olana nazaran 2 kat daha fazla olduğunu belirterek, “Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların yüzde 24.8’i hiç zarar görmeden kazayı atlatırken, emniyet kemeri kullanmayanlarda bu oran yüzde 6.3’tür.”   dedi.

Emniyet kemeri ile ilgili çalışmalar yapan Dünya Sağlık Örgütü bilgilerine göre (2008; 2013); Emniyet kemeri kullanımının, olası bir trafik kazası sonucu ölüm ve yaralanma riskini azaltma konusunda önemli rol oynadığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, “Emniyet kemerinin olası bir trafik kazası sonucu ölüm ve yaralanma riskini azaltma oranı, kaza sonrası ölümlerde sürücüler ve ön koltuk yolcuları için yüzde 50, arka koltuk yolcuları için ise yüzde 75’tir; kaza sonrası yaralanmalarda ise yüzde 77’ye kadar ulaşmaktadır.” dedi.

“ARKA KOLTUKTAKİ YOLCULARIN DA MUTLAKA EMNİYET KEMERİ TAKMASI ZORUNLULUKTUR”

Arka koltukta seyahat eden yolcular varsa, sürücü koltuğunda ve ön koltukta emniyet kemerinin takılı olmasının yetmeyeceğini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, şu bilgileri verdi:

“Arka koltuktaki yolcuların da mutlaka emniyet kemeri takması zorunluluktur. Bir kaza anında, arka koltuktaki yolcular kontrolsüz bir şekilde önlerindeki sürücü ve yolcuya doğru hareket edecekler ve hem kendilerine hem de ön koltuktaki kişilere zarar vereceklerdir.  2022 yılı trafik kazası verilerine göre; ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında 5 bin 229 kişi hayatını kaybederken 288 bin 696 kişi yaralandı. Türkiye’de 2022 yılında meydana gelen 197 bin 261 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası sonucunda 2 bin 282 kişi kaza yerinde, 2 bin 947 kişi ise yaralanıp sağlık kuruluşlarına sevk edildikten sonra kazanın sebep ve tesiriyle 30 gün içinde hayatını kaybetti.

Bu sayıları daha iyi anlamak için somutlaştırmak gerekirse, ülkemizde ortalama büyüklükte bir ilçede yaşayan insanımız kadar insanımız her yıl trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir.  Kırıkkale, Erzincan, Bilecik, Yalova illerimizin nüfusları, her yıl trafik kazasında yaralanan insanlarımızın sayısı kadardır.”

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kemer-arka-koltukta-olumleri-yuzde-75-azaltiyor-371836

The post Kemer arka koltukta ölümleri yüzde 75 azaltıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22926 0
Doğanköy Sağlıkta Nefes-1 projesinin temeli atıldı https://turkishnews.com.tr/?p=22930&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dogankoy-saglikta-nefes-1-projesinin-temeli-atildi https://turkishnews.com.tr/?p=22930#respond Tue, 30 Apr 2024 14:49:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22930 Esmanur GÜLBAHAR / HERKES DUYSUN  BURSA (İGFA) – Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Doğanköy Mahallesi yeni ve dev bir projeye daha ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık iki yılda tamamlanacak ve yüzlerce sağlık çalışanına konut edindirecek olan projeye, şantiye temeli atılarak start verildi. ŞEHİR HASTANESİ DOĞANKÖY’Ü DEĞERLİ KILDI” ‘Sağlıkta Nefes 1’ projesinin temel atma töreninde Herkes Duysun muhabirine proje …

The post Doğanköy Sağlıkta Nefes-1 projesinin temeli atıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Esmanur GÜLBAHAR / HERKES DUYSUN 

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Doğanköy Mahallesi yeni ve dev bir projeye daha ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık iki yılda tamamlanacak ve yüzlerce sağlık çalışanına konut edindirecek olan projeye, şantiye temeli atılarak start verildi.

ŞEHİR HASTANESİ DOĞANKÖY’Ü DEĞERLİ KILDI”

‘Sağlıkta Nefes 1’ projesinin temel atma töreninde Herkes Duysun muhabirine proje ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜSÇAD Genel Başkanı Metin Altundal, bu projenin Bursa Şehir Hastanesinin yapılmasıyla birlikte başlayarak, 7 yıldır devam eden bir proje olduğunu belirterek, “Projemiz aslında yedi yıl önce başlayan bir hikayedir. Yedi yıl önce Şehir Hastanesinin buraya yapılıyor olması bize de burayı değerli kıldı. O yüzden imar işlemleri başlayan bir yerde kooperatif kurarak üyelerimize yer temin ettik. 7 yıl imar işlemleri sürdü, ardından imar işlemleri bitti, proje haline getirdik ve bugün de temelini attık. Buradan yer sahibi olan arkadaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun diyoruz. Lokasyon olarak güzel bir yerdedir ve biz kooperatif olarak da kar amaçlı yapmıyoruz. Bizim üyelerimiz her zaman kazanan taraftır. O yüzden herkesin güle güle oturacağı uzun, sağlıklı ömürler diliyorum.” dedi.


BURSA’YA YAKIŞIR BİR ÖRNEK DAİRE

Projeleri kağıt üzerinde göstermenin bazen çok anlaşılır olamayabildiği için örnek bir daire de yaptıklarını kaydeden TÜSÇAD Genel Başkanı Metin Altundal, “Hem arkadaşlarımız nasıl bir yere sahip olacaklarını görsünler hem de biz kendimizi test etmiş olalım dedik ve örnek daire oluşturduk. Örnek dairede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bursa’ya yakışır bir daire oldu.” şeklinde konuştu.

DOĞANKÖY PROJELERİ 2 YIL SONRA HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK

Doğanköy’de 5-6 parselde bulunan projelerinin tamamının bugün başladığını dile getiren Altundal, 2 yıl sonra dairelerin hazır bir şekilde hak sahiplerine teslim edileceğini de ifade etti.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/dogankoy-saglikta-nefes-1-projesinin-temeli-atildi-371833

The post Doğanköy Sağlıkta Nefes-1 projesinin temeli atıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22930 0
Yenilebilir yabani otları eğitimde tanıdılar https://turkishnews.com.tr/?p=22911&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=yenilebilir-yabani-otlari-egitimde-tanidilar https://turkishnews.com.tr/?p=22911#respond Tue, 30 Apr 2024 14:41:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22911 BURSA (İGFA) – Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi”  büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada …

The post Yenilebilir yabani otları eğitimde tanıdılar first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

BURSA (İGFA) – Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi”  büyük ilgi gördü.

Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi.


Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple  6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu.

Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi  yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.     

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/yenilebilir-yabani-otlari-egitimde-tanidilar-371822

The post Yenilebilir yabani otları eğitimde tanıdılar first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22911 0
Başkan Zeyrek, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı https://turkishnews.com.tr/?p=22917&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=baskan-zeyrek-il-koordinasyon-kurulu-toplantisina-katildi https://turkishnews.com.tr/?p=22917#respond Tue, 30 Apr 2024 14:24:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22917 MANİSA (İGFA) – İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı 2. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlendi. Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında yapılan toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, kaymakamlar, ilçelerin belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda 2024 yılı yatırım programı, 1. Dönem uygulama sonuçları ve koordinasyon çalışmalarının tespiti ele alındı. …

The post Başkan Zeyrek, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

MANİSA (İGFA) – İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı 2. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlendi. Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında yapılan toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, kaymakamlar, ilçelerin belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda 2024 yılı yatırım programı, 1. Dönem uygulama sonuçları ve koordinasyon çalışmalarının tespiti ele alındı.  

Toplantıda konuşan Manisa Valisi Enver Ünlü, 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde vatandaşların desteğiyle göreve gelen Belediye Başkanlarını tebrik etti. Manisa için hep birlikte çalışacaklarını kaydeden Ünlü, İl Koordinasyon Kurulu Değerlendirme Toplantısının Manisa’da hayata geçmesi planlanan yatırım ve projelerin ele alınması açısından önemli olduğunu belirtti. Manisa’da 37 milyar 138 milyon TL’lik 416 kamu yatırım projesinin uygulandığı ifade edildi. 

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/baskan-zeyrek-il-koordinasyon-kurulu-toplantisina-katildi-371812

The post Başkan Zeyrek, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22917 0
Başkan Altay: “Tarihi başlangıç yapıyoruz” https://turkishnews.com.tr/?p=22901&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=baskan-altay-tarihi-baslangic-yapiyoruz https://turkishnews.com.tr/?p=22901#respond Tue, 30 Apr 2024 14:09:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22901 KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı 1. Etabının temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hep birlikte tarihi bir ana şahitlik ettiklerini, verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin ve Konya’nın bir hayalini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. “KONYA RAYLI …

The post Başkan Altay: “Tarihi başlangıç yapıyoruz” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı 1. Etabının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hep birlikte tarihi bir ana şahitlik ettiklerini, verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin ve Konya’nın bir hayalini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

“KONYA RAYLI SİSTEM KULLANIMINDA ANADOLU’NUN İLK ŞEHRİ”

Trafiği çözmenin dünyada bulunmuş tek yolunun toplu ulaşım araçlarını artırmak olduğunu belirten Başkan Altay, “Konya, raylı sistem kullanımında Anadolu’nun ilk şehri. 1980’li yıllarda raylı sistem kullanmayı başarmış ve o günden bugüne kadar 27 kilometre uzunluğunda Selçuk Üniversitesi’nden başlayıp adliyeye kadar uzanan bir raylı sistem yapmayı başarmış bir şehir. Sonrasında yüksek hızlı trenle birlikte raylı sistemde yeni bir dönemi yaşadık ve bugün o konforu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

“YENİ HATLA İNSANLARIN SANAYİ BÖLGELERİNE RAYLI SİSTEMLE ULAŞMASINI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ”

31 Mart seçimlerinden önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıyla birlikte Konya’nın yeni vizyonunu kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatan Başkan Altay şöyle devam etti:

“Bu 5 yılda mevcut 27 kilometre hattımıza tam 105 kilometre hat ilave ederek Konya’yı Anadolu’nun raylı sistem ağını en çok kullanan şehri yapmak için çaba göstermeye söz vermiştik. Elhamdülillah bugün hep birlikte Adliye-Şehir Hastanesi, Şehir Hastanesi-Stadyum hattının ilk etabının temelini atmış olacağız. Bu etapla birlikte Alaaddin’den Adliye’ye gelen hattımız ilk etapta Şehir Hastanesi’ne ulaşmış ve Şehir Hastanesi’nden de 11.2 kilometre uzaklıkta yeni yaptığımız sanayi sitesine kadar ulaşmış olacak. Bu hattı Büyükşehir olarak biz yapacağız. Yeni Sanayi Sitesi’nden Aksaray yolu, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Halil Ürün Caddesi ve Yeni Stadyuma kadar olan 10 kilometrelik ikinci etap hattı da Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza devrettik. O hat tamamlandığında Alaaddin’den başlayıp Adliye-Şehir Hastanesi-Aslım Caddesi ve Yeni Stadyuma kadar; Konya banliyösünü, mevcut hattımızı ve ileride yapacağımız Barış Caddesi hattımızı dikine kesen yeni bir ulaşım aksı oluşacak. Özellikle Aslım Caddesi’ndeki sanayi alanlarında çok büyük bir yoğunlaşma oldu. Konya’nın tarihi dönüşümlerinden birisi olan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin bu yılsonu taşınmasıyla birlikte oradaki yoğunluk ciddi manada artmış olacak. Bu yapmış olduğumuz hatla insanların oraya toplu ulaşımla ulaşmasını sağlamış olacağız.” 

YENİ HATTIN MALİYETİ 1.7 MİLYAR TL

Temeli atılan hattın Adliye-Şehir Hastanesi kısmını Dünya Bankası’yla, Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi etabını da öz kaynaklarla gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Altay, toplam 1.7 milyar TL yatırımla bu raylı sistem hattını Konya’ya kazandırmış olacaklarını ifade etti.

“KONYA’NIN İLK METROSUNU İNŞA ETMEK İÇİN YOĞUN ÇABA İÇERİSİNDEYİZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıyla birlikte çalışmalara kesintisiz bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini anlatan Başkan Altay, “Özellikle Alaaddin-Konya Teknik Üniversitesi hattıyla birlikte Konya’nın ilk metrosunu inşa etmek için yoğun çaba içerisindeyiz. İnşallah en kısa sürede buna da başlayıp bir sözümüzü daha yerine getirmiş olacağız. Bununla birlikte Fetih Caddesi-Ahmet Özcan Caddesi-Çeçenistan Caddesi’nde Meram-Karatay bağlantısını sağlayacak ve yeni YHT Gar’a kadar uzanan yeni raylı sistemle ilgili çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Alaaddin-Necmettin Erbakan Üniversitesi hattının da proje çalışmalarına başlamakla ilgili bakanlığımız yazıları yazdı, bununla ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Bu süreçte yapımına devam ettiğimiz 17,4 kilometre uzunluğunda KONYARAY Banliyö Hattı’nda da çalışmalar kesintisiz şekilde devam ediyor. İlk etapta Meram Gar’dan başlayan ve Kayacık Lojistik Merkezi’ne kadar ulaşacak hatta artık şehir içi kısmında da çalışmalarına devam ediyoruz. İnşallah 2026 yılında oranın hizmete açılmasıyla ilgili bir çaba içindeyiz” ifadelerini kullandı.

“1 YIL İÇİNDE 28.1 KİLOMETRE HATTIN İNŞASINA BAŞLAYACAĞIZ”

16,1 kilometrelik Fırat Caddesi-Beyhekim Hastanesi-Barış Caddesi hattıyla ilgili sürecin de hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Altay şu değerlendirmede bulundu:

“Böylece 1986 yılında başlayan, bugüne kadar yapılmış olan 27 kilometre raylı sistem hattına sadece Büyükşehir Belediyesi olarak 1 yıl içerisinde 28.1 kilometre hattın inşasına başlamış olacağız. Böylece yüzde yüz bir artış ortaya çıkacak. Ayrıca inşaatı devam eden banliyö hattını da eklediğimizde neredeyse şu an itibariyle Konya’nın mevcut raylı sistemini iki katına çıkarmış oluyoruz. Ulaştırma Bakanlığımızla birlikte yapacağımız 77 kilometreyi de ilave ettiğimizde mevcut hattımıza 4 kat ilave ederek Konya’yı eşsiz bir raylı sisteme kavuşturmuş olacağız.” 

BÜYÜKŞEHİRLER İÇİNDE EN UCUZ TOPLU ULAŞIM HİZMETİ KONYA’DA 

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların toplu ulaşımda konforunu artırmak üzere çalıştıklarını da aktaran Başkan Altay, 1.3 milyar lira bedelle 180 yeni otobüsü Konya’ya kazandırdıklarını, her yıl 50 yeni otobüs daha alarak otobüs filolarını yenilemeye de devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Konya’nın tüm Büyükşehirler içerisinde en ucuz toplu ulaşım hizmeti sunan şehir olarak öne çıktığını, öğrenci biletinin 4, sivil biletin de 8.5 lira olduğunu hatırlatan Başkan Altay, neredeyse muadillerinin 3’te 1’i oranında toplu ulaşım hizmeti sunduklarını kaydetti. 

“YENİ 5 YILLIK HİZMET DÖNEMİMİZE BÖYLE HAYIRLI BİR İŞLE BAŞLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Konya’nın raylı sistemi için tarihi bir başlangıç yaptıklarının altını çizen Başkan Altay, “İnşallah bu önümüzdeki 5 yıl boyunca Konya tarihine geçecek toplamda 105 kilometrelik raylı sistem hatlarını yaparak Konya’mızın mevcut 27 kilometre raylı sistem hattına 4 kat daha ilave ederek Konya’yı Anadolu’nun toplu ulaşımda en önde şehri yapma gayretinin başlangıcını birlikte gerçekleştiriyoruz. Konya’ya verdiği kıymet ve önemden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Konya’mızın raylı sisteminin yeni dönemde yeni vizyonla ortaya çıkması adına gösterdiği gayret dolayısıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu beye teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’na ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne (AYGM) teşekkür ediyorum. Bu hattın yapımında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. İnşallah bir an önce tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı arzu ediyoruz. Konya’mıza hayırlı olsun. Yeni 5 yıllık hizmet dönemimize böyle hayırlı bir işle başlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

“BU PROJE GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR PROJE”

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, Büyükşehir Belediyesi’nin her alanda özveriyle çalıştığını belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz, diğer bütün sosyal hizmetlerde, ekonomik hizmetlerde olduğu gibi ulaşım altyapısını da bu devasa projelerle hep insanlarımızın mutluluğa erişmesine koşar adımlarla uğraşmaktadır. Bu faaliyetlerin artarak devamı yönünde temennilerimi ifade etmek istiyorum. İnşallah şehrimiz, mutlu bireylerin yaşadığı, kırsal anlamda oluğu gibi şehir merkezinde de yaşam kalitesini artıran, bu hizmetlerin daha da artarak devam ettiği ve bu yönden de belediyelerimizin hem sizden almış olduğu teveccüh hem de kurumsal kapasitesini geliştirerek bu nitelikli projeleriyle her gün biraz daha bu hizmetleri artırmaktadır. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, çalışma ekibine, katkı sunan ilgili bakanlıklarımıza teşekkür ederiz. Bu proje gerçekten çok büyük bir proje. Şehrimize ve insanlarımıza çok önemli hizmetler sunan bir proje. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 11.2 kilometre uzunluğundaki Stadyum-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı’nın 1. Etabı olan Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi Tramvay Hattı’nın temeli dualarla atıldı.
 

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/baskan-altay-tarihi-baslangic-yapiyoruz-371806

The post Başkan Altay: “Tarihi başlangıç yapıyoruz” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22901 0
Alemdar’dan katılımcı belediyecilik vurgusu https://turkishnews.com.tr/?p=22907&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=alemdardan-katilimci-belediyecilik-vurgusu https://turkishnews.com.tr/?p=22907#respond Tue, 30 Apr 2024 13:59:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22907 SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ve yönetimi konuk etti. İş dünyasının şehir ekonomisine katkılarının önemli olduğuna dikkat çeken Alemdar, birlik beraberlik içerisinde Sakarya’ya en iyi şekilde hizmet sunacaklarını kaydetti. Etkin ve verimli bir yönetim anlayışı, sorumluluk bilinci ile hareket edeceklerini dile getiren …

The post Alemdar’dan katılımcı belediyecilik vurgusu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ve yönetimi konuk etti. İş dünyasının şehir ekonomisine katkılarının önemli olduğuna dikkat çeken Alemdar, birlik beraberlik içerisinde Sakarya’ya en iyi şekilde hizmet sunacaklarını kaydetti. Etkin ve verimli bir yönetim anlayışı, sorumluluk bilinci ile hareket edeceklerini dile getiren Alemdar, ortak çalışma vurgusunda bulundu.

Ziyarette vatandaşlara hizmetin sınırı olmadığı, bu hizmet seferberliğinde şehrin menfaatini önceleyerek her bir kurum ve kuruluşla çalışmanın olumlu sonuçlar getireceğine dikkat çekildi.

İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

İş dünyasının Sakarya’nın gelişim, değişim ve dönüşümünden mutluluk duyacağını paylaşan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, yeni dönem çalışmalarında Başkan Yusuf Alemdar’a başarılar dileyerek, “Biz iş insanları olarak şehrimizin gelişmesi büyümesinden yanayız, bu hususta üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız” dedi.

KATILIMCILIĞI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ve yönetimine ziyaretleri için teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Alemdar, “Hep birlikte bu şehirde yaşıyoruz. Şehrimizin gelişmesi, daha güzel yarınlara ulaşması için herkesin katkısını bekliyoruz. Katılımcılığı çok önemsiyoruz. Farklı düşüncelere açığız. Bu anlamda iş dünyamızın, esnaf odalarımızın, üniversitelerimizin, muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın katkılarını çok önemsiyorum. Yapıcı her eleştiri ve önerinin daha iyi işlerin ortaya çıkmasına zemin hazırladığını biliyoruz. İstişare kültürüyle daha güzel bir Sakarya inşa edeceğimizi düşünüyoruz. Bugüne kadar desteğinizi hiç eksik etmediniz. İyi niyetiniz, samimiyetiniz için teşekkür ediyorum. Proje ve yatırımlarımızla, etkin, verimli, katılımcı belediyecilik anlayışıyla inşallah şehrimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız” diye konuştu.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/alemdar-dan-katilimci-belediyecilik-vurgusu-371803

The post Alemdar’dan katılımcı belediyecilik vurgusu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22907 0
Çayırova’da sıkı denetim https://turkishnews.com.tr/?p=22893&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cayirovada-siki-denetim https://turkishnews.com.tr/?p=22893#respond Tue, 30 Apr 2024 13:17:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22893 KOCAELİ (İGFA) – Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki denetimlerine tüm hızıyla devam ediyor. Çayırovalı tüketicilerin haklarını korumak adına düzenli aralıklarla denetim gerçekleştiren Çayırova Zabıtası, son olarak Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, Çayırova’daki restoran ve kafelerde denetim gerçekleştirdi. Lokanta, restoran, kafe ve pastanelerin, fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunluluğunun akabinde gerçekleştirilen …

The post Çayırova’da sıkı denetim first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

KOCAELİ (İGFA) – Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki denetimlerine tüm hızıyla devam ediyor. Çayırovalı tüketicilerin haklarını korumak adına düzenli aralıklarla denetim gerçekleştiren Çayırova Zabıtası, son olarak Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, Çayırova’daki restoran ve kafelerde denetim gerçekleştirdi. Lokanta, restoran, kafe ve pastanelerin, fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunluluğunun akabinde gerçekleştirilen fiyat listesi kontrolü ve menü fiyat listeleriyle, hem işletmelerin kurallara uyup uymadığı denetlendi, hem de müşterilerin tüketici haklarının korunması sağlandı.

KURALA UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEM

Yapılan denetimlerde Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü ve Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki restoran ve kafelere giderek, mekan girişlerindeki fiyat listesine ve menülerdeki fiyat listelerini kontrol ederek farklılıklar olup olmadığını tespit etti. Farklılık bulunan yerlerde Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ve Çayırova Zabıtası, gerekli uyarıları yaparak cezai işlem uyguladı ve tutanak tuttu. Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki tüketicilerin haklarının korunması adına denetimlerin devam edeceğinin altını çizdi ve görülen aksaklıkların, belediyenin 0 (535) 665 40 40 numaralı Whatsapp Çözüm Hattı’na bildirmelerini istedi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/cayirova-da-siki-denetim-371795

The post Çayırova’da sıkı denetim first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22893 0
MSB: Hakurk’ta 5 terörist etkisiz https://turkishnews.com.tr/?p=22897&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=msb-hakurkta-5-terorist-etkisiz https://turkishnews.com.tr/?p=22897#respond Tue, 30 Apr 2024 13:03:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22897 ANKARA (İGFA) – Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, terörle mücadele operasyonlarının, bölgede son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla süreceği vurgulandı. Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarımız kararlılıkla sürdüğü belirtilen paylaşımda, “Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen 5 PKK’lı terörist, düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi” ifadesine yer verildi. Kaynak : İGFA Haber …

The post MSB: Hakurk’ta 5 terörist etkisiz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, terörle mücadele operasyonlarının, bölgede son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla süreceği vurgulandı.

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarımız kararlılıkla sürdüğü belirtilen paylaşımda, “Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen 5 PKK’lı terörist, düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi” ifadesine yer verildi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/msb-hakurk-ta-5-terorist-etkisiz-371792

The post MSB: Hakurk’ta 5 terörist etkisiz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22897 0
Gelin Hıdırellez’i Ilıca’da karşılayalım… https://turkishnews.com.tr/?p=22886&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gelin-hidirellezi-ilicada-karsilayalim https://turkishnews.com.tr/?p=22886#respond Tue, 30 Apr 2024 12:46:21 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22886 İskeçe Türk Birliği (İTB) ile Mustafçova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği Hıdırellez Bahar Şenliği, 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü Ilıca köyü Kaplıcalar (Banyolar) mevkiinde gerçekleştirilecek.İskeçe Türk Birliği’nin, Mustafçova Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyeceği Hıdırellez Bahar Bayramı Şenliği 6 Mayıs Pazartesi günü saat 12:30’da başlayacak. Hıdırellez şenliğinde İskeçe Türk Birliği Müzik Kursu öğrencileri şarkı ve türküler söyleyecek. İTB halk …

The post Gelin Hıdırellez’i Ilıca’da karşılayalım… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İskeçe Türk Birliği (İTB) ile Mustafçova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği Hıdırellez Bahar Şenliği, 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü Ilıca köyü Kaplıcalar (Banyolar) mevkiinde gerçekleştirilecek.
İskeçe Türk Birliği’nin, Mustafçova Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyeceği Hıdırellez Bahar Bayramı Şenliği 6 Mayıs Pazartesi günü saat 12:30’da başlayacak. Hıdırellez şenliğinde İskeçe Türk Birliği Müzik Kursu öğrencileri şarkı ve türküler söyleyecek. İTB halk oyunları ekipleri de gösteriler sunacak. Ayrıca İskeçe Türk Birliği Müzik Grubu etkinlikte bir konser verecek. Ilıca köyündeki etkinliğe katılanlara geleneksel Hıdırellez Göllesi ikram edilecek.
Tüm halkımız davetlidir. Gelin Hıdırellez’i Ilıca’da karşılayalım…

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/index.php/gelin-hidirellezi-ilicada-karsilayalim/

The post Gelin Hıdırellez’i Ilıca’da karşılayalım… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22886 0
Başkan Er: “1 Mayıs ekmeğini alın teriyle kazananların bayramıdır” https://turkishnews.com.tr/?p=22882&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=baskan-er-1-mayis-ekmegini-alin-teriyle-kazananlarin-bayramidir https://turkishnews.com.tr/?p=22882#respond Tue, 30 Apr 2024 12:23:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22882 MALATYA (İGFA) – Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Başta Belediyemiz çalışanları olmak üzere tüm emekçi kardeşlerimizin birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günlerini kutluyorum.  Emekleri ve alın terleriyle, ülkemizin ilerlemesinde ve refah düzeyinin yükselmesinde önemli pay sahibi olan işçi ve emekçilerimiz, bu ülkenin lokomotifi durumundadır” dedi.  1 Mayıs Emek …

The post Başkan Er: “1 Mayıs ekmeğini alın teriyle kazananların bayramıdır” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

MALATYA (İGFA) – Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Başta Belediyemiz çalışanları olmak üzere tüm emekçi kardeşlerimizin birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günlerini kutluyorum.  Emekleri ve alın terleriyle, ülkemizin ilerlemesinde ve refah düzeyinin yükselmesinde önemli pay sahibi olan işçi ve emekçilerimiz, bu ülkenin lokomotifi durumundadır” dedi. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün emek, alın teri, kaynaşma ve dayanışma günü olduğunu ifade eden Başkan Er, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bizler toplum olarak, emeğin ve alın terinin kutsal sayıldığı, adaletli paylaşım, dayanışma ve güç birliğinin esas alındığı bir kültür ve medeniyetin mensuplarıyız. Hükümetimizin olduğu gibi Malatya Büyükşehir Belediyemizin de temel hedefi; ülkemizin refahına hizmet eden emek sahiplerinin haklarının geliştirilmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesidir.

Bünyesinde çalıştırdığı binlerce personeliyle büyük bir aile olan Büyükşehir Belediyesi, işçi kardeşlerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışarak, karşılığını alması noktasında büyük gayret göstermektedir.

Malatya’ya hizmet noktasında, Malatya’nın yeniden inşası ve ayağa kaldırılması noktasında ekibimizin önemli bir parçası olan tüm işçi kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm işçi kardeşlerimin Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlar, bu günün çalışma barışını güçlendirmesini, toplumda dostluk ve dayanışmayı artırmasını birlik ve beraberliği pekiştirmesini dilerim.”  

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/baskan-er-1-mayis-ekmegini-alin-teriyle-kazananlarin-bayramidir-371774

The post Başkan Er: “1 Mayıs ekmeğini alın teriyle kazananların bayramıdır” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22882 0
Edirne’de 18 göçmen kaçakçısı, 468 göçmen yakalandı https://turkishnews.com.tr/?p=22874&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=edirnede-18-gocmen-kacakcisi-468-gocmen-yakalandi https://turkishnews.com.tr/?p=22874#respond Tue, 30 Apr 2024 12:00:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22874 Erdoğan DEMİR / KEŞAN POSTASI EDİRNE (İGFA) – Göçmenlerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak, haksız kazanç elde etme yolunda olan organizatörlerin yakalanması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yakalanan göçmen şahıslar ülkelerine iade edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edilirken, şüpheli 18 organizatör şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Göçmen kaçakçılığında kullanılan 7 araç ise yed-i emin …

The post Edirne’de 18 göçmen kaçakçısı, 468 göçmen yakalandı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Erdoğan DEMİR / KEŞAN POSTASI

EDİRNE (İGFA) – Göçmenlerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak, haksız kazanç elde etme yolunda olan organizatörlerin yakalanması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yakalanan göçmen şahıslar ülkelerine iade edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edilirken, şüpheli 18 organizatör şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Göçmen kaçakçılığında kullanılan 7 araç ise yed-i emin otoparkına çekildi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/edirne-de-18-gocmen-kacakcisi-468-gocmen-yakalandi-371761

The post Edirne’de 18 göçmen kaçakçısı, 468 göçmen yakalandı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22874 0
Manisa’da su indirimi yarın başlıyor https://turkishnews.com.tr/?p=22878&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=manisada-su-indirimi-yarin-basliyor https://turkishnews.com.tr/?p=22878#respond Tue, 30 Apr 2024 11:47:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22878 MANİSA (İGFA) – Manisa’da indirimli su uygulaması başlıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, indirimli su tarifesinin kabul edildiği MASKİ Olağanüstü genel kurulunda yaptığı konuşmada; Manisa’da Türkiye’nin en pahalı suyunun kullanıldığını defalarca ifade ettiğine vurgu yaparak, halkın aile ekonomisine önemi katkı sağlayacak olan ilk 2 ton su 1 TL sözünü yerine getirmekten dolayı büyük mutluluk …

The post Manisa’da su indirimi yarın başlıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

MANİSA (İGFA) – Manisa’da indirimli su uygulaması başlıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, indirimli su tarifesinin kabul edildiği MASKİ Olağanüstü genel kurulunda yaptığı konuşmada; Manisa’da Türkiye’nin en pahalı suyunun kullanıldığını defalarca ifade ettiğine vurgu yaparak, halkın aile ekonomisine önemi katkı sağlayacak olan ilk 2 ton su 1 TL sözünü yerine getirmekten dolayı büyük mutluluk yaşadığını dile getirmişti.

BAŞKAN ZEYREK VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU, BEKLENEN GÜN GELDİ

30 Nisan saat: 23.45’den 1 Mayıs saat: 06.00’a kadar sistemlerde güncelleme yapılacak. Bu tarih ve saatler arasında bankaların mobil uygulamaları, maski pratikler, maski matikler, maski mobil uygulama ve online.manisasu.gov.tr üzerinden yapılacak su yükleme ve fatura ödeme işlemlerinde sistemler hizmet dışı kalacak. 1 Mayıs saat: 06.00’dan sonra ise yeni ücret tarifeleri Manisa il genelinde uygulanmaya başlayacak. Kartlı sayaç aboneleri 1 Mayıs gününden itibaren indirimli olarak su yükleme işlemlerini yapmaya başlayacak. Mekanik sayaç abonelerinin faturalarına da indirimli tarife 1 Mayıs itibariyle yansıtılacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek verdiği sözü tuttu, Manisa’da mesken ve türevlerinde ilk 2 ton su 1 TL, sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirim uygulaması yarından itibaren il genelinde başlıyor.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/manisa-da-su-indirimi-yarin-basliyor-371753

The post Manisa’da su indirimi yarın başlıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22878 0
Keşan’da kaçak kenevir tarlası ele geçirildi https://turkishnews.com.tr/?p=22866&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kesanda-kacak-kenevir-tarlasi-ele-gecirildi https://turkishnews.com.tr/?p=22866#respond Tue, 30 Apr 2024 11:06:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22866 Erdoğan Demir / KEŞAN POSTASI EDİRNE (İGFA) – Operasyonda KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şüpheli bir şahsın evinde yapılan aramada 196 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Yasadışı ekim ile elde edilen kenevir bitkileri el konulurken, olay ile ilgili olarak şüpheli şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı. Kaynak : İGFA Haber Ajansı kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kesan-da-kacak-kenevir-tarlasi-ele-gecirildi-371738

The post Keşan’da kaçak kenevir tarlası ele geçirildi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Erdoğan Demir / KEŞAN POSTASI

EDİRNE (İGFA) – Operasyonda KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şüpheli bir şahsın evinde yapılan aramada 196 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Yasadışı ekim ile elde edilen kenevir bitkileri el konulurken, olay ile ilgili olarak şüpheli şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kesan-da-kacak-kenevir-tarlasi-ele-gecirildi-371738

The post Keşan’da kaçak kenevir tarlası ele geçirildi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22866 0
Uyuşturucu tacirlerine geçit yok https://turkishnews.com.tr/?p=22870&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=uyusturucu-tacirlerine-gecit-yok https://turkishnews.com.tr/?p=22870#respond Tue, 30 Apr 2024 10:51:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22870 Sefer DEMİR – haberozel.com.tr  SAKARYA (İGFA) – Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Adapazarı, Erenler, Akyazı,Sapanca ve Geyve ilçelerinde tespit edilen 19 şüpheli şahısların araçlarında ve adreslere aramalar gerçekleştirildi.   Yapılan aramalar sonucunda 9 kilo 100 gram Bonzai, 1 kilo 278 gram Kokain, 1 kile 915 gram Skunk, 1 adet Kaleşnikof otomatik tüfek, 9 adet ruhsatsız …

The post Uyuşturucu tacirlerine geçit yok first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Sefer DEMİR – haberozel.com.tr 

SAKARYA (İGFA) – Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Adapazarı, Erenler, Akyazı,Sapanca ve Geyve ilçelerinde tespit edilen 19 şüpheli şahısların araçlarında ve adreslere aramalar gerçekleştirildi.  

Yapılan aramalar sonucunda 9 kilo 100 gram Bonzai, 1 kilo 278 gram Kokain, 1 kile 915 gram Skunk, 1 adet Kaleşnikof otomatik tüfek, 9 adet ruhsatsız tabanca, 173 adet fişek, 20 adet şarjör ve değişik miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 

Yakalanan kişiler hakkında işlemler devam ediyor.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/uyusturucu-tacirlerine-gecit-yok-371737

The post Uyuşturucu tacirlerine geçit yok first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22870 0
Başkan Ferdi Zeyrek, Başkan Daban’ı konuk etti https://turkishnews.com.tr/?p=22858&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=baskan-ferdi-zeyrek-baskan-dabani-konuk-etti https://turkishnews.com.tr/?p=22858#respond Tue, 30 Apr 2024 09:17:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22858 MANİSA (İGFA) – Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e ziyarette bulundu. Başkan Ferdi Zeyrek’i tebrik eden Murat Daban, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde başarılar diledi. Ziyareti nedeniyle Selendi Belediye Başkanı Murat Daban’a teşekkür eden Başkan Ferdi Zeyrek de, 31 Mart seçimlerinin geride kaldığını belirtti. Başkan Zeyrek, “Halkımızın takdiriyle seçildiğimiz bu …

The post Başkan Ferdi Zeyrek, Başkan Daban’ı konuk etti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

MANİSA (İGFA) – Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e ziyarette bulundu. Başkan Ferdi Zeyrek’i tebrik eden Murat Daban, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde başarılar diledi. Ziyareti nedeniyle Selendi Belediye Başkanı Murat Daban’a teşekkür eden Başkan Ferdi Zeyrek de, 31 Mart seçimlerinin geride kaldığını belirtti. Başkan Zeyrek, “Halkımızın takdiriyle seçildiğimiz bu görevlerde, ayrım yapmadan Manisalılara hizmet etmek için gayretle çalışacağız. Selendi’miz de bizden hizmet bekliyor, Kırkağaç’ımız da bizden hizmet bekliyor. Oraların umudu bizleriz. Bu anlayışla 17 ilçemizde eşit ve adil hizmet sunacağız” ifadelerini kullandı. 

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/baskan-ferdi-zeyrek-baskan-daban-i-konuk-etti-371710

The post Başkan Ferdi Zeyrek, Başkan Daban’ı konuk etti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22858 0
Düzce’de belediye şirketlerinin A Takımı belli oldu https://turkishnews.com.tr/?p=22862&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=duzcede-belediye-sirketlerinin-a-takimi-belli-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=22862#respond Tue, 30 Apr 2024 09:04:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22862 Sefer DEMİR / DÜZCE (İGFA ) – Düzce Belediyesi’ndenyapılan yazılı açıklamada, belediyeye ait olan iştirak şirketlerin yeni yönetimi şu şekilde düzenlendi. DÜZCE BELTAŞ A.Ş. YÖNETİM KURULUYönetim Kurulu Başkanı: Dr. Faruk ÖzlüYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Muhsin YavuzYönetim Kurulu Üyesi: Okan ÖzkasapGenel Müdür: Üzeyir Yiğit DÜZCE BELKA A.Ş. YÖNETİM KURULUYönetim Kurulu Başkanı: Ataç AkiYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: …

The post Düzce’de belediye şirketlerinin A Takımı belli oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Sefer DEMİR / DÜZCE (İGFA ) – Düzce Belediyesi’ndenyapılan yazılı açıklamada, belediyeye ait olan iştirak şirketlerin yeni yönetimi şu şekilde düzenlendi.

DÜZCE BELTAŞ A.Ş. YÖNETİM KURULU
Yönetim Kurulu Başkanı: Dr. Faruk Özlü
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Muhsin Yavuz
Yönetim Kurulu Üyesi: Okan Özkasap
Genel Müdür: Üzeyir Yiğit

DÜZCE BELKA A.Ş. YÖNETİM KURULU
Yönetim Kurulu Başkanı: Ataç Aki
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Şulenur Kubilay Yılmaz
Yönetim Kurulu Üyesi: İmran Aktepe
Genel Müdür: Erdem Yılmaz

DÜZCE BELTUR A.Ş. YÖNETİM KURULU
Yönetim Kurulu Başkanı: Ayhan Cicü
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Hasan Arslan
Yönetim Kurulu Üyesi: Mustafa Kayıkçı
Genel Müdür: Levent Sivrikaya

DÜZCE BAHÇEŞEHİR A.Ş. YÖNETİM KURULU
Yönetim Kurulu Başkanı: Oya Kocaman
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Ercan Katırcıoğlu
Yönetim Kurulu Üyesi: Fahri Pişkin
Genel Müdür: Necla Erdoğan

DÜZCE ULAŞIM HİZ. A.Ş. YÖNETİM KURULU
Yönetim Kurulu Başkanı: Bekir Ilıcalı
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Yavuz Yılmaz
Yönetim Kurulu Üyesi: Murat Aydın
Genel Müdür: Turgay Çelik
 
Bu arada Hasan Günden’nin yeniden Belediye Başkan Yardımcısı olduğu bildirildi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/duzce-de-belediye-sirketlerinin-a-takimi-belli-oldu-371707

The post Düzce’de belediye şirketlerinin A Takımı belli oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22862 0
Nilüfer’de vergi ödemelerinde kolaylık https://turkishnews.com.tr/?p=22845&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=niluferde-vergi-odemelerinde-kolaylik https://turkishnews.com.tr/?p=22845#respond Tue, 30 Apr 2024 08:31:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22845 BURSA (İGFA) – Nilüfer Belediyesi vatandaşların vergilerini kolayca ödeyebilmeleri için birçok uygulamayı hizmete sunuyor. 1-31 Mayıs arası devam edecek birinci taksit ödemelerini yapmak isteyen vatandaşlar Nilüfer Belediyesi Halk Evi, Alaaddinbey, Çalı, Görükle ve Göçmen Konutları’ndaki veznelerden ödemelerini yapabilecek. Gölyazı, Hasanağa, Akçalar ve Kayapa gibi şehir merkezine uzak mahallerde de  vergi ödemek isteyenler, mobil veznelerde nakit …

The post Nilüfer’de vergi ödemelerinde kolaylık first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

BURSA (İGFA) – Nilüfer Belediyesi vatandaşların vergilerini kolayca ödeyebilmeleri için birçok uygulamayı hizmete sunuyor. 1-31 Mayıs arası devam edecek birinci taksit ödemelerini yapmak isteyen vatandaşlar Nilüfer Belediyesi Halk Evi, Alaaddinbey, Çalı, Görükle ve Göçmen Konutları’ndaki veznelerden ödemelerini yapabilecek. Gölyazı, Hasanağa, Akçalar ve Kayapa gibi şehir merkezine uzak mahallerde de  vergi ödemek isteyenler, mobil veznelerde nakit veya kredi kartı ile ödemelerini yapabilecek. İsteyen vatandaşlar ise Nilüfer Belediyesi’nin  www.e-islem.net.nilufer.bel.tr  / www.türkiye.gov.tr internet adresi üzerinden de vergi borcu sorgulama ve kredi kartıyla ödeme seçeneklerini kullanarak, vergilerini kolaylıkla internet aracılığıyla ödeyebilecekler. 
7/24 FAST sistemi ile de kolay adres tanımı olan vergi numarası 1910025989 yazarak 100 bin TL’ye kadar olan vergiler ödenebilecek. Vatandaşlar ayrıca Nilüfer Belediyesi’nin 488666 numaralı posta çeki hesabına, Vakıfbank IBAN TR570001500158007293767737 (Alıcı : Nilüfer Belediye Başkanlığı)  hesabına veya  Halk Bankası bankolarından ve ATM’lerden de nakit olarak ödeme yapabilecek.

Nilüfer Belediyesi ayrıca mobil vezne aracılığıyla vatandaşların ayağına giderek ödemeleri kolaylıkla yapmalarını sağlıyor.  3 adet mobil vezne her gün farklı mahallelere giderek isteyen vatandaşların emlak ödemelerini yapmalarına fırsat sunacak.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/nilufer-de-vergi-odemelerinde-kolaylik-371698

The post Nilüfer’de vergi ödemelerinde kolaylık first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22845 0
Et ve Süt Kurumu’ndan ‘hijyen’ açıklaması https://turkishnews.com.tr/?p=22850&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=et-ve-sut-kurumundan-hijyen-aciklamasi https://turkishnews.com.tr/?p=22850#respond Tue, 30 Apr 2024 08:26:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22850 ANKARA (İGFA) – Et ve Süt Kurumu (ESK)’nun serbest piyasa kuralları dahilinde kırmızı et piyasasını düzenleyici ve destekleyici tedbirlerle kırmızı ette fiyat istikrarının oluşmasına katkıda bulunduğu belirtilen açıklamada, dış tedarik karkas et sözleşmelerin tamamının Bakanlık tarafından onaylanmış kesimhanelerle yapıldığının altı çizildi. Hiçbir şekilde aracı tedarikçilerden alım yapılmadığını belirten ESK; açıklamasında, “Kesim öncesi canlı hayvan muayenesi, …

The post Et ve Süt Kurumu’ndan ‘hijyen’ açıklaması first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Et ve Süt Kurumu (ESK)’nun serbest piyasa kuralları dahilinde kırmızı et piyasasını düzenleyici ve destekleyici tedbirlerle kırmızı ette fiyat istikrarının oluşmasına katkıda bulunduğu belirtilen açıklamada, dış tedarik karkas et sözleşmelerin tamamının Bakanlık tarafından onaylanmış kesimhanelerle yapıldığının altı çizildi.

Hiçbir şekilde aracı tedarikçilerden alım yapılmadığını belirten ESK; açıklamasında, “Kesim öncesi canlı hayvan muayenesi, helal kesim, kesim hijyeni, et muayenesi, karkas derecelendirme, damgalama, soğutma, yükleme ve soğuk zincirin sağlanması gibi tüm prosesler hem Bakanlık hem de Kurumumuz veteriner hekimlerinin denetim ve yönetiminde gerçekleşmektedir. Yurt dışında kesilen tüm hayvanların karkas etlerinden alınan numuneler akredite laboratuvarlarda mikrobiyolojik analizlere tabi tutulmaktadır. Aynı karkas etlerden yurt içi girişlerinde de Bakanlığımız tarafından kontrol muayenesi için tekrar numune alınmakta ve akredite laboratuvarlarda mikrobiyolojik analizler yapılmaktadır. Gıda güvenirliği ve halk sağlığı açısından gerekli önlemlerin tamamı eksiksiz bir şekilde alınmakta olup, gıda denetim hizmetlerinde ve tüketici geri dönüşlerinde bugüne kadar hijyen standartlarına aykırı herhangi bir bildirim veya vaka tespiti söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

“Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği”nde bahsi geçen 6 gün, Bakanlık tarafından onaylı ve kayıtlı işletmelerde kıyma üretimi yapıp; son kullanma tarihi belirlenmiş, paketli ve ambalajlı şekilde perakende satış noktalarına kıyma satan et işleme tesisleri için GEÇERLİ” olduğunun altı çizilen açıklamada, “Perakende satışın yapıldığı kasap reyonlarında ise karkas etten veya kemiksiz etten günlük ihtiyaca göre hazırlanan et ürünleri satılmaktadır. Kurumumuz da PERDER üyesi marketlere kıyma değil karkas et tedarik etmektedir. Söz konusu marketler gıda mevzuatına uygun olarak reyonlarında et ve et ürünleri satışı yapmaktadır. PERDER üyesi marketlerde tüketiciye sunulan ESK kıyma, ilgili mevzuat hükümleri gereğince tüketicinin talebi sonrası anlık olarak karkas etten üretilerek satılmaktadır. Sonuç olarak, ilgili yönetmelikte yer alan 6 günlük süre kasap reyonu olan bu marketlerdeki et ürünlerini KAPSAMAMAKTADIR” denildi.

Kurumdan ayrıca, tüketicinin sağlıklı ve uygun fiyattan ete ulaşması için yapılan çalışmalarımız, tüm aşamalarıyla Bakanlığımızın ilgili kurumları tarafından denetlendiğini, hem üreticiyi, hem de tüketiciyi koruyarak et ve et ürünlerini son tüketiciye kadar piyasaya arz etmeye ve fiyat istikrarı için gerekli tüm tedbirleri uygulamaya kararlılıkla devam edeceklerini vurgulandı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/et-ve-sut-kurumu-ndan-hijyen-aciklamasi-371692

The post Et ve Süt Kurumu’ndan ‘hijyen’ açıklaması first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22850 0
Kocaeli’de 17 mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor https://turkishnews.com.tr/?p=22837&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kocaelide-17-mezarlikta-tas-duvar-ve-tel-cit-yapiliyor https://turkishnews.com.tr/?p=22837#respond Tue, 30 Apr 2024 08:20:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22837 KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki mezarlıkların bakımına ve düzenlenmesine özen gösteriyor. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Kocaeli genelinde 17 adet mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapım çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında iş sonunda yaklaşık 5000 metre tel çit ve 623 metre taş duvar yapılmış olacak. Diğer yandan 32 …

The post Kocaeli’de 17 mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki mezarlıkların bakımına ve düzenlenmesine özen gösteriyor. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Kocaeli genelinde 17 adet mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapım çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında iş sonunda yaklaşık 5000 metre tel çit ve 623 metre taş duvar yapılmış olacak. Diğer yandan 32 adet mezarlık programa alınırken önümüzdeki günlerde bu mezarlıklarda da çalışmalar yapılacak. Büyükşehir, şehrin çeşitli yerlerindeki mezarlıkların olmayan veya eskiyen çevre duvarlarını yenileyerek güzel bir görünüme sahip olmasını için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Vatandaşların memnuniyetini kazanan çalışmalarda, mezarlıkların görünümü kente yakışır hale getiriliyor.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kocaeli-de-17-mezarlikta-tas-duvar-ve-tel-cit-yapiliyor-371690

The post Kocaeli’de 17 mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22837 0
Körfez’e bir prestij cadde daha https://turkishnews.com.tr/?p=22841&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=korfeze-bir-prestij-cadde-daha https://turkishnews.com.tr/?p=22841#respond Tue, 30 Apr 2024 08:09:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22841 KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez ilçesine bir prestij cadde daha kazandırıldı. Mineral tretuvar yaya kaldırımları, dekoratif aydınlatma direkleri ve yenilenen asfaltıyla Körfez ilçenin prestij caddelerinden biri haline gelen Mevlana Caddesinde üstyapı çalışmaları tamamlandı. Caddenin ikinci kısmında aşınma tabakası asfalt serim çalışması da yapıldı. DEKORATİF AYDINLATMA, YENİLENEN KALDIRIMLAR Körfez Mevlana Caddesinde mineral tretuvar …

The post Körfez’e bir prestij cadde daha first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez ilçesine bir prestij cadde daha kazandırıldı. Mineral tretuvar yaya kaldırımları, dekoratif aydınlatma direkleri ve yenilenen asfaltıyla Körfez ilçenin prestij caddelerinden biri haline gelen Mevlana Caddesinde üstyapı çalışmaları tamamlandı. Caddenin ikinci kısmında aşınma tabakası asfalt serim çalışması da yapıldı.

DEKORATİF AYDINLATMA, YENİLENEN KALDIRIMLAR

Körfez Mevlana Caddesinde mineral tretuvar yaya kaldırımları yapıldı. Elektrik hatlarının yer altına alındığı Mevlana Caddesi dekoratif aydınlatma direkleriyle donatıldı. 1 kilometre uzunluktaki caddenin asfaltı yenilendi. Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesinde bulunan Mevlana Caddesi, Derince Yenikent ile Körfez Çamlıtepe mahallerine ulaşımın sağlandığı son derece işlek bir lokasyonda bulunuyor. Mevlana Caddesi mineral tretuvar yaya kaldırımları, dekoratif aydınlatma direkleri ve yenilenen asfaltıyla Körfez ilçenin prestij caddelerinden biri haline geldi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/korfez-e-bir-prestij-cadde-daha-371686

The post Körfez’e bir prestij cadde daha first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22841 0
CK Enerji çalışanları, kanserle mücadele için koştu https://turkishnews.com.tr/?p=22831&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ck-enerji-calisanlari-kanserle-mucadele-icin-kostu https://turkishnews.com.tr/?p=22831#respond Tue, 30 Apr 2024 07:31:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22831 İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, 28 Nisan Pazar günü büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. Bu yıl da maratonda yer alan CK Enerji çalışanlarından oluşan “Gönüllerin Enerjisi Koşu Takımı”, Kansersiz Yaşam Derneği aracılığıyla mücadele eden ailelere destek olmak için koştu.  CK Enerji …

The post CK Enerji çalışanları, kanserle mücadele için koştu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, 28 Nisan Pazar günü büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. Bu yıl da maratonda yer alan CK Enerji çalışanlarından oluşan “Gönüllerin Enerjisi Koşu Takımı”, Kansersiz Yaşam Derneği aracılığıyla mücadele eden ailelere destek olmak için koştu. 

CK Enerji Grubu olarak sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almaya büyük önem verdiklerini belirten CK Enerji Kurumsal İletişim Direktörü Burcu Cankurtaran, “Toplumsal konulara dikkat çekmek için bize büyük fırsat sunan İstanbul Yarı Maratonu’nda yer almaya önem veriyoruz. Bu yıl 30 kişiden oluşan koşu takımımızla Kansersiz Yaşam Derneği ile birlikte maratonda yer alarak kanserle mücadele eden ailelere umut olmak için koştuk. Ekip arkadaşlarımız 10 km boyunca adımlarını iyilik için attılar. Koşu tamamlansa da bağış kampanyaları 13 Mayıs’a kadar devam ediyor. Spor aracılığıyla sivil toplumun gelişimine destek olmak, farkındalık oluşturmaya katkı sağlayabilmek mutluluk verici” değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/ck-enerji-calisanlari-kanserle-mucadele-icin-kostu-371674

The post CK Enerji çalışanları, kanserle mücadele için koştu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22831 0
Simit fiyatına ‘Ticaret’ onayı zorunluluğu https://turkishnews.com.tr/?p=22822&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=simit-fiyatina-ticaret-onayi-zorunlulugu https://turkishnews.com.tr/?p=22822#respond Tue, 30 Apr 2024 07:16:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22822 ANKARA (İGFA)-  Tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapıldı. İlgili karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Değişikliğe göre simit fiyatlarına ilişkin olumlu görüşü Ticaret Bakanlığı verirse fiyatlarda artış yapılabilecek. Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliğinde şu ifadeler yer aldı: Kaynak : İGFA Haber Ajansı …

The post Simit fiyatına ‘Ticaret’ onayı zorunluluğu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA)-  Tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapıldı.

İlgili karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Değişikliğe göre simit fiyatlarına ilişkin olumlu görüşü Ticaret Bakanlığı verirse fiyatlarda artış yapılabilecek.

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliğinde şu ifadeler yer aldı:

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/simit-fiyatina-ticaret-onayi-zorunlulugu-371666

The post Simit fiyatına ‘Ticaret’ onayı zorunluluğu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22822 0
İletişim’den Oktar Örgütü ile ilgili açıklama https://turkishnews.com.tr/?p=22827&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=iletisimden-oktar-orgutu-ile-ilgili-aciklama https://turkishnews.com.tr/?p=22827#respond Tue, 30 Apr 2024 07:05:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22827 ANKARA (İGFA) – İletişim Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan, “Oktar Örgütü’nün sosyal medya yapılanması, yargı kararıyla hâlen faaliyetlerini sürdürüyor.” iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Söz konusu iddianın doğru olmadığı belirtilen açıklamada, “Bahse konu haberlerde geçen, “Bakan Yılmaz Tunç, Oktar Örgütü’nün sosyal medyadaki yapılanmasına ait hesapların kapatılması için yapılan başvurularla ilgili ret kararı verilmesi yönünde …

The post İletişim’den Oktar Örgütü ile ilgili açıklama first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – İletişim Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan, “Oktar Örgütü’nün sosyal medya yapılanması, yargı kararıyla hâlen faaliyetlerini sürdürüyor.” iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Söz konusu iddianın doğru olmadığı belirtilen açıklamada, “Bahse konu haberlerde geçen, “Bakan Yılmaz Tunç, Oktar Örgütü’nün sosyal medyadaki yapılanmasına ait hesapların kapatılması için yapılan başvurularla ilgili ret kararı verilmesi yönünde görüş bildirdi. Bunun üzerine mahkeme hâkimi izne ayrıldı, yerine gelen hâkim de talepleri reddetti.” şeklindeki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Sosyal medya platformu X hesapları üzerinden yapılan ve suç teşkil eden paylaşımların tamamı hukuki çerçevede incelenmekte ve soruşturulmaktadır. Yargı süreçleri ile ilgili şaibe oluşturmaya yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/iletisim-den-oktar-orgutu-ile-ilgili-aciklama-371662

The post İletişim’den Oktar Örgütü ile ilgili açıklama first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22827 0
Mahzen-35’te 46 gözaltı! https://turkishnews.com.tr/?p=22813&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mahzen-35te-46-gozalti https://turkishnews.com.tr/?p=22813#respond Tue, 30 Apr 2024 06:33:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22813 ANKARA (İGFA)-  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik 6 ilde “Mahzen-35” operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu. Operasyonlarda Antalya’da Engin Tatar, Balıkesir’de Mehmet Canbaz, Gaziantep’te Eyyüp Doğruer, Konya’da Recep Örnek, Mersin’de Okday Gün ve Uşak’ta Erkan Saltık’ın elebaşılığını yaptığı 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde …

The post Mahzen-35’te 46 gözaltı! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA)-  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik 6 ilde “Mahzen-35” operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu.

Operasyonlarda Antalya’da Engin Tatar, Balıkesir’de Mehmet Canbaz, Gaziantep’te Eyyüp Doğruer, Konya’da Recep Örnek, Mersin’de Okday Gün ve Uşak’ta Erkan Saltık’ın elebaşılığını yaptığı 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 46 şüpheli gözaltına alındığını duyurdu.

Şüphelilerin çok sayıda suça karıştığı belirlendi.

Operasyonlar sonucu 30 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, otomatik silah, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok miktarda Türk lirasına el konulurken, Bakan Yerlikaya, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacaklarının altını çizdi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/mahzen-35-te-46-gozalti-371645

The post Mahzen-35’te 46 gözaltı! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22813 0
Enflasyonla mücadele adımı… Tavuk eti ihracatına kısıtlama! https://turkishnews.com.tr/?p=22817&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=enflasyonla-mucadele-adimi-tavuk-eti-ihracatina-kisitlama https://turkishnews.com.tr/?p=22817#respond Tue, 30 Apr 2024 06:27:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22817 ANKARA (İGFA) –  Ticaret Bakanlığı, kanatlı et ihracatının sınırlandırılmasına yönelik alınan tedbirler hakkında basın açıklaması yaptı. Beyaz et sektörünün fiyatlarıyla alakalı detaylı bir çalışma gerçekleştiğini belirten Bakanlık açıklamasında, Türkiye’de yıllardır süregelen üretim ve ihracattaki doğru politikalar ile mevcut üretim hacmine ulaşılmış, sektör uzun yıllardır iç talep ile yurt dışı talebi bir arada karşılayabilecek kabiliyeti muhafaza …

The post Enflasyonla mücadele adımı… Tavuk eti ihracatına kısıtlama! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) –  Ticaret Bakanlığı, kanatlı et ihracatının sınırlandırılmasına yönelik alınan tedbirler hakkında basın açıklaması yaptı.

Beyaz et sektörünün fiyatlarıyla alakalı detaylı bir çalışma gerçekleştiğini belirten Bakanlık açıklamasında, Türkiye’de yıllardır süregelen üretim ve ihracattaki doğru politikalar ile mevcut üretim hacmine ulaşılmış, sektör uzun yıllardır iç talep ile yurt dışı talebi bir arada karşılayabilecek kabiliyeti muhafaza ettiğine vurguj yaptı.

Son yıllarda yaşanan bölgesel ve küresel riskler, küresel gıda fiyat endeksi üzerinde yukarı yönlü bir eğilim oluşturmuş ve özellikle temel tarım ürünlerinde ülkelerin iç piyasa arzını koruma faaliyetlerini ortaya çıkardığı belirtilen açıklamada, “Buna bağlı olarak, muhtelif ürünler ile birlikte ülkemizde de tüketim açısından en önemli hayvansal protein aracı olan kümes hayvancılığı ürünleri de 2023 yılının Mayıs ayı içerisinde İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesine alınmıştı. Bununla beraber, 2024 yılının ilk aylarında tavuk eti fiyatlarındaki artış hızının genel enflasyonun, yem ve enerji gibi maliyet kalemleri ile döviz kurundaki aylık fiyat değişimlerinin çok üzerine çıktığı gözlemlenmiştir. Bu durum, söz konusu ürün grubunda olağan piyasa şartlarının dışına çıkıldığını ve olağan fiyatlama davranışlarının bozulduğunu göstermiştir” denildi.

Bakanlık tavuk eti ihracatının sınırlandırıldığını açıkladı:

Tüketim alışkanlıklarındaki ve iç talepte yaşanan değişimlerin, spekülatif fiyat yükselişlerini beraberinde getirdiğini ifade ederek, “Yapılan analizler iç piyasada tüketici refahının korunabilmesi için arz yönlü sıkıntılara mahal verilmemesini teminen, söz konusu ürün ihracatına yönelik bir takım düzenlemeler yapılması gerekliliğini ispat etmiştir. Bununla birlikte, sektörde ölçek ekonomisinin sürdürülebilmesi, iç talepte yaşanabilecek dalgalanmaların üretim kaybına sebebiyet vermemesi ve yoğun çabalar ile kazanılan ihracat pazarlarının korunabilmesinin de ülkemizin ekonomik menfaatleri açısından önemli olduğu değerlendirilmiştir” dedi.

Ticaret Bakanlığı tarafından, başta Tarım ve Orman Bakanlığı, ilgili resmi ve sektörel kuruluşlar ile yapılan istişareler ve çalışmalar sonucunda, bütün ve parça dahil olmak üzere, tavuk eti ihracatının 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiği duyuruldu.

Bakanlık, haksız fiyat belirleyen 8 firmaya idari para cezası uygulandığını aktardı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/enflasyonla-mucadele-adimi-tavuk-eti-ihracatina-kisitlama-371642

The post Enflasyonla mücadele adımı… Tavuk eti ihracatına kısıtlama! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22817 0
Kayseri Hobi Bahçeleri’nde kuralar noter huzurunda çekiliyor https://turkishnews.com.tr/?p=22804&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kayseri-hobi-bahcelerinde-kuralar-noter-huzurunda-cekiliyor https://turkishnews.com.tr/?p=22804#respond Tue, 30 Apr 2024 06:16:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22804 Mehmet UZEL / KAYSERİ (igfa) – Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, Kayseri’deki emekli vatandaşların günlük hayatın stresinden uzaklaşmalarına ve keyifli, sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak için kente kazandırılan hobi bahçelerinde kura çekimi, 30 Nisan’da gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi, Altınoluk Hobi Bahçesi’nde 230 adet, Beştepeler Hobi Bahçesi’nde 204 adet, Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde 703 adet, Cırgalan …

The post Kayseri Hobi Bahçeleri’nde kuralar noter huzurunda çekiliyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Mehmet UZEL / KAYSERİ (igfa) – Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, Kayseri’deki emekli vatandaşların günlük hayatın stresinden uzaklaşmalarına ve keyifli, sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak için kente kazandırılan hobi bahçelerinde kura çekimi, 30 Nisan’da gerçekleşecek.

Büyükşehir Belediyesi, Altınoluk Hobi Bahçesi’nde 230 adet, Beştepeler Hobi Bahçesi’nde 204 adet, Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde 703 adet, Cırgalan Hobi Bahçesi’nde 462 adet, Selçuklu Hobi Bahçesi’nde 569 adet ve Şeker Hobi Bahçesi’nde birinci kısım 144 adet ve ikinci kısım 231 adet olmak üzere toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesini hayata geçirdi.

3 Nisan itibariyle başlayan ve 23 Nisan’da sona eren müracaatlarda, 7 farklı bölgede toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi için, 22 bin 647 başvuru yapıldı.

Hobi bahçesi için kuraya hak kazanan vatandaşlar, 30 Nisan 2024 Salı günü saat 10.00’da Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, Basketbol Sahası’nda kura çekimine katılacak.

Büyük salonda, dev ekranda, noter tarafından dijital olarak çekilecek kurayı izlemek isteyen vatandaşlar, kura çekimini yerinden takip edebilecek.

Saat 10.00 ile 10.40 arası Altınoluk Hobi bahçesi çekilişi ile başlayacak kura çekim töreni, saat 10.40-11.20 arası Beştepeler Hobi bahçesi çekilişi, saat 11.30-12.50 arası Cırgalan Hobi bahçesi çekilişi, saat 13.20-15.20 arası Karpuzatan Hobi bahçesi çekilişi, saat 15.30-17.10 arası Selçuklu Hobi bahçesi çekilişi, saat 17.10-17.35 arası Şeker Hobi bahçesi 1. Kısım çekilişi ve saat 17.35-18.15 arası Şeker Hobi bahçesi 2. Kısım çekilişi ile devam edecek. Kurayı takip etmek isteyenler, belirlenen kura çekim saatlerine göre salona gelebilecek ve beklemelerine gerek kalmayacak.

Vatandaşlar, kura çekimini, Büyükşehir Belediyesi Facebook sosyal medya hesabından canlı yayın ile takip edebilecek.

Büyükşehir Belediyesi, hobi bahçeleri ile emekli vatandaşlara, hem doğayla iç içe bir yaşam imkânı hem de sosyal bir etkileşim ortamı sunuyor.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kayseri-hobi-bahceleri-nde-kuralar-noter-huzurunda-cekiliyor-371633

The post Kayseri Hobi Bahçeleri’nde kuralar noter huzurunda çekiliyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22804 0
1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz https://turkishnews.com.tr/?p=22799&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=1-mayis-ve-19-mayista-3-buyuksehirde-toplu-ulasim-ucretsiz https://turkishnews.com.tr/?p=22799#respond Mon, 29 Apr 2024 23:00:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22799 ANKARA (İGFA) – 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşımın ücretsiz olmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Ankara …

The post 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşımın ücretsiz olmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferleri ücretsiz olacak.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/1-mayis-ve-19-mayis-ta-3-buyuksehirde-toplu-ulasim-ucretsiz-371626

The post 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22799 0
Tıpta Uzmanlık Eğitim Güncelleniyor https://turkishnews.com.tr/?p=22954&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tipta-uzmanlik-egitim-guncelleniyor https://turkishnews.com.tr/?p=22954#respond Mon, 29 Apr 2024 21:00:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22954 Tıpta ve Diş Hekimliğinde “Uzmanlık Eğitimi Müfredatları” güncelleniyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Tıpta Uzmanlık Kurulumuz tarafından, bilimsel ve teknolojik ilerlemeler ışığında, ön kabul süreci tamamlanan tıp ve diş hekimliğindeki 95 uzmanlık dalına ilişkin taslak müfredatlar bugün “http://tuk.saglik.gov.tr” adresinden erişime açıldı. Öneri ve itirazlar, 6 Mayıs – 6 Haziran arasında online başvuru formu aracılığıyla alınacak. …

The post Tıpta Uzmanlık Eğitim Güncelleniyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Tıpta ve Diş Hekimliğinde “Uzmanlık Eğitimi Müfredatları” güncelleniyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Tıpta Uzmanlık Kurulumuz tarafından, bilimsel ve teknolojik ilerlemeler ışığında, ön kabul süreci tamamlanan tıp ve diş hekimliğindeki 95 uzmanlık dalına ilişkin taslak müfredatlar bugün “tuk.saglik.gov.tr” adresinden erişime açıldı. Öneri ve itirazlar, 6 Mayıs – 6 Haziran arasında online başvuru formu aracılığıyla alınacak. Katkıları bekliyoruz” açıklamasında bulundu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak : BSHA
Kaynak Sayfa :
https://www.bsha.com.tr/tipta-uzmanlik-egitim-guncelleniyor/

The post Tıpta Uzmanlık Eğitim Güncelleniyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22954 0
Deprem Bölgesinden Ayrılan Öğretmenlere Geri Dönme Hakkı  https://turkishnews.com.tr/?p=22795&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=deprem-bolgesinden-ayrilan-ogretmenlere-geri-donme-hakki https://turkishnews.com.tr/?p=22795#respond Mon, 29 Apr 2024 21:00:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22795 Millî Eğitim Bakanlığınca, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle yer değiştiren öğretmenlere önceki görev yerlerine geri dönüş hakkı verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer verildi, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle 8 Şubat 2023’te Resmî Gazete’de yayımlanan 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile olağanüstü hâl ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, …

The post Deprem Bölgesinden Ayrılan Öğretmenlere Geri Dönme Hakkı  first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Millî Eğitim Bakanlığınca, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle yer değiştiren öğretmenlere önceki görev yerlerine geri dönüş hakkı verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer verildi, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle 8 Şubat 2023’te Resmî Gazete’de yayımlanan 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile olağanüstü hâl ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde görev yapan öğretmenlerin deprem sonrasında isteğe veya mazerete bağlı olarak görev illeri değiştirilmişti. Bu kapsamda deprem sonrası görev yeri değişen öğretmenlerin daha önce görevli oldukları ilde bulunan eğitim kurumlarına süre şartı aranmaksızın Bakanlıkça yayımlanan duyuru doğrultusunda yer değiştirme başvuruları alınabilecek”

Kaynak : BSHA
Kaynak Sayfa :
https://www.bsha.com.tr/deprem-bolgesi/

The post Deprem Bölgesinden Ayrılan Öğretmenlere Geri Dönme Hakkı  first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22795 0
Yassıköy takımı Rodop Amatör Ligi B şampiyonu oldu… https://turkishnews.com.tr/?p=22784&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=yassikoy-takimi-rodop-amator-ligi-b-sampiyonu-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=22784#respond Mon, 29 Apr 2024 18:46:47 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22784 2023-2024 futbol sezonunda Rodop Amatör Ligi’nin B kategorisinde mücadele eden Yassıköy (Megas Aleksadro İasmo) takımı sezonu şampiyon olarak tamamladı. Yassıköy futbol takımı sezonun son maçını 28 Nisan 2024 Pazar günü kendi sahasında ve seyircisi önünde oynadı. Kalanca takımını konuk eden lider, rakibini 3-0 mağlup ederek sezonu galibiyetle ve şampiyon tamamladı. Hakemin maçı bitirmesinin ardından şampiyon …

The post Yassıköy takımı Rodop Amatör Ligi B şampiyonu oldu… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

2023-2024 futbol sezonunda Rodop Amatör Ligi’nin B kategorisinde mücadele eden Yassıköy (Megas Aleksadro İasmo) takımı sezonu şampiyon olarak tamamladı.

Yassıköy futbol takımı sezonun son maçını 28 Nisan 2024 Pazar günü kendi sahasında ve seyircisi önünde oynadı. Kalanca takımını konuk eden lider, rakibini 3-0 mağlup ederek sezonu galibiyetle ve şampiyon tamamladı.

Hakemin maçı bitirmesinin ardından şampiyon takıma kupanın ve futbolculara madalyaların verilmesi için sahada tören düzenlendi.

Rodop Kulüpler Birliği (EPS Thrakis) Başkanı Manos Gavrilidis ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı kupa törenine, Yassıköylü olan Yeni Sol Partisi Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, Tarım ve Hayvancılıktan Sorumlu Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Rıdvan Hacı Mehmet, Eyalet Başkan Danışmanı Rıdvan Molla İsa, Eyalet Meclis Üyesi Ahmet Osman Pehlivan, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, Yassıköy Belediye Başkan Yardımcıları Kubilay Manko ve Mehmet Arif, Yassıköy Belediyesi ana muhalefet lideri Mehmet Mehmet, meclis üyeleri Salim Hüseyin ve Latif Halil, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt katıldı.

Şampiyon takımın futbolcuları seramoniden tek tek gerek tebrikleri kabul ettiler. Son olarak takım kaptanın şampiyonluk kupası verildi. Kupayı alan futbolcuların saha içerisinde şampiyonluk kutlamalarındaki mutluluğu görülmeye değerdi.

B kategorisini şampiyon tamamlayan Yassıköy takımı gelecek sezon A kategorisinde mücadele edecek.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/index.php/yassikoy-takimi-rodop-amator-ligi-b-sampiyonu-oldu/

The post Yassıköy takımı Rodop Amatör Ligi B şampiyonu oldu… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22784 0
Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği… https://turkishnews.com.tr/?p=22781&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=guney-meric-derneginden-hidirellez-etkinligi https://turkishnews.com.tr/?p=22781#respond Mon, 29 Apr 2024 18:46:35 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22781 Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği, Hıdırellez etkinliğine hazırlanıyor. Derneğin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Hıdırellez şenliği bu yıl 4 – 5 Mayıs tarihlerinde Musaköy’de yapılacak. Hıdırellez etkinlikleri çerçevesinde 4 Mayıs Cumartesi günü Dedeağaç’a bağlı Musaköy’deki dernek binasında müzik dinletisi, folklor gösterisi, ebru sergisi yapılacak ve şiirler okunacak. Etkinlik saat 19.00 da başlayacak. 5 …

The post Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği, Hıdırellez etkinliğine hazırlanıyor.

Derneğin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Hıdırellez şenliği bu yıl 4 – 5 Mayıs tarihlerinde Musaköy’de yapılacak.

Hıdırellez etkinlikleri çerçevesinde 4 Mayıs Cumartesi günü Dedeağaç’a bağlı Musaköy’deki dernek binasında müzik dinletisi, folklor gösterisi, ebru sergisi yapılacak ve şiirler okunacak. Etkinlik saat 19.00 da başlayacak.

5 Mayıs Pazar günü ise Musaköy’deki Palamutluk alanında gün boyu piknik ve eğlenceyle Hıdırellez kutlanacak.

Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Kültür Derneğinin düzenlediği Hıdırellez etkinliğine herkesin davetli olduğu belirtildi.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/index.php/guney-meric-derneginden-hidirellez-etkinligi/

The post Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22781 0
ABTTF: “9 Haziran’daki AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisi’ne!”… https://turkishnews.com.tr/?p=22778&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=abttf-9-hazirandaki-ap-secimlerinde-oylarimiz-deb-partisine https://turkishnews.com.tr/?p=22778#respond Mon, 29 Apr 2024 18:46:22 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22778 Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu, (ABTTF) 9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleriyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Tüm Batı Trakya Türklerini 9 Haziran’da ülkemizde yapılacak AP seçimlerinde oy kullanmaya ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz! AP seçimlerinde oylarımız siyasi partimiz DEB Partisi’ne!” çağrısında bulunuldu. Yunanistan’ın AP’de 21 sandalyesinin olduğu hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer …

The post ABTTF: “9 Haziran’daki AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisi’ne!”… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu, (ABTTF) 9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleriyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Tüm Batı Trakya Türklerini 9 Haziran’da ülkemizde yapılacak AP seçimlerinde oy kullanmaya ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz! AP seçimlerinde oylarımız siyasi partimiz DEB Partisi’ne!” çağrısında bulunuldu.

Yunanistan’ın AP’de 21 sandalyesinin olduğu hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yunanistan’daki AP seçimlerinde ilk kez hem yurt içi hem yurt dışında yaşayan 17 ve üzeri yaştaki Yunan vatandaşı seçmenler posta yoluyla oy kullanabilecek. Yurt dışında yaşayan Yunan vatandaşları için Yunan diplomatik temsilciliklerinde ayrıca seçim sandıkları kurulmayacak.

9 Haziran Pazar günü yapılacak AP seçimlerine katılacak olan Batı Trakya Türk toplumunun siyasi alandaki temsilcisi DEB Partisi seçim çalışmalarına 25 Nisan Perşembe akşamı İskeçe’nin Şahin köyünden başladı. DEB Partisi, “Biz buradayız!” diyerek üçüncü kez katılacağı AP seçimlerinde ülkemiz ve Avrupa’da bir kez daha tarih yazmayı, Batı Trakya Türk toplumunun gür sesini ve taleplerini tüm Avrupa’ya duyurmayı, ülkemizde varlığımızı inkar edenlere “Varız ve Türk’üz!” mesajını güçlü bir şekilde vermeyi amaçlıyor.”

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/index.php/abttf-9-hazirandaki-ap-secimlerinde-oylarimiz-deb-partisine/

The post ABTTF: “9 Haziran’daki AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisi’ne!”… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22778 0
Depremde yer değiştiren öğretmenlere geri dönüş hakkı https://turkishnews.com.tr/?p=22774&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=depremde-yer-degistiren-ogretmenlere-geri-donus-hakki https://turkishnews.com.tr/?p=22774#respond Mon, 29 Apr 2024 16:29:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22774 ANKARA (İGFA) – Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle 8 Şubat 2023’te Resmî Gazete’de yayımlanan 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile olağanüstü hâl ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde görev yapan öğretmenlerin deprem sonrasında isteğe veya mazerete bağlı olarak görev illeri değiştirilmişti. Bu kapsamda deprem sonrası görev yeri …

The post Depremde yer değiştiren öğretmenlere geri dönüş hakkı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle 8 Şubat 2023’te Resmî Gazete’de yayımlanan 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile olağanüstü hâl ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde görev yapan öğretmenlerin deprem sonrasında isteğe veya mazerete bağlı olarak görev illeri değiştirilmişti.

Bu kapsamda deprem sonrası görev yeri değişen öğretmenlerin daha önce görevli oldukları ilde bulunan eğitim kurumlarına süre şartı aranmaksızın Bakanlıkça yayımlanan duyuru doğrultusunda yer değiştirme başvuruları alınabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre başvurular 3-6 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak.

Atamalar ise 7 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Atamalar depremden etkilenen 10 ilde ilan edilen kontenjanlar dâhilinde hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Ataması gerçekleşen öğretmenlerin yeni görev yerlerinde başlama işlemleri ise 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/depremde-yer-degistiren-ogretmenlere-geri-donus-hakki-371620

The post Depremde yer değiştiren öğretmenlere geri dönüş hakkı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22774 0
Ankara’da amblem oylaması! Kararı halk verecek! https://turkishnews.com.tr/?p=22769&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ankarada-amblem-oylamasi-karari-halk-verecek https://turkishnews.com.tr/?p=22769#respond Mon, 29 Apr 2024 15:36:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22769 ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi amblemi konusunda kamuoyuna açıklama yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski güneşi olan Hitit Güneşi için yurttaşlardan gelen yoğun talebe karşı belediyeden açıklama geldi. Yerel seçimler ardından resmi amblemin değişmesi konusunda bir çok platformdan yoğun başvuru aldıklarına dikkati çekildi. Konuyla ilgili Belediye Meclisi’nce tanıtıcı amblem belirlenmesinde salt çoğunluğun mevcut amblemin değiştirilmesi …

The post Ankara’da amblem oylaması! Kararı halk verecek! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi amblemi konusunda kamuoyuna açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski güneşi olan Hitit Güneşi için yurttaşlardan gelen yoğun talebe karşı belediyeden açıklama geldi. Yerel seçimler ardından resmi amblemin değişmesi konusunda bir çok platformdan yoğun başvuru aldıklarına dikkati çekildi.

Konuyla ilgili Belediye Meclisi’nce tanıtıcı amblem belirlenmesinde salt çoğunluğun mevcut amblemin değiştirilmesi konusunda ise üçte iki (nitelikli) çoğunluk arandığı anımsatılarak, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubu’nun 3’te 2 çoğunluğu sağlayamadığı ve tek başına amblem değiştirme kararı alamadığı vurgulandı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, “Bu nedenle yönetimimiz, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki siyasi parti gruplarına yeni bir amblem belirlenmesi konusunda kararın bir yarışma ile Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacaktır” denildi.

Hatırlanacağı gibi Ankara, Hatti Güneş Kursu sembolü ile özdeşleşen logosu ile biliniyordu. Ancak Melih Gökçek döneminde Ankara’nın logosu değiştirilmişti.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/ankara-da-amblem-oylamasi-karari-halk-verecek-371608

The post Ankara’da amblem oylaması! Kararı halk verecek! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22769 0
E-tebligat ile kamuda tasarruf sağlandı https://turkishnews.com.tr/?p=22761&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=e-tebligat-ile-kamuda-tasarruf-saglandi https://turkishnews.com.tr/?p=22761#respond Mon, 29 Apr 2024 15:01:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22761 ANKARA (İGFA)- Türkiye’de dijital dönüşüm araçlarının kullanımı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıkladığı rakamlarla ortaya çıktı. Bakan Uraloğlu, son 5 yılda Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) üzerinden gönderilen elektronik tebligat (e-Tebligat) sayısının 213 milyona ulaştığını açıkladı. Noter üzerinden gönderilen kâğıt tebligatlara göre …

The post E-tebligat ile kamuda tasarruf sağlandı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA)- Türkiye’de dijital dönüşüm araçlarının kullanımı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıkladığı rakamlarla ortaya çıktı.

Bakan Uraloğlu, son 5 yılda Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) üzerinden gönderilen elektronik tebligat (e-Tebligat) sayısının 213 milyona ulaştığını açıkladı. Noter üzerinden gönderilen kâğıt tebligatlara göre zaman, maliyet ve iş gücü açısından ciddi oranda tasarruf sağlayan e-Tebligat uygulaması ile kamuda 7 milyar 136 milyon 589 bin TL tasarruf sağlandı. Uygulama sayesinde ayrıca 126 bin 990 ağacın kesilmesi önlenerek çevreye verilen zararın da önüne geçilmiş oldu.

TEBLİGATLAR KEP İLE YANITLANIYOR

Günümüzde en çok kullanılan e-dönüşüm araçlarından biri olan Kayıtlı Elektronik Posta, tebligat iletişiminde de kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. KEP-UETS entegrasyonuyla UETS gönderileri KEP posta kutusuna geliyor ve KEP ile tebligatlara anında cevap verilebiliyor. Kullanıcılar tebligat yanıtlarını hukuki ve yasal geçerli bir şekilde muhataplarına saniyeler içerisinde iletebiliyor.

Kullanımı standart e-posta kadar kolay olan ve elektronik ortamda hizmet veren KEP sistemi; noter, kargo, baskı, kâğıt, toner, arşiv ve lojistik gibi ihtiyaçları tamamen ortadan kaldırarak zaman ve maliyetten ciddi oranda tasarruf edilmesini sağlıyor.

Delil kutusu özelliği sayesinde; iletiyi gönderen taraf gönderimi kendisinin yapmadığını, karşı taraf ise teslim almadığını iddia edemiyor. KEP delilleri 20 yıl süreyle güvenle saklanıyor ve gerektiğinde mahkemelerde delil olarak kullanılıyor. Kâğıt ve lojistik gibi araçlara ihtiyaç duymayan KEP sistemi ağaçların kesilmesini önleyerek ve karbon ayak izini azaltarak çevrenin korunmasına da katkıda bulunuyor.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/e-tebligat-ile-kamuda-tasarruf-saglandi-371605

The post E-tebligat ile kamuda tasarruf sağlandı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22761 0
Başkan Aras: Deniz turizminde sorunların çözümüne gereken desteği vereceğiz https://turkishnews.com.tr/?p=22765&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=baskan-aras-deniz-turizminde-sorunlarin-cozumune-gereken-destegi-verecegiz https://turkishnews.com.tr/?p=22765#respond Mon, 29 Apr 2024 14:28:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22765 MUĞLA (İGFA) – Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Marmaris’te düzenlenen ‘Deniz Turizmi’ çalıştayına katıldı. İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen çalıştaya Aras’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları, meslek komiteleri başkanları ve oda üyeleri katıldı. Çalıştayda …

The post Başkan Aras: Deniz turizminde sorunların çözümüne gereken desteği vereceğiz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

MUĞLA (İGFA) – Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Marmaris’te düzenlenen ‘Deniz Turizmi’ çalıştayına katıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen çalıştaya Aras’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları, meslek komiteleri başkanları ve oda üyeleri katıldı.

Çalıştayda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, deniz turizmi sektörünün sorunlarını bildiklerini ve bu konuda önemli adımlar atacaklarını vurguladı. Aras konuşmasında sektör temsilcileri ile sık sık bir araya geleceklerini söyleyerek, “Tekne bağlama ve transferler konusunda önemli sorunlarınolduğunu biliyoruz. Ayrıca Limanların işletilmesinin yöntemi konusunda sektör temsilcileriyle sık sık görüşüyoruz. Şuanda karar verici pozisyonda olduğumuz için bu konu üzerinde önemle duruyoruz. Bir denizcilik iştiraki kurarak limanların ve iskelelerin yönetimini daha nitelikli hale getireceğiz. Ayrıca deniz turizmi konusunda yat imalat sektörünün de önemini vurgu yapmak gerekiyor. Ören’de yapılan tesisi biliyoruz. Buraya da gerekli desteği vereceğiz” diye konuştu.

Başkan Aras çalıştaydaki konuşmasına, deniz turizminde en önemli noktalardan birinin Körfezlerin temiz olması hususu olduğunu söyledi. Aras, “Göcek, Gökova, Hisarönü ve Fethiye gibi önemli körfezlerimiz var. Buralarda yapılaşmayı önlemeli ve deniz turizmi faaliyetlerini geliştirilmeliyiz. Biz körfezlerimizin kirlenmesi ile mücadele kapsamında üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bakanlıklarımız ve Valiliğimiz ile birlikte çalışmaya hazırız. Körfezlerimiz, denizlerimiz ne kadar temiz kalırsa o kadar tercih edilir ve deniz turizmi gelişir” dedi.

Çalıştayda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Turizmde olağanüstü bir potansiyelimiz var. 2028’de 100 Milyar dolar turizm geliri gibi bir hedefimiz var.  Deniz turizmi çok değerli. Muğla, deniz turizminin merkezi. Deniz turizmini önceliyoruz. Deniz turizmimizi büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ise Muğla’nın 1484 kilometrelik kıyı bandı olduğunu ve doğal güzellikleriyle deniz turizminin önde gelen şehirlerinden biri haline geldiğini vurguladı.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “2024 yılında Türkiye’nin 60 milyon turist, 60 milyar dolar turizm geliri hedefi var. Yüzde 25 pay hesabından hareketle deniz turizminin hedefi de en az 15 milyar dolardır. Dolayısıyla bu hedefi yakalamak ve hatta geçmek için sektörü teşvik edici adımları hep birlikte atmanın önemini vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/baskan-aras-deniz-turizminde-sorunlarin-cozumune-gereken-destegi-verecegiz-371596

The post Başkan Aras: Deniz turizminde sorunların çözümüne gereken desteği vereceğiz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22765 0
Nilüfer’de kaçak yapıya taviz yok https://turkishnews.com.tr/?p=22749&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=niluferde-kacak-yapiya-taviz-yok https://turkishnews.com.tr/?p=22749#respond Mon, 29 Apr 2024 13:44:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22749 BURSA (İGFA) – Nilüfer Belediyesi, kaçak yapılarla mücadeleyi ara vermeden sürdürüyor.  Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin  tespitlerinin yanı sıra, vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendiren Nilüfer Belediyesi, özellikle tarım alanları üzerine inşa edilen imara aykırı yapılara hiçbir şekilde taviz vermiyor.Nilüfer Belediyesi yıkım ekipleri, Çalı Mahallesi’nde bin 500 metrekarelik bir kaçak yapı ile  Yaylacık Mahallesi’nde tespit edilen …

The post Nilüfer’de kaçak yapıya taviz yok first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

BURSA (İGFA) – Nilüfer Belediyesi, kaçak yapılarla mücadeleyi ara vermeden sürdürüyor.  Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin  tespitlerinin yanı sıra, vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendiren Nilüfer Belediyesi, özellikle tarım alanları üzerine inşa edilen imara aykırı yapılara hiçbir şekilde taviz vermiyor.
Nilüfer Belediyesi yıkım ekipleri, Çalı Mahallesi’nde bin 500 metrekarelik bir kaçak yapı ile  Yaylacık Mahallesi’nde tespit edilen 750 ve  bin 200 metrekarelik iki ayrı yapıyı, henüz temel aşamasındayken yerle bir etti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yıkım çalışmalarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Nilüfer Belediyesi ekipleri,  imara aykırı yapılarla ilgili çalışmaları önümüzdeki günlerde de sürdürecek.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/nilufer-de-kacak-yapiya-taviz-yok-371584

The post Nilüfer’de kaçak yapıya taviz yok first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22749 0
1 Mayıs’ta 55 ilde 103 ayrı etkinlik yapılacak https://turkishnews.com.tr/?p=22753&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=1-mayista-55-ilde-103-ayri-etkinlik-yapilacak https://turkishnews.com.tr/?p=22753#respond Mon, 29 Apr 2024 13:41:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22753 ANKARA (İGFA) – 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları hakkında açıklama İletişim Başkanlığı’ndan geldi. İstanbul’da yapılacak kutlamalar için 40 ayrı yer ve güzergâh belirlendiği kaydedilen açıklamada, toplam 29 cadde ve bu caddeye açılan sokakların trafiğe kapatılacağı duyuruldu. Ayrıca Taksim Meydanı’nda yer alan Taksim Anıtı’na İstanbul Valiliği’ne başvuran konfederasyon temsilcileri çelenk bırakacaklar ve saygı duruşunda bulunulacağı …

The post 1 Mayıs’ta 55 ilde 103 ayrı etkinlik yapılacak first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları hakkında açıklama İletişim Başkanlığı’ndan geldi.

İstanbul’da yapılacak kutlamalar için 40 ayrı yer ve güzergâh belirlendiği kaydedilen açıklamada, toplam 29 cadde ve bu caddeye açılan sokakların trafiğe kapatılacağı duyuruldu.

Ayrıca Taksim Meydanı’nda yer alan Taksim Anıtı’na İstanbul Valiliği’ne başvuran konfederasyon temsilcileri çelenk bırakacaklar ve saygı duruşunda bulunulacağı belirtildi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/1-mayis-ta-55-ilde-103-ayri-etkinlik-yapilacak-371581

The post 1 Mayıs’ta 55 ilde 103 ayrı etkinlik yapılacak first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22753 0
Şimdilik Ben De Sizlerin Gibi Başkalarının Yaptıklarını İzlemeyle Yetineceğim https://turkishnews.com.tr/?p=22728&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=simdilik-ben-de-sizlerin-gibi-baskalarinin-yaptiklarini-izlemeyle-yetinecegim https://turkishnews.com.tr/?p=22728#respond Mon, 29 Apr 2024 12:15:38 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22728 “Geride Kalanlar” Veya “Geride Bıraktıklarımız” Demiştim, Önermiştim Ama Duyan ve Kale Alan Olmadı! Yıllarca Yunanistan genelinde, anakara ve adalarda, Yunanistan’ın her yerinde yaptığım araştırma ve çalışmalarda 350.000 den fazla fotoğraf ve bazı videolar çektim. İşte bir örneği. Amacım, Yunanistan’ın bir zenginliği olan Evlad-ı Fatihan Osmanlı tarihi eserleri. Bunun adına da “Geride Kalanlar” Veya “Geride Bıraktıklarımız” …

The post Şimdilik Ben De Sizlerin Gibi Başkalarının Yaptıklarını İzlemeyle Yetineceğim first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

“Geride Kalanlar” Veya “Geride Bıraktıklarımız” Demiştim, Önermiştim Ama Duyan ve Kale Alan Olmadı!

Yıllarca Yunanistan genelinde, anakara ve adalarda, Yunanistan’ın her yerinde yaptığım araştırma ve çalışmalarda 350.000 den fazla fotoğraf ve bazı videolar çektim.

İşte bir örneği.

Amacım, Yunanistan’ın bir zenginliği olan Evlad-ı Fatihan Osmanlı tarihi eserleri. Bunun adına da “Geride Kalanlar” Veya “Geride Bıraktıklarımız” Demiştim, Önermiştim Ama Duyan ve Kale Alan Olmadı!

Hep derim; Misal: “Orada bir köy var uzakta, gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür” saplantısından, “gitmediğin, görmediğin yer, senin değildir” gerçeğine varmalısın. Varmalıyız…..

Ama bir gün Allah nasip kısmet ederse kendi imkanlarımla yapacam ama yapacam!.

Zaten yaklaşık 20 yıl önce yaptığım bir çalışma bunun ispatı.

O zaman kadar ben de sizlerin gibi başkalarının yaptıklarını izlemeyle yetineceğim….

Gelin hep birlikte bakalım bir yunan meslektaşımız neyi nasıl yapmış ve nereye bağlamış hep birlikte izleyelim.

Yunan Devlet Televizyonu bünyesinde bulunan ERT NEWS, Karadeniz’de geçmişte yaşamış olan Helenizmin izlerini arıyor.

Diğer yandan da Yunanistan-Türkiye dostluğu devam ediyor. Bence herkes çıkarları doğrultusunda asla taviz vermeden ilerliyor. Zaman uyanık olma zamanı….. Biz ne yapıyoruz????

blankBu bağlamda Yunan Devlet Televizyonu bünyesinde bulunan ERT NEWS tarafından Karadeniz bölgesinde araştırma ve sunumu Sofia Papaioannou tarafından çekilen ve yayına hazır hale getirilen “Bugünkü Pontus’ta Helenizm” isimli belgeseli, 29 Nisan 2024 Pazartesi akşamı saat 22:00 da izleyicisiyle buluşuyor.

Sofia Papaioannou tarafından hazırlanan “365 an” programı Karadeniz’deki  “Bugünkü Pontus’ta Helenizm” konusunu ele alıyor. ERT NEWS tarafından yayınlanan tanıtım videosu şu şekilde:

“Türkiye’nin derinliklerinde canlı kalmaya devam eden Pontus.”

“Bizim Yunanistan’da köyümüz yok. Gerçek vatanımız burada. Buraya geldiğimizde burada vatanımızda olduğumuzu hissediyoruz.”

“Kayıp Helenizmin işaretleri. Romeika dili ve insanların koruduğu Pontus geleneği.”

“Ben Pontus dilini öğrendim yani kötü mü, günah mı? Değil. Benim dilim bu.”

“Yunanistan’dan 2.500 km uzaktayız ve aynı dilde anlaşıyoruz.”

ERT News kanalında yapılan tanıtım haberi şu şekilde:

Sofia Papaioannou ile “365 an” – “Bugünkü Pontus’ta Helenizm”

ERTNEWS’in 29 Nisan 2024 Büyük Pazartesi günü saat 22:00’de yayınlanacak olan Sofia Papaioannou’lu “365 Anlar” programı, Pontus’un ve Karadeniz kıyılarının dağlık köylerine, evlerine, eğlencelerine ve Yunan unsurunu hala canlı tutan insanlara bir yolculuk yapıyor.

Pontos, oradan gelen insanların ve aynı zamanda tüm Yunanlıların yaşamında ve anılarında acıyla, soykırımla, şiddet yoluyla yerinden edilmeyle ilişkilendirilmiştir. Türkler Pontusluları yok etmeye veya asimile etmeye ve bu eski Yunan halkını Türkiye’den silmeye çalıştı. Yunanca sözcüklerin yer aldığı Pontus lehçesi, eski Rum evleri, üzerinde hala haç ve duvarlarda yazıları bulunan tahrip edilmiş kiliseler.

Sunum-araştırma: Sofia Papaioannou

Genel Yayın Yönetmeni: Stavros Vlachos – Maya Filippopoulou

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/simdilik-ben-de-sizlerin-gibi-baskalarinin-yaptiklarini-izlemeyle-yetinecegim/

The post Şimdilik Ben De Sizlerin Gibi Başkalarının Yaptıklarını İzlemeyle Yetineceğim first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22728 0
‘‘Bursa’nın her yaştan insanı gülümsemeye başladı’’ https://turkishnews.com.tr/?p=22733&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bursanin-her-yastan-insani-gulumsemeye-basladi https://turkishnews.com.tr/?p=22733#respond Mon, 29 Apr 2024 11:49:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22733 BURSA (İGFA) – Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Koza Salonu’nda düzenlenen Bursa Gönüllüleri Değerlendirme Toplantısı’na Başkan Bozbey’in yanı sıra, CHP İl Yöneticileri, Bursa Gönüllüleri İl Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Can Arslan ve Bursa Gönüllüleri İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlatılan değerlendirme toplantısı protokol konuşmalarının ardından Bursa Gönüllüleri üyelerinin …

The post ‘‘Bursa’nın her yaştan insanı gülümsemeye başladı’’ first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

BURSA (İGFA) – Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Koza Salonu’nda düzenlenen Bursa Gönüllüleri Değerlendirme Toplantısı’na Başkan Bozbey’in yanı sıra, CHP İl Yöneticileri, Bursa Gönüllüleri İl Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Can Arslan ve Bursa Gönüllüleri İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlatılan değerlendirme toplantısı protokol konuşmalarının ardından Bursa Gönüllüleri üyelerinin tecrübe ve deneyimlerini aktardığı, öneri ve taleplerini ilettiği istişare bölümüyle sona erdi.

Bursa Gönüllüleri Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dünyanın her yerinde kent gönüllülerinin özel bir görevi ve sorumluluğunun olduğunu belirterek, Bursa’nın gülümsemesine katkı sağlayan Bursa Gönüllülerine teşekkürlerini sundu. Bursa Gönüllüleri oluşumuna, özellikle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde elde edilen başarılı sonuçla birlikte daha işlevsel, kentine değer katacak proje önerileri sunan, kentin sorunlarını tartışabilen ve fikir üretebilen bir yapı haline dönüştürme önerisinde bulunan Başkan Bozbey, ‘’Bunların kararlarını sizler oluşturacaksınız. Bir çok ülkede bu konuda yoğun çalışmalar olduğunu görüyorum. Kent gönüllüğünün esas alındığı en önemli nokta kent demokrasisi dediğimiz olayı yaşama geçirmek ardından da ülkenin demokratik anlamda gelişimine katkı sunarak demokrasiyi ilerletmektir. Bununla birlikte kentin geleceğine destek veren sizler, inanılmaz bir çalışma gösterdiniz. Bizler size sadece önder olmaya çalıştık. Ancak sizlerin çalışmaları son derece değerliydi. Başarının mimarları sizlersiniz. Zor olan bir işi kolay kıldınız. Gösterdiğiniz destek ve yapmış olduğunuz organizasyon sonucunda, Bursa’nın her yaştan insanı gülümsemeye başladı.’’ şeklinde konuştu. Değerlendirme toplantısının sonunda oluşturulacak raporun kent çalışmaları adına yönlendirici olacağına da dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘’İnanın her şey çok güzel olacak, tekrar sizi kutluyorum, başarı hepimizin. Yürekten teşekkür ediyorum.’’ dedi. 

‘‘BURSA’YA BAHARI GETİRDİK’’

Bursa Gönüllüleri olarak başarılı bir seçim süreci geçirdiklerini belirten Bursa Gönüllüleri İl Koordinatörü Burhan Can Arslan yaptığı konuşmasında, ‘’Siz değerli Bursa Gönüllüleri üyelerimizin sayesinde ve tabii ki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in öncülüğünde Bursa’ya baharı getirdik. Çabalarınız ve sahadaki öz verili çalışmalarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz çoğalarak, çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam etmektir.’’ dedi.

Konuşmaların ardından değerlendirme toplantısı, Bursa Gönüllüleri üyelerinin yönetim kurulu ile birlikte gerçekleştirdiği soru-cevap bölümüyle tamamlandı. 

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/bursa-nin-her-yastan-insani-gulumsemeye-basladi-371558

The post ‘‘Bursa’nın her yaştan insanı gülümsemeye başladı’’ first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22733 0
İnegöl Belediyesi özel sektöre katkı sağlıyor https://turkishnews.com.tr/?p=22739&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=inegol-belediyesi-ozel-sektore-katki-sagliyor https://turkishnews.com.tr/?p=22739#respond Mon, 29 Apr 2024 11:46:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22739 BURSA (İGFA) – İnegöl’de hayata geçirdiği proje ve uygulamalarla her kesime hitap edecek organizasyonlar oluşturan, bu yönüyle kapsayıcı belediyecilik anlayışını tam manasıyla uygulayan İnegöl Belediyesi, sanayisi ile adından söz ettiren şehirde özel sektöre de katkı sağlıyor. Özellikle istihdam noktasında yapılan organizasyonlarla iş arayanlar ve iş verenleri buluşturan Kariyer ve İstihdam Merkezi, firmalara büyük kolaylık sağlıyor. …

The post İnegöl Belediyesi özel sektöre katkı sağlıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

BURSA (İGFA) – İnegöl’de hayata geçirdiği proje ve uygulamalarla her kesime hitap edecek organizasyonlar oluşturan, bu yönüyle kapsayıcı belediyecilik anlayışını tam manasıyla uygulayan İnegöl Belediyesi, sanayisi ile adından söz ettiren şehirde özel sektöre de katkı sağlıyor. Özellikle istihdam noktasında yapılan organizasyonlarla iş arayanlar ve iş verenleri buluşturan Kariyer ve İstihdam Merkezi, firmalara büyük kolaylık sağlıyor.

FİRMALAR PERSONEL, VATANDAŞLAR İŞ BULUYOR

Kurulduğu günden bu yana emek arz edenler ile emek talep edenleri buluşturma gayretiyle hizmet veren merkez, “İş Sizi Bekliyor” sloganıyla iş arayanları ve iş verenleri aynı çatı altında bir araya getiriyor. İş arayanlar işveren havuzundan, personel arayan firmalar da çalışan havuzundan aradıkları nitelikteki işi ve çalışanı kısa sürede buluyor. Aynı zamanda tek tek firma ziyaretleri yapıp merkezi tanıtan İnegöl Belediyesi personelleri, toplu personel alım organizasyonları da düzenliyor. Bu organizasyonlarda belirli sayıda personel alacak firmalar için organizasyon ve yer desteği sağlanıyor. Yapılacak alımlar da Kariyer ve İstihdam Merkezi havuzunda bulunan kişilere bildirilerek başvuru yapmaları sağlanıyor. Toplu alım personel alım organizasyonlarında firmalar başvuranlar arasından aradıkları kriterlerdeki kişilere form doldurarak işe alıyorlar.

2190 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Kariyer ve İstihdam Merkezinin çalışmalarına ilişkin açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, güçlü sanayisiyle İnegöl’ün istihdam konusunda sorun yaşamayan bir şehir olduğunu vurguladı. Ancak amaçlarının doğru işe doğru kişiyi yönlendirmek olduğuna vurgu yapan Taban, “iş arayan vatandaşlarımız var, personel arayan firmalarımız da var. Biz arada doğru işe en doğru kişiyi yönlendirerek o buluşmayı sağlıyoruz. Amacımız vatandaşımızın istihdamında bir gün bile boşluk olmasın, üretim zincirinde de personel açığı yaşanmasın. Bu düsturla merkezimiz bugüne kadar binlerce kişiye ve firmaya hizmet verdi. Toplamda 4332 başvuru alındı, bunların 2190’ı işe yerleştirildi. İstihdam sağlama amaçlı görüşülen firma sayısı ise 201. Bu firmalarımızı bizzat ziyaret ederek bilgilendirmeler yapıyoruz. Belirli sayılarda toplu alım yapılacağında arkadaşlarımız organizasyonlarını yapıyor. Bu tür organizasyonlar anlamında da 74 program yapıldı Kariyer ve İstihdam Merkezi ile firmalarımız ortaklığında. Neticede hem vatandaşımıza hem de özel sektörün personel ihtiyacını karşılamasına katkı sağlamış oluyoruz” dedi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/inegol-belediyesi-ozel-sektore-katki-sagliyor-371555

The post İnegöl Belediyesi özel sektöre katkı sağlıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22739 0
Gölcük’te çocuklar eğlenceye doydu https://turkishnews.com.tr/?p=22720&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=golcukte-cocuklar-eglenceye-doydu https://turkishnews.com.tr/?p=22720#respond Mon, 29 Apr 2024 10:45:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22720 KOCAELİ (İGFA) – Gölcük Belediyesi, düzenlediği eğlenceli etkinlikler ile çocuklara unutulmaz anlar yaşatıyor. Etkinlikler kapsamında Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda “Unutulan Kitap” adlı müzikal oyun sahnelendi. Birbirinden eğlenceli karakterlerin sahne aldığı oyuna çocuklar, yoğun ilgi gösterdi. Gölcük Belediyesi konservatuvarı tarafından şarkılar eşliğinde sahnelenen neşeli oyunda, çocuklara öğretici bilgiler aktarıldı. Aileleri ile birlikte oyuna gelen çocuklar, oyun …

The post Gölcük’te çocuklar eğlenceye doydu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

KOCAELİ (İGFA) – Gölcük Belediyesi, düzenlediği eğlenceli etkinlikler ile çocuklara unutulmaz anlar yaşatıyor. Etkinlikler kapsamında Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda “Unutulan Kitap” adlı müzikal oyun sahnelendi. Birbirinden eğlenceli karakterlerin sahne aldığı oyuna çocuklar, yoğun ilgi gösterdi. Gölcük Belediyesi konservatuvarı tarafından şarkılar eşliğinde sahnelenen neşeli oyunda, çocuklara öğretici bilgiler aktarıldı.

Aileleri ile birlikte oyuna gelen çocuklar, oyun karakterleri ile unutamayacakları eğlenceli anlar yaşadılar. Çocukların neşeli anlarına tanık olan aileler ise etkinlik için Gölcük Belediyesi’ne teşekkürü ettiler.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/golcuk-te-cocuklar-eglenceye-doydu-371495

The post Gölcük’te çocuklar eğlenceye doydu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22720 0
Güzelbahçe’de iki müjde birden https://turkishnews.com.tr/?p=22724&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=guzelbahcede-iki-mujde-birden https://turkishnews.com.tr/?p=22724#respond Mon, 29 Apr 2024 10:30:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22724 İZMİR (İGFA) – 2014 yılında Fahrettin Altay-Yelki son durak olarak yenilenen hat Çamlı Köyü’ne kadar uzatıldı. Sabah ilk dolmuş seferinin yolcuları, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Balçova Minibüsçüler Odası Başkanı Cemal Küllice, Güzelbahçe Esnaf Odası Başkanı Veli Merttürk ile yöneticiler oldu. Yelki son duraktan binip Çamlı Meydana kadar giden …

The post Güzelbahçe’de iki müjde birden first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İZMİR (İGFA) – 2014 yılında Fahrettin Altay-Yelki son durak olarak yenilenen hat Çamlı Köyü’ne kadar uzatıldı. Sabah ilk dolmuş seferinin yolcuları, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Balçova Minibüsçüler Odası Başkanı Cemal Küllice, Güzelbahçe Esnaf Odası Başkanı Veli Merttürk ile yöneticiler oldu. Yelki son duraktan binip Çamlı Meydana kadar giden Başkanları Çamlı Meydanda köylüler ve Çamlı Muhtarı Ebru Gül birer yöresel üslük dağıtarak hoş geldiniz diyerek karşıladı.

Başkanların güzel bir projeyle geldiğini söyleyen Güzelbahçe Belediye başkanı Mustafa Günay, “Cemal Başkanımız ve Veli Başkanımız çok güzel bir poroje ile bizlere geldiler muhtarımız Ebru hanımla birlikte. Biz de halk için yapılacak her şeye varız dedik. Tabi bu süreçten sonra da buraya gelecek minibüsleri koruma da sizlere düşüyor. Ama bizlere de ne düşüyorsa buradayız elimizden geleni yapacağız.” dedi.

‘ÇAMLI MEYDANINA BAŞLIYORUZ’

Başkan Günay, “Seçim de vermiş olduğumuz sözü yerine getiriyoruz. Yarın çamlı meydan projesine başlıyoruz. Bugün pankartımızı takıyoruz. Yarın ilk kepçemizi vurup meydanımızı başlayacağız. Çamlı Köyü seçimlerde bizleri gururlandırdı, desteklerini koydular. Bizlerde bu desteğin karşılığını hizmetle ortaya koyacağız. Şimdiden hem dolmuşlarımız hem meydanımız Çamlı köylülerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/guzelbahce-de-iki-mujde-birden-371492

The post Güzelbahçe’de iki müjde birden first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22724 0
Bahçebaşı Mahallesine kanalizasyon hattı döşendi https://turkishnews.com.tr/?p=22715&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bahcebasi-mahallesine-kanalizasyon-hatti-dosendi https://turkishnews.com.tr/?p=22715#respond Mon, 29 Apr 2024 10:20:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22715 Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) – Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), her geçen gün büyüyen ve gelişen şehrin dört bir köşesinde altyapı güçlendirme ve iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. MARSU, Dargeçit ilçesine bağlı Bahçebaşı Mahallesi’nde başlattığı kanalizasyon şebeke hattı döşeme çalışmalarını tamamladı. MARSU’nun öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiği çalışma kapsamında, mevcut yerleşim alanları ile …

The post Bahçebaşı Mahallesine kanalizasyon hattı döşendi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) – Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), her geçen gün büyüyen ve gelişen şehrin dört bir köşesinde altyapı güçlendirme ve iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. MARSU, Dargeçit ilçesine bağlı Bahçebaşı Mahallesi’nde başlattığı kanalizasyon şebeke hattı döşeme çalışmalarını tamamladı. MARSU’nun öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiği çalışma kapsamında, mevcut yerleşim alanları ile birlikte yeni yerleşim bölgelerinin ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak, Bahçebaşı Mahallesi’ne 1200 metre uzunluğunda ve 200 milimetre çapında kanalizasyon şebeke hattı döşendi. Kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını tamamlayan MARSU, mahallenin kanalizasyon altyapısını modernize etti. 


Öte yandan MARSU ekipleri, Savur ilçesine bağlı Ormancık Mahallesi’nde de 160 metre uzunluğunda içme suyu şebeke hattı ve 160 metre uzunluğunda isale hattı deplase çalışmalarını tamamladı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/bahcebasi-mahallesine-kanalizasyon-hatti-dosendi-371489

The post Bahçebaşı Mahallesine kanalizasyon hattı döşendi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22715 0
İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı istifa etti https://turkishnews.com.tr/?p=22745&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=iskocyanin-ilk-musluman-basbakani-istifa-etti https://turkishnews.com.tr/?p=22745#respond Mon, 29 Apr 2024 10:10:33 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22745 Haberde, SNP’den üst düzey isimlere, “Yusuf’un bu haftaki güven oylamasından sağ çıkmasının mümkün olmadığına karar verdiği ve bugün görevi bırakabileceğinin söylendiği” iddia edildi. Söz konusu haberde, Yusuf’un yakın bir arkadaşının, “Hamza ülke ve parti için neyin en iyisi olduğunu biliyor. O ilk parti aktivisti ve bir parti adamı. Bu yüzden başka birinin zamanının geldiğini biliyor.” …

The post İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı istifa etti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Haberde, SNP’den üst düzey isimlere, “Yusuf’un bu haftaki güven oylamasından sağ çıkmasının mümkün olmadığına karar verdiği ve bugün görevi bırakabileceğinin söylendiği” iddia edildi.

Söz konusu haberde, Yusuf’un yakın bir arkadaşının, “Hamza ülke ve parti için neyin en iyisi olduğunu biliyor. O ilk parti aktivisti ve bir parti adamı. Bu yüzden başka birinin zamanının geldiğini biliyor.” ifadelerine yer verildi. Yusuf’un istifa edeceği iddiası, partisi SNP ile İskoçya Yeşiller Partisi arasındaki güç paylaşımı anlaşmasını geçen hafta perşembe günü bitirdikleri açıklamasının ardından geldi.

SNP ile İskoçya Yeşiller Partisi, emisyon hedeflerindeki anlaşmazlık sonrası 3 yıldır süren koalisyonu bozma kararı almıştı. Yusuf, bu hafta biri kendi partisi diğeri de hükümeti için olmak üzere iki güven oylamasıyla karşı karşıya kalabilir.

Hamza Yusuf, İskoçya Yeşiller Partisi ile güç paylaşımı anlaşmasının sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, güven oylamasını kazanacağını düşündüğünü belirterek, istifa etmeyi düşünmediğini dile getirmişti.

Eski İskoçya Bölgesel Başbakanı ve SNP lideri Nicola Sturgeon’ın istifası sonrası başlayan liderlik yarışını 27 Mart 2023’te kazanan Yusuf, iki gün sonra yemin ederek 29 Mart’ta resmen görevine başlamış ve “İskoçya’nın ilk Müslüman başbakanı” olmuştu.

Babası Pakistan kökenli olan ve 1960’larda İskoçya’ya göç eden Hamza Yusuf’un annesi ise Kenya’da Güney Asyalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Kaynak : Teba Ajansı
Kaynak Sayfa : https://www.tebaajansi.com/dunya/iskocya-nin-ilk-musluman-basbakani-istifa-etti-h321397.html

The post İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı istifa etti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22745 0
Rota Talas yeniden başladı https://turkishnews.com.tr/?p=22707&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rota-talas-yeniden-basladi https://turkishnews.com.tr/?p=22707#respond Mon, 29 Apr 2024 07:46:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22707 Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Talas Belediyesi, tarihi doku zengini ilçenin güzelliklerini bir yandan ortaya çıkarmaya bir yandan da bunları turizme kazandırma çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla Türk, Ermeni ve Rum olmak üzere üç medeniyete ev sahipliği yapan Talas’ın tarihi ve kültürel dokusu turizm değerleri arasına katılıyor. Gerek mimarisi gerekse işçiliğiyle dikkat çeken yapıların bulunduğu tarihi alanlar …

The post Rota Talas yeniden başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Talas Belediyesi, tarihi doku zengini ilçenin güzelliklerini bir yandan ortaya çıkarmaya bir yandan da bunları turizme kazandırma çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla Türk, Ermeni ve Rum olmak üzere üç medeniyete ev sahipliği yapan Talas’ın tarihi ve kültürel dokusu turizm değerleri arasına katılıyor.

Gerek mimarisi gerekse işçiliğiyle dikkat çeken yapıların bulunduğu tarihi alanlar için oluşturulan ‘Rota Talas’ turları yoğun ilgi görüyor. Bu kapsamda derneklerden vakıflara, il dışından gelen heyetlerden öğrencilere kadar pek çok gruba, üstü açık gezi otobüsüyle Osmanlı Sokağı olarak bilinen tarihi Ali Saip Paşa Caddesi, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi, Tıpkıbasım Mushaflar Kur’an-ı Kerim Sergisi, tarihi Talas Sanat Galerisi ve Feyzioğlu Konağı gibi tarihi alanlar gezdiriliyor.

Rota Talas turları kapsamında düzenlenen programlarda yılın üç ayında şimdiden 1500 kişi ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görme imkanı buldu.

Geziye katılanlar, gördükleri güzellikler karşısında hayranlıklarını ifade ederken, bunların turizme kazandırılması adına yapılan çalışmalardan dolayı Talas Belediyesine teşekkür etti.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/rota-talas-yeniden-basladi-371474

The post Rota Talas yeniden başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22707 0
Kayseri’de ihtiyaç sahibi ailelere “220 ton süt” desteği https://turkishnews.com.tr/?p=22711&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kayseride-ihtiyac-sahibi-ailelere-220-ton-sut-destegi https://turkishnews.com.tr/?p=22711#respond Mon, 29 Apr 2024 07:23:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22711 Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli ifade ettiği ‘Belediyecilik gönül işidir, belediyecilik aşk işidir’ anlayışıyla hayata geçirdiği yatırım ve projelerine devam ediyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, süt yardımında bulundu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Melikgazi, …

The post Kayseri’de ihtiyaç sahibi ailelere “220 ton süt” desteği first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli ifade ettiği ‘Belediyecilik gönül işidir, belediyecilik aşk işidir’ anlayışıyla hayata geçirdiği yatırım ve projelerine devam ediyor.

Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, süt yardımında bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar ilçelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli 24-60 ay arası çocuğu olan ailelere günlük doğal süt desteğinde bulunuldu.

Kayseri ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinden temin edilen günlük doğal sütler, ihtiyaç sahibi ailelerin ikamet adreslerine götürülerek, haftalık her bir çocuk için 3 litre süt yardımı yapıldı.

Yardımlar devam ederken, şuana kadar ihtiyaç sahibi ailelere 220 ton süt desteği verildi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kayseri-de-ihtiyac-sahibi-ailelere-220-ton-sut-destegi-371470

The post Kayseri’de ihtiyaç sahibi ailelere “220 ton süt” desteği first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22711 0
Çoban Mustafa Paşa Gebze’de dualarla anıldı https://turkishnews.com.tr/?p=22698&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=coban-mustafa-pasa-gebzede-dualarla-anildi https://turkishnews.com.tr/?p=22698#respond Mon, 29 Apr 2024 07:15:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22698 KOCAELİ (İGFA) – Çoban Mustafa Paşa, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen törenle kabri başında dualarla anıldı. Adını taşıdığı Külliye ve caminin bahçesinde yer alan haziresi önünde düzenlenen törene ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kocaeli Büyükşehir Başkanvekili Hasan Soba, İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu, İlçe …

The post Çoban Mustafa Paşa Gebze’de dualarla anıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

KOCAELİ (İGFA) – Çoban Mustafa Paşa, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen törenle kabri başında dualarla anıldı. Adını taşıdığı Külliye ve caminin bahçesinde yer alan haziresi önünde düzenlenen törene ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kocaeli Büyükşehir Başkanvekili Hasan Soba, İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Sağlık Müdürü ilhan Kadıoğlu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak ve belediye meclis üyeleri katılım gösterdi.

UNESCO’YA BAŞVURUDA BULUNDUK

Kabri başında yapılan duaların ardından törene katılanlara hitaben kısa konuşma gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Çoban Mustafa Paşa, bu eseri buraya inşa ederken bir vizyon adamıydı bir idealin bir medeniyetin temsilcisiydi. Bizler de bu emaneti muhafaza edebilmek için bin yıldır bu topraklarda mücadelemizi devam ettiriyoruz. Çoban Mustafa Paşa sıradan bir kimlik değildi. Bizler de bu önemi arttırmak için UNESCO’ya başvurumuzu yaparak Çoban Mustafa Paşa Külliyemizin kültür mirasına kaydedilmesi için çalışmalarımızı başlattık.

2024 YILI ÇOBAN MUSTAFA PAŞA YILI İLAN EDİLDİ

Ayrıca son meclisimizde 2024 yılını Çoban Mustafa Paşa Yılı olarak ilan ettik.  Bu kapsamda sempozyumlar, çalıştaylar ve programlar düzenlemeye hazırlanıyoruz. Çalışmalarımızın şimdiden Gebze’miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Program edilen duaların ardından gerçekleştirilen türbe ziyareti ile son buldu. Programın kapanışı ise GESMEK öğrencilerinin hazırladığı karma resim sergisi ile gerçekleştirildi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/coban-mustafa-pasa-gebze-de-dualarla-anildi-371468

The post Çoban Mustafa Paşa Gebze’de dualarla anıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22698 0
Başkan Çolakbayrakdar çalışmalara hızlı başladı https://turkishnews.com.tr/?p=22703&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=baskan-colakbayrakdar-calismalara-hizli-basladi https://turkishnews.com.tr/?p=22703#respond Mon, 29 Apr 2024 07:05:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22703 Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Örnek bir sosyal belediyecilik hizmeti sundukları belirten Başkan Çolakbayrakdar, ‘Yeni Kocasinan’a her alanda olduğu gibi daha modern ve daha işlevsel modern pazar yerleri kazandırdıklarını ifade etti. Kentsel dönüşümle bölgenin ihtiyacı olan diğer sosyal donatıların da yapılacağına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Uğurevler Mahallesi’ne daha önce müjdesini vermiş olduğumuz kapalı bir semt pazar …

The post Başkan Çolakbayrakdar çalışmalara hızlı başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Örnek bir sosyal belediyecilik hizmeti sundukları belirten Başkan Çolakbayrakdar, ‘Yeni Kocasinan’a her alanda olduğu gibi daha modern ve daha işlevsel modern pazar yerleri kazandırdıklarını ifade etti.

Kentsel dönüşümle bölgenin ihtiyacı olan diğer sosyal donatıların da yapılacağına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Uğurevler Mahallesi’ne daha önce müjdesini vermiş olduğumuz kapalı bir semt pazar yerinin çalışmalarına başladık. Uğurevler ve çevre mahallelere hizmet verecek olan pazar yeri, bölgenin ihtiyacını karşılayacakken hemşehrilerimize daha konforlu imkân sağlayacak. Hayırlı uğurlu olsun. Gerek pazarcı esnafının daha iyi koşullarda vatandaşlara hizmet verebilmesi noktasında, gerekse vatandaşların daha hijyenik bir ortamda alışveriş yapabilmeleri adına bu tür projelere büyük önem veriyoruz. Bu ve buna benzer çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz. 2024 ve bundan sonra taahhüt ettiğimiz projeleri teker teker hayata geçirerek, vatandaşımıza daha güzel bir hizmet sunmanın gayreti içerisindeyiz. Kocasinan’ımız gelişiyor, büyüyor ve güzelleşiyor. Gece-gündüz demeden vatandaşlarımızın isteklerini birer birer yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, bölgeyi değerli kılacak hizmetler yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/baskan-colakbayrakdar-calismalara-hizli-basladi-371465

The post Başkan Çolakbayrakdar çalışmalara hızlı başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22703 0
Hemşireye Silahlı Saldırı: Adalet Yerini Bulmalı! https://turkishnews.com.tr/?p=22791&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hemsireye-silahli-saldiri-adalet-yerini-bulmali https://turkishnews.com.tr/?p=22791#respond Sun, 28 Apr 2024 21:00:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22791 29 Eylül 2021 tarihinde, Bayrampaşa’da özel bir hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde görevli bir hemşire, tedavi gören bir bebeğin diğer hastaneden nakil durumu hakkında net bilgi bilinmediğinden verilememesi nedeniyle saldırıya uğramıştı. HEP-SEN tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, “Bebeğin babası İ.Y., telefonla hemşireye ulaşarak bebeğin hastaneye nakil durumuyla ilgili bilgi talep etmiş, ancak hemşire, henüz durumun …

The post Hemşireye Silahlı Saldırı: Adalet Yerini Bulmalı! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

29 Eylül 2021 tarihinde, Bayrampaşa’da özel bir hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde görevli bir hemşire, tedavi gören bir bebeğin diğer hastaneden nakil durumu hakkında net bilgi bilinmediğinden verilememesi nedeniyle saldırıya uğramıştı.

HEP-SEN tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, “Bebeğin babası İ.Y., telefonla hemşireye ulaşarak bebeğin hastaneye nakil durumuyla ilgili bilgi talep etmiş, ancak hemşire, henüz durumun netleşmediğini 112 den haber gelmediğini süreci bilmediğini belirtmiştir. Bunun üzerine İ.Y., küfür hakaret ve seni öldürecegim seni öldürmeye geliyorum gibi tehditler ederek telefonu kapatıktan sonra hemşire Ercan Acar hastanede sorumlu hemşiresi D.A ve o gece hastane yönetimine bağlı olarak kalan nöbetçi idari amir R.E. Bilgi vermiştir buna rağmen hiçbir güvenlik önlemi alınmamıştır.daha sonra hastaneye gelip saldırgan bir tavır sergileyerek hemşireye küfürler savurmuş, tehditlerde bulunmuş ve silahla sol göğsünden 2 el ateş ederek hemşireyi göğsünden ağır şekilde yaralamıştı. Burda hem hastanenin güvenliği sağlamaması aynı zamanda güvenlik zaafiyeti olduğu Hemde adamın yaptıklarının ne kadar kötü bir durum olduğunu sağlık camiası bi kez daha gözler önüne sermiştir” denildi.

Hemşire Fiziksel ve Psikolojik Tedavi Görmeye Başladı

Sendikanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Bu korkunç olayın ardından hemşire, uzun bir süre fiziksel ve psikolojik tedavi görmek zorunda kalmıştır. Ancak İ.Y., sadece altı ay hapiste kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bu olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin vahametini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Sağlık çalışanları, insan hayatını korumak ve iyileştirmek için özveriyle çalışmakta iken; sağlık kuruluşlarına silahla girilip, sağlık çalışanlarına yönelik canice saldırılar kesinlikle kabul edilemez. Sağlıkta şiddet ve güvenlik sorunlarına etkin çözümler bulunmalıdır. HEP-SEN olarak çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması ve adaletin sağlanması için güçlü bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm toplumumuzu ve sağlık camiamızı sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak ve onlara destek olmak için bir araya gelmeye davet ediyoruz. Yeniden yargılama süreci hala devam etmekte olan bu sağlıkta şiddet olayında sağlık çalışanları, adaletin tam anlamıyla yerini bulmasını umut etmektedir. Adaletin yerini bulacağına ve bu tür şiddet olaylarına karşı güçlü bir mesajın verileceğine inanıyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sona ermesi için sesimizi yükseltmeye devam edelim” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak : BSHA
Kaynak Sayfa :
https://www.bsha.com.tr/hemsireye-silahli-saldiri-adalet-yerini-bulmali/

The post Hemşireye Silahlı Saldırı: Adalet Yerini Bulmalı! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22791 0
Dünya Aşılama Haftası, “Aşılar 25 Milyon İnsanı Kurtardı” https://turkishnews.com.tr/?p=22787&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dunya-asilama-haftasi-asilar-25-milyon-insani-kurtardi https://turkishnews.com.tr/?p=22787#respond Sun, 28 Apr 2024 21:00:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22787 Dünya Aşılama Haftası nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü bir açıklama yayımladı.  Aşılar Sayesinde 25 Milyon İnsan Kurtarıldı  Bu yıl aşılama haftasının önemli bir güne denk geldiğini belirten Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, “Bu yıl aynı zamanda Genişletilmiş Bağışıklama Programının (EPI) 50 yılı. 1974 yılında başlatıldığında, bu DSÖ girişimi yalnızca altı çocukluk hastalığına karşı sınırlı bir aşı serisiyle başlamıştı. …

The post Dünya Aşılama Haftası, “Aşılar 25 Milyon İnsanı Kurtardı” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Dünya Aşılama Haftası nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü bir açıklama yayımladı. 

Aşılar Sayesinde 25 Milyon İnsan Kurtarıldı 

Bu yıl aşılama haftasının önemli bir güne denk geldiğini belirten Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, “Bu yıl aynı zamanda Genişletilmiş Bağışıklama Programının (EPI) 50 yılı. 1974 yılında başlatıldığında, bu DSÖ girişimi yalnızca altı çocukluk hastalığına karşı sınırlı bir aşı serisiyle başlamıştı. Bugün EPI, girişimin inanılmaz ilerlemesini yansıtan, aşıyla önlenebilir 13 hastalığa karşı koruma sağlıyor. Doğu Akdeniz’de aşıların gücü sayesinde 25 milyondan fazla hayat kurtarıldı” dedi. 

DSÖ’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Aşılamanın hayat kurtaran faydaları çocukluğun ötesine uzanıyor; birçok ülke zatürre, ishal ve hatta bazı kanserlere karşı koruma sağlayan yeni aşıları tanıtıyor. Bölge genelinde her yaştan ve her kökenden milyonlarca insan, COVİD-19 aşılarıyla korunmuştur. UNICEF ve Gavi gibi aşılama ortaklarının sarsılmaz ortaklığı, Aşı İttifakı ve Üye Devletlerimizin kararlılığı olmasaydı bu mümkün olamazdı. Bu başarılar büyük bir gurur kaynağıdır. Ama yapılacak daha çok şey var. Aşılamaya adil erişim önemli bir zorluk olmaya devam ediyor. Çatışma, yerinden edilme veya zayıf sağlık sistemleri nedeniyle dozları kaçıranlar da dahil olmak üzere, her toplumdaki her çocuğa ulaşmalıyız. Aşıların faydalarının yaşam boyu yaygınlaştırılması da çok önemlidir. Ulusal aşılama programlarına yeni aşılar ekleyerek herkesin sürekli korunmasını sağlamamız gerekiyor. Bu Dünya Aşılama Haftasında, aşılama konusundaki kararlılığımızı yeniden teyit edelim. Herkesi hastalıklardan korumak ve daha sağlıklı bir gelecek yaratmak insani olarak mümkündür. Gelin hep birlikte aradaki açığı kapatalım, her çocuğa, her topluluğa ulaşalım ve herkesin aşıların gücüyle korunduğu bir gelecek inşa edelim” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak : BSHA
Kaynak Sayfa :
https://www.bsha.com.tr/dunya-asilama-haftasi-asilar-25-milyon-insani-kurtardi/

The post Dünya Aşılama Haftası, “Aşılar 25 Milyon İnsanı Kurtardı” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22787 0
Düzce’de direksiyon hakimiyetini kaybetti: 1 yaralı https://turkishnews.com.tr/?p=22690&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=duzcede-direksiyon-hakimiyetini-kaybetti-1-yarali https://turkishnews.com.tr/?p=22690#respond Sun, 28 Apr 2024 15:42:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22690 Sefer DEMİR / DÜZCE (İGFA) – Alınan bilgiye göre Düzce- Akçakoca D-655 karayolu üzerinde seyir halinde olan 81 ABG 639 plakalı araç sürücüsü Karaca Kavşağında önüne çıkan araca çarpmamak isterken, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sürücü yol kenarında bulunan mermer dükkanına çarparak durabildi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan …

The post Düzce’de direksiyon hakimiyetini kaybetti: 1 yaralı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Sefer DEMİR / DÜZCE (İGFA) – Alınan bilgiye göre Düzce- Akçakoca D-655 karayolu üzerinde seyir halinde olan 81 ABG 639 plakalı araç sürücüsü Karaca Kavşağında önüne çıkan araca çarpmamak isterken, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sürücü yol kenarında bulunan mermer dükkanına çarparak durabildi.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan sürücü, olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrasında Düzce Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/duzce-de-direksiyon-hakimiyetini-kaybetti-1-yarali-371432

The post Düzce’de direksiyon hakimiyetini kaybetti: 1 yaralı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22690 0
KOSGEB şehir şehir girişimci arayacak https://turkishnews.com.tr/?p=22694&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kosgeb-sehir-sehir-girisimci-arayacak https://turkishnews.com.tr/?p=22694#respond Sun, 28 Apr 2024 15:31:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22694 ANKARA (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin önde gelen teknoloji üreticileri ve girişimcileri ile yaptığı buluşmada KOSGEB’in yeni adımıyla ilgili bilgi paytlaştı. Bakan Kacır, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) yeni bir adım atacağını belirterek, “İlk kez söylüyorum, KOSGEB Türkiye’deki profesyonellerle birlikte şehir şehir gezecek ve …

The post KOSGEB şehir şehir girişimci arayacak first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin önde gelen teknoloji üreticileri ve girişimcileri ile yaptığı buluşmada KOSGEB’in yeni adımıyla ilgili bilgi paytlaştı.

Bakan Kacır, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) yeni bir adım atacağını belirterek, “İlk kez söylüyorum, KOSGEB Türkiye’deki profesyonellerle birlikte şehir şehir gezecek ve girişimci seçmelerine başlayacak. Anadolu’nun tüm şehirlerinden yeni girişimler çıkması için sahada daha görünür olacak, daha aktif şekilde girişimcilerle buluşacak.” dedi.

30 BİNE YAKIN TOGG YOLLARDA

Şu an 30 bine yakın Togg’un Türkiye’nin yollarında olduğunu belirten Kacır, “Daha yapacak çok işimiz var. Batarya teknolojisinde güçlenmek durumundayız. Batarya hücrelerini Türkiye’de üretmek zorundayız. Akıllı araç, otonom araç teknolojilerinde iddia sahibi olmak zorundayız. Yerli markaların yanında olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kosgeb-sehir-sehir-girisimci-arayacak-371429

The post KOSGEB şehir şehir girişimci arayacak first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22694 0
Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı https://turkishnews.com.tr/?p=22686&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kilitli-kalkan-tatbikati-tamamlandi https://turkishnews.com.tr/?p=22686#respond Sun, 28 Apr 2024 14:26:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22686 ANKARA (İGFA) – Milli Savunma Bakanlığı, 2014 yılından bu yana katılım sağlanan tatbikata, bu yıl Arnavutluk Cumhuriyeti ile birlikte oluşturulan Türkiye-Arnavutluk ortak mavi takımı ile katılım sağlandığını duyurdu. Sanal bir ağ üzerinden icra edilen ve 39 ülkenin yer aldığı söz konusu tatbikata, Türkiye Mavi Takımı Genelkurmay Başkanlığı TSK Siber Savunma Komutanlığından iştirak etti. Siber varlık …

The post Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Milli Savunma Bakanlığı, 2014 yılından bu yana katılım sağlanan tatbikata, bu yıl Arnavutluk Cumhuriyeti ile birlikte oluşturulan Türkiye-Arnavutluk ortak mavi takımı ile katılım sağlandığını duyurdu.

Sanal bir ağ üzerinden icra edilen ve 39 ülkenin yer aldığı söz konusu tatbikata, Türkiye Mavi Takımı Genelkurmay Başkanlığı TSK Siber Savunma Komutanlığından iştirak etti.

Siber varlık ve kritik altyapılara karşı gerçekleştirilebilecek farklı siber saldırı senaryolarının test edildiği tatbikatta, Türk Silahlı Kuvvetleri, kamu kurum/kuruluşları ve siber güvenlik sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın katılımıyla siber alandaki yeteneklerimiz başarıyla test edildi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kilitli-kalkan-tatbikati-tamamlandi-371417

The post Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22686 0
Her 10 Tıp öğrencisinden biri şiddete maruz kalıyor https://turkishnews.com.tr/?p=22682&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=her-10-tip-ogrencisinden-biri-siddete-maruz-kaliyor https://turkishnews.com.tr/?p=22682#respond Sun, 28 Apr 2024 14:00:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22682 İSTANBUL (İGFA) – “28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” dolayısıyla yayınlanan araştırma raporuna göre her 10 tıp fakültesi öğrencisinden 1’i meslek hayatına başlamadan önce şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı. Lokman Hekim Sağlık Vakfı (LHSV)’nın Nisan 2024’te Fütürist Araştırma ile yaptığı araştırma raporuna göre, şiddete uğrayan her iki öğrenciden biri tehdit edildiği ifade edildi. Şiddet mağduru …

The post Her 10 Tıp öğrencisinden biri şiddete maruz kalıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İSTANBUL (İGFA) – “28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” dolayısıyla yayınlanan araştırma raporuna göre her 10 tıp fakültesi öğrencisinden 1’i meslek hayatına başlamadan önce şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı.

Lokman Hekim Sağlık Vakfı (LHSV)’nın Nisan 2024’te Fütürist Araştırma ile yaptığı araştırma raporuna göre, şiddete uğrayan her iki öğrenciden biri tehdit edildiği ifade edildi.

Şiddet mağduru öğrencilerin yüzde 76’sı “bağırma”, yüzde 63’ü ise “psikolojik aşağılanma” ile karşı karşıya kaldığının belirtildiği araştırmada; şiddet eylemlerinin yüzde 22’sini “yumruk, tekme, tokat, el-kol bükme, kafa atma, boğaz sıkma, bir cisimle saldırma” gibi fiziksel saldırıların oluşturduğu görülüyor. Tıp fakültesi öğrencilerine yönelik sağlıkta şiddetin yüzde 2’si ise cinsel şiddet olarak ortaya çıktı.

Lokman Hekim Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Şeker, araştırmanın tıp fakültesi öğrencilerine yönelik çıktılarının oldukça kaygı verici olduğunun altını çizdi. Bu öğrencilerin meslek hayatlarına başlamadan sağlıkta şiddete maruz kalmalarının, mesleki motivasyonlarına, mesleğe olan bağlıklarına ve ideallerine ciddi şekilde zarar verebileceğini söyleyen Şeker, erken dönemde yaşanan olumsuz deneyimlerin, gelecekteki sağlık kariyerlerine yönelik tutumlarını olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Leyla Şeker ayrıca, yaşanan şiddet travmasının mesleki tatminlerini ve hastalarla iletişimlerini zedeleyebileceğini, bunun uzun vadede sağlık sektöründeki hizmet ve insan gücü kalitesini ve sayısını da olumsuz etkileyeceğini belirtti.
 
Bu arada vakfın Türkiye genelinde yaptığı araştırma raporuna göre, katılımcıların yüzde 84’ü sağlıkta şiddet denilince akıllarına ilk olarak “sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin” geldiği belirlendi. Araştırmaya katılan 10 sağlık çalışanından 7’si meslek hayatlarında sağlıkta şiddete maruz kaldığına dikkati çekilen raporda, “Yaşanan şiddet türlerinde psikolojik şiddet olarak bağırma yüzde 80 ile birinci sırada yer alıyor. En çok maruz kalınan ikinci şiddet türü yüzde 72 ile tehdit iken, onu yüzde 59 ile aşağılanma takip ediyor. Ayrıca çalışmaya göre her 4 sağlık çalışanından 1’i fiziksel şiddete maruz kalıyor. Katılımcıların yüzde 35’i fiziksel şiddet türlerine uğradığını belirtirken yüzde 10’u kesici alet veya ateşli silahla saldırıya uğradığını, yüzde 3’ü ise cinsel şiddete maruz kaldığını belirtiyor.   Yapılan araştırmada sağlıkta şiddetin yüzde 55’inin hasta yakınları tarafından gerçekleşiyor” ifadeleri yer aldı.

Bu arada araştırmaya göre şiddete maruz kalan 10 sağlık çalışanından 6’sı, şiddet olayı sonrası “herhangi bir gelişme olmadığını, saldırganın yakalanamadığını belirtildi.

Saldırıya uğrayan her 2 sağlık çalışanından biri şikayetçi olmadığını söylerken, sadece yüzde 4’ü saldırganın yakalandığını ve cezanın tatmin ettiğini ifade edildi.

Beyaz Kod veren sağlık çalışanı ise sadece yüzde 1 olarak verilere girdi.

Araştırmaya katılan tüm katılımcılara “sağlıkta şiddete yönelik yasal düzenlemelerle ilgili bilgi sahibi olup olmadıkları da soruldu. Katılımcıların yüzde 46’sı bilgi sahibi olmadıklarını, yüzde 42’si duyduklarını ancak detay bilmediklerini söyledi. Bu oranın da farkındalık açısından düşük olduğunu ortaya çıkardı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/her-10-tip-ogrencisinden-biri-siddete-maruz-kaliyor-371411

The post Her 10 Tıp öğrencisinden biri şiddete maruz kalıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22682 0
484 yıllık gelenek Manisa’ya şifa saçtı https://turkishnews.com.tr/?p=22676&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=484-yillik-gelenek-manisaya-sifa-sacti https://turkishnews.com.tr/?p=22676#respond Sun, 28 Apr 2024 13:00:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22676 MANİSA (İGFA)- Manisa’nın 5 asra yaklaşan geleneği Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali 4 yıl aradan sonra Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaşın katılımıyla 484’üncü kez gerçekleştirildi. Manisa Valiliği önünden kortej yürüyüşüyle başlayan tören Sultan Camii minare ve külliyelerinden halka şifalı mesir macunlarının saçılması ile son buldu. 23-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Manisa’nın dört bir …

The post 484 yıllık gelenek Manisa’ya şifa saçtı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

MANİSA (İGFA)- Manisa’nın 5 asra yaklaşan geleneği Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali 4 yıl aradan sonra Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaşın katılımıyla 484’üncü kez gerçekleştirildi.

Manisa Valiliği önünden kortej yürüyüşüyle başlayan tören Sultan Camii minare ve külliyelerinden halka şifalı mesir macunlarının saçılması ile son buldu. 23-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Manisa’nın dört bir yanında çeşitli etkinlikler ve konserler ile devam eden festivalin son günü, Manisa Valiliği önünden kortejle başladı.

Manisa’da yetişen Osmanlı İmparatorluğu’nun padişahlarının temsili geçişleri, halk dansları ekiplerinin geçişleri, temsili Hafsa Sultan ve Merkez Efendi’nin geçişiyle, festivale katılan yabancı konuklar korteje renk katarken, korteji izleyen vatandaşlar da, o anları cep telefonlarıyla kaydederek, ölümsüzleştirdi. Kortej yürüyüşüne, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve eşi Nurcan Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, çevre il ve ilçe belediye başkanları, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Milletvekilleri, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Büyükşehir Belediye meclis üyeleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve derneklerin temsilcileri ve konuk ülkelerin temsilcileri de katıldı. Valilik önünden başlayan kortej yürüyüşüne, temsili Hafsa Sultan, Merkez Efendi, Manisa’dan yetişen şehzadeler renk kattı. Kortejde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve protokol üyeleri mesir saçımı için bekleyen ve kendilerine yoğun ilgi gösteren vatandaşları selamladı.

Kortej yürüyüşünde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün çok güzel bir gün, Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerimiz var. Ümit ediyoruz ki Mesir Festivali, ilerleyen yıllarda uluslararası boyutunun çok daha güçlendiği, bütün bir aya yayılan, tüm dünyadan ziyaretçilerin, turistlerin geldiği, hem vatandaşlarımızın coşkumuza ortak oldukları hem de Manisa’ya ve esnafımıza katkı sağladıkları bir festivale dönüşür. Her geçen yıl bir öncekinden iyi olur diye ümit ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Manisa’mızı temsil eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ile Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Mesir Şenliği’ne çok şey katacaklar. Sayın Valimiz Enver Ünlü, çeşitli siyasi parti milletvekilleri ve temsilcileri ile birlikte yürüyoruz. Bir ay önce herkes kendi kortejinde yürüyordu, bugün ise kol kola yürüyoruz. Bunun anlamı şu; mesir, hem tıbbi değeri olan, mistik değeri olan hem de sosyolojik anlamı olan bir değer. Manisa bir anda zor günlerden sonra iyi günlere doğru hareket ediyor, böyle de bir anlamı var. Bugün siyaset yok, bugün Manisa ruhu burada. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Burada herkes birleşti, kol kola girdi. Manisalılık ruhunu ortaya koydu. Yaklaşık 10 gündür Mesir Macunu Festivalimiz şehrin her yanında karnaval havasında kutlandı. Bundan sonra etkinliklerimiz üstüne katarak devam edecek. Artık Manisa, karnavalların şehri olacak. Manisa’mızın herkesin mutlu olduğu, güldüğü, bir şehir haline gelmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım ve çok çalışacağım. Yaşanılabilir bir Manisa nasıl yapılır, herkes bunu görecek. Mutluluklarımız 5 yıl boyunca daim olacak. Buradan bunun sözünü veriyorum” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, “4 yıl aradan sonra bizde tüm Manisalılar gibi Mesir’i çok özlemiştik. Yeni seçilmiş belediye başkanları olarak ilk Mesir Festivalimiz oluyor. Bu yüzden çok mutlu ve gururluyuz. Söz vermiştik, Manisa gençlerin ve festivallerin kenti olacak. Mesir Macunu Festivalimiz de bu festivallerin lokomotifi olacak. Bunların mutlaka devamı da gelecek. Önümüzdeki yıllarda Mesir Macunu Festivalimizin kapsamını da genişletip sadece Türkiye değil, Dünya’ya ulaşmayı istiyoruz. Festivalimize ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ELLER ŞİFAYA AÇILDI

Sultan Camii’nde kortej son bulurken, burada şifalı mesir macunlarının saçımı öncesinde Hafsa Sultan’ın Merkez Efendi’ye berat vermesinin canlandırması yapıldı. Öğle ezanının okunması ve namazın kılınmasının ardından Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve protokol üyeleri tonlarca şifalı mesir macununu halka saçtı. Vatandaşlar saçılan şifalı macunları kapmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Mesir kapmak için yüksek yerlere tırmanan ve şemsiyesini ters çeviren vatandaşların renkli görüntüleri objektiflere yansıdı. Yaklaşık yarım saat içinde mesir saçım töreni son bulurken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek Manisa’nın tanıtımı noktasında önemli bir yere sahip olan festivale katılarak destek sağlayan herkese teşekkür etti.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/484-yillik-gelenek-manisa-ya-sifa-sacti-371404

The post 484 yıllık gelenek Manisa’ya şifa saçtı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22676 0
“Nezaketen De Olsa Azınlığın Fikri Sorulmamıştır” https://turkishnews.com.tr/?p=22669&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nezaketen-de-olsa-azinligin-fikri-sorulmamistir https://turkishnews.com.tr/?p=22669#respond Sun, 28 Apr 2024 12:46:27 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22669 Danışma Kurulu açıklamasında, “Bu güne kadar azınlık eğitimi ile ilgili devlet tarafından alınan kararlarda nezaketen dahi olsa fikri sorulmamıştır. Devletin tek taraflı çıkardığı kanun hükmünde kararname, yasa ve genelgeler yüzünden azınlık eğitimi bu haldedir.” ifadeleriyle cevap verdi. Danışma Kurulu’ndan yapılan açıklama şu şekilde: “Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti İlk ve Orta Eğitim Müdür Yardımcısı Meri …

The post “Nezaketen De Olsa Azınlığın Fikri Sorulmamıştır” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Danışma Kurulu açıklamasında, “Bu güne kadar azınlık eğitimi ile ilgili devlet tarafından alınan kararlarda nezaketen dahi olsa fikri sorulmamıştır. Devletin tek taraflı çıkardığı kanun hükmünde kararname, yasa ve genelgeler yüzünden azınlık eğitimi bu haldedir.” ifadeleriyle cevap verdi.

Danışma Kurulu’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti İlk ve Orta Eğitim Müdür Yardımcısı Meri Kosmidu tarafından “Azınlık eğitimi ile ilgili beş gerçek” başlığı altında kaleme alınıp, Türkçe ve Yunanca olarak basına gönderilen yazıyı büyük şaşkınlık içinde okuduk. Bu güne kadar azınlık eğitimi ile ilgili devlet tarafından alınan kararlarda, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın dahli yoktur. Nezaketen dahi olsa fikri sorulmamıştır. Devletin tek taraflı çıkardığı kanun hükmünde kararname, yasa ve genelgeler yüzünden azınlık eğitimi bu haldedir.

Sayın Kosmidu’nun “gerçekler” diye önümüze koydukları, sadece kendi gayretleriyle oluşturdukları eğitim tablosunun rakamsal verilerdir. Birçoğuna vakıf olduğumuz bu verilerle devletin azınlık okullarına göstermiş olduğu güya lütufkâr tavrına, azınlığın minnet duyması arzulanmıştır. Ancak yazıda iddia edildiği gibi Yunanistan’ın Lozan Antlaşması’na ve eğitim protokollerine tam saygıyla uyduğu hususu, yazının ruhu ile çelişmekte ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Meselâ Lozan Antlaşması’nın 40. Maddesi bize “giderlerini kendimiz karşılamamız kaydıyla her türlü okullar, öğretim ve eğitim kurumları kurma, yönetme ve denetleme’’ hakkı verdiği halde, bizlere bu kadar ihsanda bulunduğunu iddia eden devletimiz, niçin sayıca yetersiz olan azınlık ortaokul ve lise sayısını artırmamıza izin vermez?

Tütün deposundan bozma İskeçe Azınlık Lisesi’nin, fiziki koşulları çağdaş eğitime uygun yeni bir binaya kavuşmasına neden engel olur?

Ayrıca azınlık eğitim sistemi içinde Türkçe – Yunanca eğitim verecek anaokulu açmamıza niçin müsaade etmez?

Niçin iki yıl sonra çift dilde eğitim alacak çocuklarımız tek dilde eğitim veren devlet anaokullarına mecbur edilirler?

Neden öğretmenlerin anaokullarından mezun olan azınlık öğrencilerinin velilerine, çocuklarını iddia edildiği gibi geniş imkânlara sahip olan azınlık okullarına değil de daha dar imkânlı devlet okullarına göndermeleri yönünde telkinde bulunurlar?

Bilmek isteriz bu telkine uyup, dar imkânlı devlet okullarına giden kaç öğrencimiz var?

Beş gerçek arasında bu rakamı göremedik. Yine bilmek isteriz bu telkinlerin azınlık okullarında azalan öğrenci sayılarındaki payı nedir?

Çünkü azınlık okullarımızda azalan çocuk sayısını sadece ekonomik göçle açıklamak mümkün değildir. Kaldı ki ekonomik göçün müsebbibi de devlettir. Gereksiz ve orantısız olarak tarımla iştigal eden azınlık insanının toprakları istimlâk edilmiştir. Batı Trakya Türklerinin 1923’te % 84 civarında olan bölgedeki toprak sahipliği, % 25 düzeyine kadar inmiştir.

AB kaynaklı sübvansiyonlar adil dağıtılmamıştır. Bizim de iddiamız demografik yapının çoğunluk lehine düzenlenmesi için bölge bilinçli olarak Yunanistan’ın en fakir bölgesi yapılmıştır. Bunlar göçü hızlandırmış ve göç de çocuklarımızın haliyle sayısını düşürmüştür.

Bunun dışında altmış bine yakın 19. Madde mağdurlarını da unutmamak gerek. 1926’da 307 olan ilkokul sayısının bugün 90 olması aslında her şeyi açıklıyor. İddia edildiği gibi azınlık okulları dikensiz gül bahçesi olsaydı, kaybımız 217 okul olur muydu?

Aslında Yunanistan Lozan Antlaşması’na ve eğitim protokollerine iyi niyetle saygı gösterip uysaydı, encümenlerimizin hakları ellerinden alınmazdı. 15 veli imzası ile okul açabilen encümenlerin, okullarımıza atanacak Türkçe öğretmenini belirleme, sözleşme yapma ve maaşını ödeme yetkisine dokunulmazdı. Bizler seçeceğimiz öğretmenlerin maaşını ödemekten yana bir şikâyetimiz yoktu. Ancak devlet eğitim özerkliğimizi baltalamak için 694/1977 sayılı yasa ile encümen yetkilerimizi, 695/1977 sayılı yasa ile de öğretmen tercih hakkımızı elimizden zorla alıp, azınlık okullarını SÖPA mezunu öğretmenlere mecbur etti.

İstatistikleri seven Sayın Kosmidu’dan rica edelim lütfedip açıklasın, Azınlık eğitiminin gelişmesi ve iyileşmesi için anavatan Türkiye’de yetişip azınlık okullarında görev yapmak için gelen 363 azınlık öğretmeninin kaçta kaçına izin verildi?

Kaçı görevdeyken azledildi? Onca eğitim fakültelerinden mezun azınlık öğretmeni varken, neden akademi öğretmenlerinde ısrar edildi?

Yunanistan’ın Lozan Antlaşması ve eğitim protokollerinin ruhuna tam saygıyla uyduğu 1954 yılında çıkarılan 3065 sayılı Mareşal Papagos düzenlemesi olarak da bilinen Kanun Hükmünde Kararname’dir. Maalesef buna 8 yıl tahammül edebilen Yunanistan, 1109/1972 sayılı KHK ile 3065/1954 sayılı KHK’nın Lozan Antlaşması’na uygun hükümlerini iptal etti.

Bu tarihten sonra da hem Lozan Antlaşması’nın hem de ilgili protokollerin azınlık eğitimi üzerinde etkisi mümkün mertebe azaltıldı. Tamamen bitirmek için de olağanüstü bir gayret gösterildiğini gözlemliyoruz. Niyetin ne kadar kötü olduğunu çocuk azlığı ile eğitimi askıya alınmış azınlık okullarının yeterli öğrenciye ulaşmasına rağmen açılmamasından anlıyoruz.

Gümülcine’de sonradan oluşan Harmanlık mahallesinin yıllardır azınlık okulu talebi hiçbir zaman karşılanmadı. Uluslararası tanınmış bu azınlığın eğitimi, dili ve kültürü üzerinde kötü emel beslemek, bu insanlara yapılabilecek en büyük zulüm olduğunu saygıyla tüm kamuoyuna duyururuz.”

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/index.php/nezaketen-de-olsa-azinligin-fikri-sorulmamistir/

The post “Nezaketen De Olsa Azınlığın Fikri Sorulmamıştır” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22669 0
Avukatlardan ‘Büyük Savunma’ mitingi https://turkishnews.com.tr/?p=22672&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=avukatlardan-buyuk-savunma-mitingi https://turkishnews.com.tr/?p=22672#respond Sun, 28 Apr 2024 12:45:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22672 ANKARA (İGFA)- CHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekillerinin de yoğun destek verdiği mitinge katılan Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan: “Hukukun üstünlüğünün büyük bir yara aldığı dönemdeyiz. Böyle bir dönemde avukatların haklarını savunmak sadece savunma için değil bütün adalet sistemimizin sağlıklı işlemesi için bir zorunluluk” dedi. Yükseköğretim Kurulu verilerine göre ülkemizdeki hukuk fakültesi sayısının 92 olduğuna …

The post Avukatlardan ‘Büyük Savunma’ mitingi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA)- CHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekillerinin de yoğun destek verdiği mitinge katılan Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan: “Hukukun üstünlüğünün büyük bir yara aldığı dönemdeyiz. Böyle bir dönemde avukatların haklarını savunmak sadece savunma için değil bütün adalet sistemimizin sağlıklı işlemesi için bir zorunluluk” dedi.

Yükseköğretim Kurulu verilerine göre ülkemizdeki hukuk fakültesi sayısının 92 olduğuna vurgu yapan Özcan, “Türkiye Barolar Birliği’nin verilerine göre, 2012’de avukat sayısı 78.000 iken; 2023 sonu itibariyle 88.437’si kadın, 97.312’si erkek olmak üzere toplam 185.749 avukat bulunmaktadır. Buna göre, 2012’den 2023 sonuna kadar avukat sayısı %250’den fazla artmıştır. Yanlış üniversite eğitimi politikaları sonucunda, avukatlık alanındaki bu yığılma ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizle birleşerek avukatlık ücretlerinin düşmesine, avukatların ‘işçi avukat’ statüsünde karın tokluğuna çalışmasına sebep olmaktadır. Avukatlar geçim sıkıntısı yaşamakta, Sosyal Güvenlik Kurumu primleri, ofis kiraları başta olmak üzere çeşitli giderlerini ödemekte zorluk çekmektedir” dedi.

“Avukatlar hukukun ve adaletin savunucularıdır” diyen Gizem Özcan, “Dünyanın her yerinde, hukuk ve adaletin temelleri sarsılıyor. Ancak avukatlar bu temelleri güçlendirmek için çalışmaya kararlı. Biliyoruz ki, hukukun üstünlüğü olmadan demokrasi ve özgürlüklerin korunması mümkün değildir. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında refah içinde ülkemizi özgürlükler ülkesi haline getirmek için adalet mücadelesine büyük iş düşüyor. Bu büyük mücadelenin parçası olmak için mücadeleye soluksuz devam!” diye konuştu.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/avukatlardan-buyuk-savunma-mitingi-371398

The post Avukatlardan ‘Büyük Savunma’ mitingi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22672 0
Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs’ta başlıyor https://turkishnews.com.tr/?p=22664&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sivas-istanbul-seferleri-4-mayista-basliyor https://turkishnews.com.tr/?p=22664#respond Sun, 28 Apr 2024 11:41:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22664 ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin önemli hızlı tren hatlarından biri olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının 26 Nisan 2023’te hizmete açılmasından bu yana geçen 1 yıllık sürede 1 milyon kişinin seyahat ettiğini belirterek, hizmete alınan bu hızlı tren hattı ile Ankara ile Sivas arasındaki 12 saat olan seyahat süresini de …

The post Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs’ta başlıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin önemli hızlı tren hatlarından biri olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının 26 Nisan 2023’te hizmete açılmasından bu yana geçen 1 yıllık sürede 1 milyon kişinin seyahat ettiğini belirterek, hizmete alınan bu hızlı tren hattı ile Ankara ile Sivas arasındaki 12 saat olan seyahat süresini de 2 saate indirdiklerinin altını çizdi.

Bakan Uraloğlu güzergâh üzerindeki illerde yaşayan vatandaşların da yüksek hızlı tren ile tanıştığını anımsatarak, ““Proje ile Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizi YHT konforu ile tanıştırdık. Ankara-Sivas arasındaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresi 2 saate, Ankara-Yozgat arası 1 saate düşürüldü. TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Ankara – Sivas YHT ile şehirler arası seyahat süresi kısaldı, konforu arttı” dedi.

“Ankara-– Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile 1,3 milyon vatandaşın YHT ile seyahat etme imkanına eriştiğini belirten Bakan Uraloğlu, hizmete alınan yüksek hızlı tren hattı ile Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerinin de Ankara merkezli yüksek hızlı tren ağına bağlandığının altını çizerek, bu illerde yaşayan yaklaşık 1,3 milyon vatandaşın da YHT ile seyahat etme imkânına kavuştuğunu söyledi.

“4 MAYIS İTİBARİYLE SİVAS – İSTANBUL ARASINDA EKSPRES VE AKTARMASIZ YHT SEFERLERİ BAŞLIYOR”

Bakanlık olarak yaptıkları her hizmeti vatandaşın ihtiyacı ve talepleri doğrultusunda hayata geçirdiklerinin altını çizen Bakan Uraloğlu, “Yolculardan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talepleri doğrultusunda çalışmaları tamamladık. 4 Mayıstan itibaren Sivas- İstanbul arasında ekspres ve aktarmasız yüksek hızlı tren seferlerimiz başlayacak. Sivas’tan saat 13.00’da hareket ederek İstanbul’a 20.08’de, İstanbul’dan da 08.40’ta hareket ederek Sivas’ a 15.58’ de ulaşacak. İstanbul-Sivas seferi 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferi ise 7 saat 8 dakika sürecek.” açıklamasında bulundu.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/sivas-istanbul-seferleri-4-mayis-ta-basliyor-371381

The post Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs’ta başlıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22664 0
Şehit polisler için tören düzenlendi https://turkishnews.com.tr/?p=22659&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sehit-polisler-icin-toren-duzenlendi https://turkishnews.com.tr/?p=22659#respond Sun, 28 Apr 2024 10:51:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22659 ADIYAMAN (İGFA) – Polis memuru tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Kamuran Üçgül ve Ekipler Amiri Gökhan Özer için Adıyaman’da tören düzenlendi. Törende Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer’in cenazesi İstanbul’a, Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül’ün cenazesi ise Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gönderildi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Vali Osman …

The post Şehit polisler için tören düzenlendi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ADIYAMAN (İGFA) – Polis memuru tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Kamuran Üçgül ve Ekipler Amiri Gökhan Özer için Adıyaman’da tören düzenlendi.

Törende Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer’in cenazesi İstanbul’a, Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül’ün cenazesi ise Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gönderildi.

Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İl protokolü, kurum müdürleri, STK temsilcileri, askeri erkanlar, polisler ve çok sayıda kişi katılırken, şehitlerin yakınları ve meslektaşları gözyaşlarına boğuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda, “Kahraman şehitlerimizi Osmaniye ve İstanbul’a uğurladık. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/sehit-polisler-icin-toren-duzenlendi-371396

The post Şehit polisler için tören düzenlendi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22659 0
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı https://turkishnews.com.tr/?p=22647&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=yasli-destek-programi-yades-basvurulari-basladi https://turkishnews.com.tr/?p=22647#respond Sun, 28 Apr 2024 09:30:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22647 ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı nüfus oranının yüzde 10,2’ye yükseldiği Türkiye’de, bakanlığının yaşlılara sunulan hizmetlerin sayısının artırılması ve ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bakan Göktaş, bu kapsamda bakanlığımızca aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasını YADES programıyla sürdürdüklerini belirterek, “Yaşlılarımıza yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımı …

The post Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı nüfus oranının yüzde 10,2’ye yükseldiği Türkiye’de, bakanlığının yaşlılara sunulan hizmetlerin sayısının artırılması ve ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bakan Göktaş, bu kapsamda bakanlığımızca aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasını YADES programıyla sürdürdüklerini belirterek, “Yaşlılarımıza yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımı hizmetleri yanında, evde bakım, gündüz bakım gibi koruyucu önleyici alternatif hizmet modellerini de yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yaşlılar ve yakınlarının öncelikli tercihi olan gündüz bakım ve evde bakım destek hizmetlerinin geliştirilmesi için projeler yürütüyoruz.” dedi.

2016’da uygulanmaya başlanan ve genel bütçeden aktarılan kaynakla sürdürülen YADES ile yerel dinamikleri harekete geçirerek, yaşlılık alanında farkındalık oluşturmayı, yaşlıların ev ortamlarında ve sosyal hayata katılımlarının desteklenmesini amaçladıklarını belirten Bakan Göktaş,  “65 yaş üstü vatandaşlarımızın korunması ve desteklenmesiyle bakım desteği ve psikososyal desteğe ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasını sağlamak üzere, 8 yılda toplam 45 milyon TL finansman desteği sağladık. Bu kapsamda 8 yılda 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaştık. Yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyeler tarafından hazırlanacak yeni projelerin değerlendirileceği YADES 2024 başvuruları ise başladı. Bakanlığımızca bu yıl YADES için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdık” diye konuştu.
 
PROJE TEKLİFLERİ 3 HAZİRAN’A KADAR VALİLİKLERE TESLİM EDİLECEK

YADES 2024 programı kapsamında ayrılan ödeneğin bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslar kapsamında belediyelerin hazırlayacakları ve valiliklerce teklif edilecek projeler için kullandırılacağını belirten Bakan Göktaş, belediyelerce hazırlanacak projelerin sürelerinin bir yıl olacağını, onaylanan projelerin, belediyeler tarafından uygulanacağını ve denetimlerin ise valilikler aracılığıyla yürütüleceğini ifade etti. Bakan Göktaş, programa başvuracak belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini, en geç 3 Haziran saat 17.00’ye kadar valiliklere teslim etmesi gerektiğini bildirdi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/yasli-destek-programi-yades-basvurulari-basladi-371351

The post Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22647 0
Irak ve Suriye’de 3 terörist etkisiz halde https://turkishnews.com.tr/?p=22651&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=irak-ve-suriyede-3-terorist-etkisiz-halde https://turkishnews.com.tr/?p=22651#respond Sun, 28 Apr 2024 09:19:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22651 ANKARA (İGFA) – Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelenin etkin ve kararlı şekilde sürdüğünü dile getirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesindeki 2 PKK’lı teröristi ve Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde tespit ettiği 1 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirildiği duyuruldu. Kaynak : İGFA Haber Ajansı kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/irak-ve-suriye-de-3-terorist-etkisiz-halde-371345

The post Irak ve Suriye’de 3 terörist etkisiz halde first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelenin etkin ve kararlı şekilde sürdüğünü dile getirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesindeki 2 PKK’lı teröristi ve Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde tespit ettiği 1 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirildiği duyuruldu.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/irak-ve-suriye-de-3-terorist-etkisiz-halde-371345

The post Irak ve Suriye’de 3 terörist etkisiz halde first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22651 0
Doğa otellerine talep arttı! https://turkishnews.com.tr/?p=22639&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=doga-otellerine-talep-artti https://turkishnews.com.tr/?p=22639#respond Sun, 28 Apr 2024 07:00:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22639 İSTANBUL (İGFA) – Havaların ısınmasıyla birlikte tatil planları hızlanırken bungalov ve doğa otellerine talebin arttığı görülüyor. Türkiye’nin lider seyahat platformu Enuygun.com’un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi. Söz konusu artışı değerlendiren ENUYGUN Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, ‘Günümüzde şehir hayatına kısa bir mola vermek …

The post Doğa otellerine talep arttı! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İSTANBUL (İGFA) – Havaların ısınmasıyla birlikte tatil planları hızlanırken bungalov ve doğa otellerine talebin arttığı görülüyor. Türkiye’nin lider seyahat platformu Enuygun.com’un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi.

Söz konusu artışı değerlendiren ENUYGUN Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, ‘Günümüzde şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyen seyahat severler doğada vakit geçirmek için doğa otellerine yöneliyor. Yani bu konseptteki oteller hafta sonu ve resmi tatiller için akla gelen ilk seçeneklerden biri oluyor. Bu durum da konseptin her geçen gün popülerleşmesini sağlıyor.’ dedi.

’Doğa otellerinin daha uzun yıllar popülerliğini sürdüreceğini düşünüyorum” diyen Ferhat Uyanık, ” Çünkü artık çok farklı segmentte doğa oteli seçeneği var. Konforlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem doğa içinde vakit geçirebiliyor hem de konfordan ödün vermiyor. Ya da bulundukları şehirden çok uzaklaşmadan kısa bir tatil yapmak isteyen seyahat severler günümüzde şehirlerine yakın bir konumda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere doğa otellerinin popülerliğinin kısa süreli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını gösteriyor” diye konuştu.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/doga-otellerine-talep-artti-371318

The post Doğa otellerine talep arttı! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22639 0
Bozdoğan-30’da 147 gözaltı! https://turkishnews.com.tr/?p=22643&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bozdogan-30da-147-gozalti https://turkishnews.com.tr/?p=22643#respond Sun, 28 Apr 2024 06:33:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22643 ANKARA (İGFA) –  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Jandarma tarafından 19, Emniyet tarafından 15 il olmak üzere toplamda 34 ilde bölücü terör örgütüne düzenlenen BOZDOĞAN-30 operasyonuyla ilgili bilgi paylaştı. Bakan Yerlikaya, 147 terör örgütü üyesinin yakalandığını açıkladı.  Operasyonlarda, çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, plastik el bombası ve dijital materyal ile örgütsel dokümana …

The post Bozdoğan-30’da 147 gözaltı! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) –  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Jandarma tarafından 19, Emniyet tarafından 15 il olmak üzere toplamda 34 ilde bölücü terör örgütüne düzenlenen BOZDOĞAN-30 operasyonuyla ilgili bilgi paylaştı.

Bakan Yerlikaya, 147 terör örgütü üyesinin yakalandığını açıkladı. 

Operasyonlarda, çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, plastik el bombası ve dijital materyal ile örgütsel dokümana el konuluduğunu duyuran Bakan Yerlikaya, “Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden jandarmamız ve polisimizle operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/bozdogan-30-da-147-gozalti-371302

The post Bozdoğan-30’da 147 gözaltı! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22643 0
Türkiye için ‘kuvvetli’ uyarılar! https://turkishnews.com.tr/?p=22632&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=turkiye-icin-kuvvetli-uyarilar https://turkishnews.com.tr/?p=22632#respond Sun, 28 Apr 2024 06:05:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22632 ANKARA (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Nisan Pazar gününe ilişkin günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre yapılan son değerlendirmelerde Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri, Çanakkale’nin doğu kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz’in …

The post Türkiye için ‘kuvvetli’ uyarılar! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Nisan Pazar gününe ilişkin günlük hava tahmin raporunu yayımladı.

Buna göre yapılan son değerlendirmelerde Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri, Çanakkale’nin doğu kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi.

Yağışların, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Marmara ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 -60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

PAZAR GÜNÜ UYARILARI

Öte yandan günlük raporda yer alan uyarılarda şöyle:

Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 -60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Ayrıca Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da yer yer toz taşınımı beklendiği de bildirildi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/turkiye-icin-kuvvetli-uyarilar-371287

The post Türkiye için ‘kuvvetli’ uyarılar! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22632 0
Türk ve Yunan bakanlar Selanik’teki fuarda bir araya geldi… https://turkishnews.com.tr/?p=22629&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=turk-ve-yunan-bakanlar-selanikteki-fuarda-bir-araya-geldi https://turkishnews.com.tr/?p=22629#respond Sun, 28 Apr 2024 00:46:25 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22629 Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Selanik’te düzenlenen Uluslararası Dijital Dönüşüm, Teknoloji ve İnovasyon Fuarı’nda Yunanistan Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papageorgiu ile görüştü. Selanik kentinde düzenlenen Uluslararası Dijital Dönüşüm, Teknoloji ve İnovasyon Fuarı’na katılan Kacır, burada Bölgesel Dijital Büyümeye Giden Yolu Çizmek: Yenilikçi Yatırımların Geleceği, Bölgesel Yakınsama ve Zorluklar adlı panelde konuşma yaptı. …

The post Türk ve Yunan bakanlar Selanik’teki fuarda bir araya geldi… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Selanik’te düzenlenen Uluslararası Dijital Dönüşüm, Teknoloji ve İnovasyon Fuarı’nda Yunanistan Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papageorgiu ile görüştü.

Selanik kentinde düzenlenen Uluslararası Dijital Dönüşüm, Teknoloji ve İnovasyon Fuarı’na katılan Kacır, burada Bölgesel Dijital Büyümeye Giden Yolu Çizmek: Yenilikçi Yatırımların Geleceği, Bölgesel Yakınsama ve Zorluklar adlı panelde konuşma yaptı. Bakan Kacır, panel öncesi Yunanistan Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papageorgiu ile de bir araya geldi.

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, diyaloğa ve işbirliğine olanak sağlayan bölgesel etkinliklerin kritik değere sahip olduğunu belirtti.

Diyalog ve işbirliğine olanak sağlayan bölgesel etkinliklerin kritik değere sahip olduğunu vurgulayan Kacır, bu tür etkinliklerin kapsamları ötesinde pozitif etkiye sahip olduğunu aktardı.

Kacır, bu fuarın bunlardan biri olacağına inandığını, Türkiye’nin komşularıyla yakın işbirliği için son zamanlarda somut ve önemli adımlar attığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aralık 2023’te Yunanistan’a ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Kacır, “Türkiye ve Yunanistan liderleri iyi komşuluk ilişkileri üzerine Atina Bildirgesi’ni imzaladı. Bu sürecin ikili ilişkilerimizde yakın zamanda önemli kapılar açacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye’nin Güneydoğu Avrupa ülkeleriyle olan yakın işbirliğinin devam ettiğini söyleyen Kacır, yakın bir gelecekte dünyanın dijital devrimi yakalayabilenler ile yakalayamayanlar arasında ikiye ayrılacağı değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin küresel rekabet gücünü artıracak, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını yükseltecek ve kritik teknolojilerde gelişmeleri kolaylaştıracak kapsayıcı politikalar geliştirdiğini ifade eden Kacır, son 20 yılda gerekli teknoloji ve inovasyon altyapı ve ekosistemlerini geliştirdiklerini belirtti.

Kacır, “Bugün, 10 binin üzerinde teknoloji şirketine ev sahipliği yapan 101 teknoparkımız mevcut. 1600’ün üzerinde AR-GE ve tasarım merkezi ile 272 bin AR-GE çalışanı Türkiye’nin teknoloji ekosisteminin temelini oluşturuyor. Türkiye’yi yenilikçi teknolojiler için küresel bir merkez olarak konumlandırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

“Dijital beceriler kazanmada ilerlemeler kaydedildi”

Türkiye’nin dijital ekonomide gelişmek adına gerekli becerilerle donanmış bir toplum yaratma hedefine odaklandığına işaret eden Kacır, vatandaşların dijital beceriler kazanması yolunda önemli ilerlemeler kaydettiğini vurguladı.

“Bu, beşeri sermayemizi geliştirmeyi “Milli Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’nin en önemli unsuru yapmamızın nedeniydi” diyen Kacır, ulusal çabaların yanı sıra dijitalleşmeye yönelik ikili ve çok taraflı mekanizmalar bünyesinde de çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Türkiye’nin AB araştırma ve inovasyon programlarına aktif bir şekilde katıldığına dikkati çeken Kacır, Türkiye’nin, Horizon 2020 programına katılım açısından 16 ortak ülke arasında dördüncü sırada yer aldığını hatırlattı.

Kacır, “Horizon Europe performansı, Türkiye’nin performansındaki güçlü ve olumlu eğilimin devam ettiğini göstermiştir. Her iki araştırma programında da Türk araştırmacılarımız bölge ülkelerinden araştırmacılarla birlikte önemli projelere imza attılar.” dedi.

Konuşmasında yapay zekanın önemine de vurgu yapan Kacır, yapay zekanın tarihin akışını değiştirecek ve geleceği şekillendirecek bir olgu olduğunu kaydetti.

Yapay zekanın etik, güvenlik, güvenilirlik ve gizlilik gibi zafiyetleri de barındırdığının unutulmaması gerektiğinin altını çizen Kacır, yapay zekanın mevcut yasal çerçevenin sınırlarını zorlayarak yeni sorular ve zorluklar ortaya çıkardığını belirtti.

Kacır, Türkiye’nin etik hususlara öncelik verdiğini ve yapay zeka ile ilişkili riskleri azaltmayı seçtiğine vurgu yaparak “Bu yaklaşım, Türkiye’nin küresel rekabet gücünü artırmayı ve ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını sağlamayı amaçlayan Ulusal Teknoloji Girişimi ile uyumludur. Bu hedef doğrultusunda, 2021 yılında Ulusal Yapay Zeka Stratejimizi başlattık. Ülkemizi yapay zeka teknolojileri ve uygulamalarının sadece tüketicisi değil, üreticisi olarak konumlandırmayı hedefleyen kapsamlı politika ve projeler belirledik” ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK bünyesinde Yapay Zeka Enstitüsü kurulduğunu anımsatan Kacır, Türkiye’nin aynı zamanda Yapay Zeka Küresel Ortaklığı’na (GPAI) üye olduğunu dile getirdi.

Kacır, Türkiye’nin ortak projelerde diyalog ve işbirliğine tamamen açık olduğunu, teknoloji ve dijitalleşme alanlarında çalışan yetenekli kurumsal yapılara sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/index.php/turk-ve-yunan-bakanlar-selanikteki-fuarda-bir-araya-geldi/

The post Türk ve Yunan bakanlar Selanik’teki fuarda bir araya geldi… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22629 0
Kadın Öğretmene Yumruk Atan O Veli Tutuklandı ! https://turkishnews.com.tr/?p=22625&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kadin-ogretmene-yumruk-atan-o-veli-tutuklandi https://turkishnews.com.tr/?p=22625#respond Sat, 27 Apr 2024 21:00:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22625 Öğrenciyi Uyardığı İçin Öğretmene Yumuruk Atan Veli Tutuklandı! Sarıyer’de yaşanan olayda, çocuğunu akran zorbalığı yaptığı gerekçesiyle uyaran kadın öğretmene yumruk atan veli Ali Çarık tutuklandı. İstanbul Sarıyer’deki Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda akran zorbalığı yaptığı gerekçesiyle uyarı alan bir öğrenci, iddialara göre öğretmenini “Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz.” diyerek tehdit etti ve ardından babasını okula çağırdı. Daha önce …

The post Kadın Öğretmene Yumruk Atan O Veli Tutuklandı ! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Öğrenciyi Uyardığı İçin Öğretmene Yumuruk Atan Veli Tutuklandı!

Sarıyer’de yaşanan olayda, çocuğunu akran zorbalığı yaptığı gerekçesiyle uyaran kadın öğretmene yumruk atan veli Ali Çarık tutuklandı. İstanbul Sarıyer’deki Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda akran zorbalığı yaptığı gerekçesiyle uyarı alan bir öğrenci, iddialara göre öğretmenini “Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz.” diyerek tehdit etti ve ardından babasını okula çağırdı. Daha önce de okulda öğretmenlerle ve okul idaresiyle tartıştığı öğrenilen baba Ali Çarık okula giderek çocuğunu uyaran öğretmene saldırdı. Saldırıda aldığı yumruk darbesiyle yaralanan kadın öğretmen hastaneye kaldırıldı ve kendisine iş göremezlik raporu verildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve saldırgan veli Ali Çarık polis tarafından yakalandı. Çarık, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan : “Vahşi Vandal”

Bu olayı kınayan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yazılı bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi. Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Vahşi bir vandala, öğretmene hem de bir kadın öğretmene okul içerisinde yumruk atacak cüret ve cesareti veren bu rezil düzene ne zaman son verilecek? Dilimizde tüy bitti; Öğretmeyle birlikte kaybettiğimiz, toplumun geleceğidir. Öğretmene sahip çıkmak aslında çocuklarımızın geleceğine ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmaktır” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak : BSHA
Kaynak Sayfa :
https://www.bsha.com.tr/kadin-ogretmene-yumruk-atan-o-veli-tutuklandi/

The post Kadın Öğretmene Yumruk Atan O Veli Tutuklandı ! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22625 0
Konuk delegasyon Manisa’da ağırlandı https://turkishnews.com.tr/?p=22614&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=konuk-delegasyon-manisada-agirlandi https://turkishnews.com.tr/?p=22614#respond Sat, 27 Apr 2024 19:02:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22614 MANİSA (İGFA) – Bu yıl 484’üncü kez düzenlenen ve UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında şehre gelen yabancı konuklar ve kardeş belediyelerin temsilcileri Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlandı. Konuk delegasyonla hediye değişim töreni de gerçekleştirilen programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve eşi Nurcan Zeyrek, Şehzadeler …

The post Konuk delegasyon Manisa’da ağırlandı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

MANİSA (İGFA) – Bu yıl 484’üncü kez düzenlenen ve UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında şehre gelen yabancı konuklar ve kardeş belediyelerin temsilcileri Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlandı. Konuk delegasyonla hediye değişim töreni de gerçekleştirilen programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve eşi Nurcan Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık katıldı. Programda ilk olarak Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık söz aldı. Dernek Başkanı Ufuk Tanık, “Manisa’mıza kattığınız değerler ve emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 

“MANİSA’NIN KÜLTÜREL VE TARİHİ DEĞERLERİNİN EN BÜYÜK ÖRNEKLERİNDEN”
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ise, “Mesir, Manisa’nın kültürel ve tarihi değerlerinin en büyük örneklerinden biridir. Aynı zamanda 17 ilçemizin kültürel birlikteliğini sağlayarak Manisa’nın tüm dünyaya tanıtılmasına anahtar olacak ve Manisa halkının refah topluma dönüşmesini sağlayacak hazinemizdir” diye konuştu. 

“FESTİVALİMİZE KATILIMLARINIZ BİZLERİ MUTLU ETTİ”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek de, festival için Manisa’ya gelen tüm konuklara hoş geldiniz diyerek konuşmasına başladı. Başkan Ferdi Zeyrek, “Şehrimizde 484 yıldır süregelen bu güzel festivalimize katılımlarınızla bizleri mutlu ettiniz. Salı günü coşkuyla başlattığımız festivalimizin 5’inci günündeyiz. Yarın, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de katılımlarıyla düzenlenecek kortej ve ardından Sultan Camii minarelerinden yaklaşık 7 ton şifalı mesir macununun halka saçılmasıyla festivalimiz noktalanmış olacak. Siz saygıdeğer konuklarımızın hem festivalimizden hem de şehrimizden memnun kalacağınıza; buradan memnuniyetle ayrılacağınıza yürekten inanıyorum. Baharı yaşadığımız bu günlerde Manisa’mızın sıcağını ve Manisalıların sıcaklığını yakından görmüş oldunuz. Ümit ediyorum ki, gelecek yıllarda da daha büyük coşkuyla yine bir arada oluruz” dedi. 
 

“MANİSA TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN ŞEHİRLERİNDEN BİR TANESİ”
Yaklaşık 1,5 milyona sahip Manisa’nın, gelişmiş sanayisi, tarımsal zenginliği, doğal güzellikleri ve köklü tarihiyle Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Başkan Ferdi Zeyrek, “Belediye Başkanı olarak hizmet etmekten gurur duyduğum şehrimizde, 484 yıllık tarihi olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali gibi önemli bir kültür mirasını sürdürüyor olmaktan da ayrıca onur duyuyorum. Bu güzel festivalle oluşturduğumuz sevgi ve dostluk köprüsünün daha uzun soluklu ve daha sağlam olması en büyük temennimdir. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünün ışığında, hepimizin ortak paydasının Dünya barışı olması gerektiğine inanıyorum. Bizler, her şeye rağmen iyiliği, güzelliği, barışı ve sevgiyi çoğaltmak için çok çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. 

KONUK DELEGASYONA HEDİYELERE TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa’nın simgelerinden oluşan hediyeleri konuklara takdim etti.  Festival için Manisa’ya gelen yabancı konuklar ve kardeş belediyelerin temsilcileri de ülkeleri ve şehirlerini temsil eden hediyeleri takdim etti. Programın ardından konuk delegasyon akşam yemeğinde ağırlandı. 

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/konuk-delegasyon-manisa-da-agirlandi-371276

The post Konuk delegasyon Manisa’da ağırlandı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22614 0
ABTTF:Türk öğrenciler neden Savunma Bakanı tarafından kabul edildi?… https://turkishnews.com.tr/?p=22607&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=abttfturk-ogrenciler-neden-savunma-bakani-tarafindan-kabul-edildi https://turkishnews.com.tr/?p=22607#respond Sat, 27 Apr 2024 18:46:34 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22607 ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu Atina’yı ziyaret eden Batı Trakyalı Türk öğrencilerin Savunma Bakanı tarafından kabul edilmesini eleştirdi. Batı Trakya’da Narlıköy, Bulatköy, Basırlıköy, Hemetli, Hacıören ve Üntüren köylerindeki Türk ilkokulları öğrencileri Atina’ya eğitim gezisi gerçekleştirdiler, Atina’daki ziyaret kapsamında Türk öğrenciler Savunma Bakanı Nikos Dendias tarafından kabul edildi. Habipoğlu söz konusu ziyaret ile ilgili açıklamasında “İlkokul çağındaki …

The post ABTTF:Türk öğrenciler neden Savunma Bakanı tarafından kabul edildi?… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu Atina’yı ziyaret eden Batı Trakyalı Türk öğrencilerin Savunma Bakanı tarafından kabul edilmesini eleştirdi.

Batı Trakya’da Narlıköy, Bulatköy, Basırlıköy, Hemetli, Hacıören ve Üntüren köylerindeki Türk ilkokulları öğrencileri Atina’ya eğitim gezisi gerçekleştirdiler, Atina’daki ziyaret kapsamında Türk öğrenciler Savunma Bakanı Nikos Dendias tarafından kabul edildi.

Habipoğlu söz konusu ziyaret ile ilgili açıklamasında “İlkokul çağındaki çocuklar neden Eğitim Bakanlığı değil de Savunma Bakanlığı tarafından kabul edildi? Acaba bu Türk toplumuna yönelik üstü örtülü bir mesaj olabilir mi?” sorularını yöneltti.

Savunma Bakanlığı’na gerçekleştirdikleri ziyarette öğrencileri Bakan Dendias karşıladı, görüşmeye Genelkurmay Başkanı Dimitris Hupis de katıldı. Dendias, “Yunanistan’ın diğer ucundaki Korfu’dan olmama rağmen Trakya’yı (Batı) sanırım 10 defa ziyaret etmişimdir.(…)Sizler geleceksiniz, sizler çok daha iyi bir yarının kurulacağı yeni çocuklarsınız. Bugün burada olmanız bizim için büyük bir mutluluktur.” dedi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, konu ile ilgili açıklamasında “Batı Trakya’daki çocuklarımızın ülkemizin başkentine eğitim gezisi düzenleyerek ülkelerini tanımaları çok güzel. Çocuklarımızın hükümet yetkilileri tarafından kabul edilmesini olumlu buluyoruz. Ancak bir soru sormak istiyorum, ilkokul çağındaki çocuklar neden Eğitim Bakanlığı değil de Savunma Bakanlığı tarafından kabul edildi? Üstelik bu kabule Genelkurmay Başkanı da katıldı. İster istemez akıllara bazı sorular geliyor, acaba bu Türk toplumuna yönelik üstü örtülü bir mesaj olabilir mi?” ifadelerine yer verdi.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/index.php/abttfturk-ogrenciler-neden-savunma-bakani-tarafindan-kabul-edildi/

The post ABTTF:Türk öğrenciler neden Savunma Bakanı tarafından kabul edildi?… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22607 0
DEB Partisi Şahin köyünden start verdi… https://turkishnews.com.tr/?p=22604&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=deb-partisi-sahin-koyunden-start-verdi https://turkishnews.com.tr/?p=22604#respond Sat, 27 Apr 2024 18:46:22 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22604 Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılan Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) seçim çalışmalarına 25 Nisan Perşembe akşamı İskeçe’nin Şahin köyünden başladı. DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, partinin AP Milletvekili Adayları ile birlikte önceki seçimlerde DEB partisine rekor oy veren İskeçe’nin Şahin köyünü ziyaret etti. Batı Trakya Türklerinin toplumsal ve siyasi tarihinde öncü ve etkin köylerden biri …

The post DEB Partisi Şahin köyünden start verdi… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılan Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) seçim çalışmalarına 25 Nisan Perşembe akşamı İskeçe’nin Şahin köyünden başladı.

DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, partinin AP Milletvekili Adayları ile birlikte önceki seçimlerde DEB partisine rekor oy veren İskeçe’nin Şahin köyünü ziyaret etti.

Batı Trakya Türklerinin toplumsal ve siyasi tarihinde öncü ve etkin köylerden biri olan Şahin köyü halkı DEB Partisine bir kez daha tam destek vereceğini belirtti.

DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve beraberindekiler Karaca Ayşe Kültür Merkezinde Şahin köyünün ileri gelenleri ve siyasetçileri ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası köy kahvehanelerini ve esnafı ziyaret eden heyet Şahin Türkeri’nin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

DEB Partisi tarafından Şahin ziyareti ile ilgili yapılan açıklamada, “Avrupa Parlamentosu seçim çalışmalarımıza bu akşam İskeçe’nin Şahin köyünde start verdik. Şahin halkına göstermiş oldukları büyük destekten dolayı teşekkürlerimizi sunarız. DEB Partisi çatısı altında bir kez daha kenetlenerek BİZ BURADAYIZ diye haykıracağız!” ifadelerine yer verildi.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/index.php/deb-partisi-sahin-koyunden-start-verdi/

The post DEB Partisi Şahin köyünden start verdi… first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22604 0
Adıyaman’da polis cinnet geçirdi! 2 şehit https://turkishnews.com.tr/?p=22620&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=adiyamanda-polis-cinnet-gecirdi-2-sehit https://turkishnews.com.tr/?p=22620#respond Sat, 27 Apr 2024 18:17:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22620 ADIYAMAN (İGFA) – Adıyaman’da merkezde bulunan Altınşehir Polis Merkezi’nde bir polis henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü cinnet geçirdi. Alınan bilgiye göre saat 20.15 sıralarında cinnet geçiren polis memuru S.U.Ş, elindeki beylik tabancasına sarılırken, sağa sola ateş etmeye başladı. Olayda 8 polis yaralandı. Polis merkezine çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralanan polislerden durumu ağır olan Asayiş …

The post Adıyaman’da polis cinnet geçirdi! 2 şehit first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ADIYAMAN (İGFA) – Adıyaman’da merkezde bulunan Altınşehir Polis Merkezi’nde bir polis henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü cinnet geçirdi.

Alınan bilgiye göre saat 20.15 sıralarında cinnet geçiren polis memuru S.U.Ş, elindeki beylik tabancasına sarılırken, sağa sola ateş etmeye başladı.

Olayda 8 polis yaralandı. Polis merkezine çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralanan polislerden durumu ağır olan Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Gökhan Özbek ve Polis Merkezi Amiri Kamuran Üçgöl adlı polis memuru hasanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Olayın faili Polis Memuru S.U.Ş, görevli personel tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilerek, gözaltına alındı.

Olayla ilgili geniş çaplı tahkikat sürdürülüyor.

Öte yandan Adıyaman Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz (K.Ü) ve Ekipler Amirimiz (G.Ö) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur. Olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır” ifadeleri yer aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/adiyaman-da-polis-cinnet-gecirdi-2-sehit-371269

The post Adıyaman’da polis cinnet geçirdi! 2 şehit first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22620 0
Adıyaman’da polis cinnet geçirdi! https://turkishnews.com.tr/?p=22595&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=adiyamanda-polis-cinnet-gecirdi https://turkishnews.com.tr/?p=22595#respond Sat, 27 Apr 2024 18:17:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22595 ADIYAMAN (İGFA) – Adıyaman’da merkezde bulunan Altınşehir Polis Merkezi’nde bir polis cinnet geçirdi. Alınan bilgiye göre cinnet geçiren polis, elindeki beylik tabancasına sarılırken, sağa sola ateş etmeye başladı. Olayda yaklaşık 4-5 polis yaralandı. Yaralanan polislerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. AYRINTILAR GELECEK Kaynak : İGFA Haber Ajansı kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/adiyaman-da-polis-cinnet-gecirdi-371269

The post Adıyaman’da polis cinnet geçirdi! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ADIYAMAN (İGFA) – Adıyaman’da merkezde bulunan Altınşehir Polis Merkezi’nde bir polis cinnet geçirdi.

Alınan bilgiye göre cinnet geçiren polis, elindeki beylik tabancasına sarılırken, sağa sola ateş etmeye başladı.

Olayda yaklaşık 4-5 polis yaralandı. Yaralanan polislerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

AYRINTILAR GELECEK

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/adiyaman-da-polis-cinnet-gecirdi-371269

The post Adıyaman’da polis cinnet geçirdi! first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22595 0
DMM İlhan Ahmet’i Yalanladı: “Asılsız İddialara İtibar Etmeyiniz” https://turkishnews.com.tr/?p=22590&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dmm-ilhan-ahmeti-yalanladi-asilsiz-iddialara-itibar-etmeyiniz https://turkishnews.com.tr/?p=22590#respond Sat, 27 Apr 2024 18:16:54 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22590 Milletvekili İlhan Ahmet Batı Trakya Türk Azınlık insanını asılsız açıklamalarıyla deyim yerindeyse “yanıltmaya“ devam ediyor. Oysa, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi kurumlarından biri olan T.C. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, PASOK Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında dile getirdiği “Türkiye Medya Ombudsman kararı” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek yazılı bir açıklamayla yalanladı.  …

The post DMM İlhan Ahmet’i Yalanladı: “Asılsız İddialara İtibar Etmeyiniz” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Milletvekili İlhan Ahmet Batı Trakya Türk Azınlık insanını asılsız açıklamalarıyla deyim yerindeyse “yanıltmaya“ devam ediyor.

Oysa, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi kurumlarından biri olan T.C. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, PASOK Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında dile getirdiği “Türkiye Medya Ombudsman kararı” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek yazılı bir açıklamayla yalanladı.  Açıklamada, “Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” İfadeleri kullanılıyor.

Açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

“Bazı sosyal medya hesaplarından, “Türkiye Medya Ombudsman kararı” başlığıyla yapılan paylaşımlar dezenformasyondur.

İddiaya konu paylaşımlarda, “Türkiye’de medya ombudsmanlığı kuruluşunun bağımsız ve itibarlı bir kuruluş olduğu ve bazı isimlerle ilgili karar verdiği” yönünde iddialarda bulunulduğu tespit edilmiştir.

Türkiye’de kişi ve haberler adına karar merci olan herhangi bir medya ombudsmanlığı kurum veya kuruluşu bulunmamaktadır. Paylaşımda “karar” olarak nitelendirilen ifadeler şahsi görüştür.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”

blank

İlhan Ahmet’in açıklamaları aşağıdaki sosyal medya hesabında aynen şu şekildedir:

https://www.facebook.com/ilhan.ahmet1/?locale=tr_TR

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/dmm-ilhan-ahmeti-yalanladi-asilsiz-iddialara-itibar-etmeyiniz/

The post DMM İlhan Ahmet’i Yalanladı: “Asılsız İddialara İtibar Etmeyiniz” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22590 0
Yunanistan Fransa’ya “Hayır“ Dedi, Hedef AB Ortak Askeri Müdahale Gücünün Oluşması https://turkishnews.com.tr/?p=22586&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=yunanistan-fransaya-hayir-dedi-hedef-ab-ortak-askeri-mudahale-gucunun-olusmasi https://turkishnews.com.tr/?p=22586#respond Sat, 27 Apr 2024 18:16:35 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22586 Fransa’nın Ukrayna’ya Avrupa birlikleri konuşlandırma önerisine Yunanistan’dan olumsuz yanıt geldi. POLITICO, 4 Mart 2024 tarihinde Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burghardt’ın NATO genelindeki mevkidaşlarına mektup yazarak “cesur bir adım” attığını duyuran bir makale yayınladı. Burkhard’ın mektubu, Ukrayna’ya asker konuşlandırmak amacıyla bir “gönüllüler koalisyonu” kurulmasını öneriyor. POLITICO makalesinde, “Bu hamle, bölgede artan gerilimlerin ve devam eden çatışmaların …

The post Yunanistan Fransa’ya “Hayır“ Dedi, Hedef AB Ortak Askeri Müdahale Gücünün Oluşması first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Fransa’nın Ukrayna’ya Avrupa birlikleri konuşlandırma önerisine Yunanistan’dan olumsuz yanıt geldi.

POLITICO, 4 Mart 2024 tarihinde Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burghardt’ın NATO genelindeki mevkidaşlarına mektup yazarak “cesur bir adım” attığını duyuran bir makale yayınladı. Burkhard’ın mektubu, Ukrayna’ya asker konuşlandırmak amacıyla bir “gönüllüler koalisyonu” kurulmasını öneriyor.

POLITICO makalesinde, “Bu hamle, bölgede artan gerilimlerin ve devam eden çatışmaların ortasında gerçekleşti ve Fransa’nın mücadelesinde Ukrayna’yı destekleme yönündeki proaktif yaklaşımının altını çizdi” yorumu yapıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da 27 Şubat tarihinde kritik bir açıklama yaparak, mevcut koşulların Ukrayna’ya kara birlikleri konuşlandırmasını gerektirebileceğini öne sürdü. Macron’un açıklaması, NATO stratejisinde çatışmaya daha doğrudan askeri müdahale yönünde olası bir değişikliğin altını çiziyor.

Bu koalisyon kapsamında önerilen askeri birliklerin konuşlandırılması, yalnızca Ukrayna güçlerini eğitmekle kalmayacak, aynı zamanda çatışmalardan etkilenen bölgelerdeki mayın temizleme operasyonlarına da katılacak. Bu ikili yaklaşım, siviller için önemli bir risk oluşturan kara mayınları gibi acil insani soruna değinirken Ukrayna ordusunun yeteneklerini güçlendirmeyi de amaçlıyor.

Fransa’nın bu girişimi, lojistik ve maddi yardımdan doğrudan askeri müdahaleye geçerek, Ukrayna’ya verilen uluslararası desteğin dinamiklerinde olası bir değişikliğin sinyalini veriyor.

Bu girişimler, Fransa’nın yalnızca askeri yeteneklerini güçlendirme konusundaki kararlılığını değil, aynı zamanda Avrupa ve NATO müttefiklerinin kolektif güvenlik ve savunma duruşuna da katkıda bulunma konusundaki kararlılığını temsil ediyor. Modernizasyona, birlikte çalışabilirliğe ve ağ merkezli operasyonlara odaklanma, 21. yüzyıl güvenlik ortamının gelişen zorluklarının üstesinden gelmeye yönelik uyarlanabilir bir yaklaşımı ortaya koyuyor.

BİRLİK Gazetesi olarak Yunanistan’ın asıl hedefine bir bakalım.

“Yunanistan Fransa’ya “Hayır“ Dedi, Hedef AB Ortak Askeri Müdahale Gücünün Oluşması”

Başbakan Miçotakis’in ağzından Yunanistan’ın Macron’un önerisine karşı tutumu olumsuzdu. Neden olumsuzdu; çünkü askeri güçlerini Ukrayna’ya göndermek demek Yunanistan’ı Rusya ile doğrudan askeri çatışma alanında karşı karşıya getirmek anlamına gelmektedir. Bu da şu an Yunanistan’ın işine gelmiyor.

Ancak göz ardı edilmemesi gereken bir husus var ki, o da 28 Eylül 2021’de Paris’te Savunma ve Güvenlik alanında işbirliğine yönelik stratejik ortaklık kurulmasına ilişkin Yunanistan-Fransa anlaşması imzalandı.

Dolayısıyla Yunanistan-Fransa anlaşmasının ikinci maddesi şunu der: “Taraflar, anlaşmanın 2. Maddesi uyarınca herhangi birinin topraklarına karşı bir silahlı saldırının gerçekleştiğini ortaklaşa tespit etmeleri halinde, ellerindeki tüm uygun araçlarla ve gerekirse silahlı kuvvet kullanarak birbirlerine Birleşmiş Milletler Şartı’nın 51. Maddesi uyarınca yardım ve katılımda bulunacaklardır.”

Bu nedenle, Fransa ile yapılan anlaşma, Yunanistan’ın dostu ve müttefiki, Fransa’nın Ukrayna’ya kendi başına kuvvet göndermesi durumunda, Yunanistan’ın da Ukrayna’ya askeri güç göndermesini gerekmektedir.

Yunanistan’ın orta ve uzun vadeli hedefi

Yunanistan, başta ABD olmak üzere AB ülkeleri ile de Savunma ve Güvenlik alanında işbirliğine yönelik stratejik ortaklık anlaşmaları imzaladı. Ancak, Türkiye’nin bu ülkelerle de ilişkileri ekonomi ve “Kaza Kazan” üzerine kurulu olduğu için ve şirketler bazında ülke ekonomilerinin iç içe geçtiğinden dolayı, bu ülkeler özellikle gerekebilecek (Yunanistan-Türkiye gerginliği) bir askeri operasyonda açıkça Yunanistan’ın yanında yer almaktan geri durmayı tercih edeceklerdir.

Bunun farkında olan Yunanistan, Avrupa Birliği’nin kendisine sunduğu tüm argümanları her alanda kullandığı gibi, 3 yıl önce patlak veren Ukrayna-Rusya savaşının başlamasıyla birlikte, Avrupa Birliği bünyesinde ortak bir askeri gücün oluşması yönünde girişimlere başlamış bulunuyor. Yunanistan’ın son öneme Avrupa Birliği’nin özellikle savunma alanında yapılan oturumlarda savunduğu ve ön plana çıkardığı konuların başında da ortak bir askeri gücün oluşması teklifi yer alıyor.

Bunun asıl nedeni Türkiye’yi de yakından ilgilendirmektedir. NATO’ya karşı olan Yunanistan’ın bu teklifi aynı zamanda NATO’nun misyonu ve işleyişini zayıflatmakla kalmıyor, aynı zamanda ilerleyen zaman diliminde NATO’nun bölünmesi anlamına da geliyor. Aslında Yunanistan NATO’ya güvenmiyor. Bunu defalarca NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’i “Türkiye Yanlısı” olarak suçlamasıyla açıkça ortaya çıktığı biliniyor.

Ancak Yunanistan, NATO’nun Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu biliyor. Dolayısıyla Yunanistan ile Türkiye arasında olası bir sıcak çatışmada, NATO’nun ortada bir tutum izlemesi Yunanistan’ın işine gelmiyor. Bu konuda NATO’ya güvenmiyor. Yunanistan güven duyacak bir liman arıyor. Yunanistan’ın her daimi arzusu, Savunma ve Güvenlik alanında işbirliğine yönelik stratejik ortaklık ve askeri işbirliği anlaşmaları imzaladığı ülkelerin bizzat sıcak çatışmaya katılması yönündedir. Yunanistan bu yönde bir dış politika izliyor.

Neticede, Yunanistan’ın AB bünyesinde son döneme dile getirdiği ve oluşturulmasını istediği ortak bir askeri müdahale gücünün hayata geçirilmesi öncelikli tercihidir. NATO’da bulamadığı desteği, oluşturulmasını istediği ortak müdahale askeri güçte arıyor.

Aynen son döneme, ABD öncülüğünde ve ilerleyen süreçte AB ülkelerinin de katılımıyla Kızıldeniz’de Husilerle mücadeleye karşı oluşturulan çok uluslu misyonun ana karargahının orta Yunanistan Teselya bölgesi Larisa (Yenişehir) kentinde kurulması, Yunanistan’ın bir nebze olsun bu arzusuna yaklaştırdığı inancını güçlendirmeye başladı.

Son olarak, Yunanistan içinde bulunduğumuz 2024 yılı ve sonrası olmak üzere bu teklifin AB ülkeleri tarafından kabul edilmesi ve ortak askeri müdahale ordusunun oluşturulması ve ana karargahının da Yunanistan olması için var gücüyle dış politikada sahne alacaktır.

Elindeki güçlü ve her zaman uluslararası oturumlarda ve görüşmelerde kullandığı argümanlar Ege Denizi AB sınırları demek, Doğu Akdeniz AB sınırları demek, Kuzey Afrika demek AB sınırları demek ve aynı zamanda AB ülkelerinin enerji geleceği demektir.

Yunanistan’ın 2024-2030 vizyonu olarak uluslararası arenada adlandırdığı diplomasi ve askeri girişimleri, Türkiye’yi en direk yakından ilgilendirmektedir.”

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistan-fransaya-hayir-dedi-hedef-ab-ortak-askeri-mudahale-gucunun-olusmasi/

The post Yunanistan Fransa’ya “Hayır“ Dedi, Hedef AB Ortak Askeri Müdahale Gücünün Oluşması first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22586 0
“İlhan Ahmet Gibi Birisi Türkiye Sınırından İçeriye Girememeli” https://turkishnews.com.tr/?p=22581&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ilhan-ahmet-gibi-birisi-turkiye-sinirindan-iceriye-girememeli https://turkishnews.com.tr/?p=22581#respond Sat, 27 Apr 2024 18:16:17 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22581 Rodop PASOK Partisi Milletvekili İlhan Ahmet izlediği yanlış yolda dur durak bilmiyor. Son olarak Kathimerini gazetesinde çıkan bir haberde görüldüğü üzere yine sapla samanı karıştırmış. Tabii ki de Milletvekilinin ısrar ettiği aslı astarı olmayan konular Türkiye basınında yer bulmaya devam ediyor. Milliyet gazetesinden Özay Şendir kaleme aldığı yazıda şunları ifade ediyor. “İlhan Ahmet, Batı Trakya’da …

The post “İlhan Ahmet Gibi Birisi Türkiye Sınırından İçeriye Girememeli” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Rodop PASOK Partisi Milletvekili İlhan Ahmet izlediği yanlış yolda dur durak bilmiyor. Son olarak Kathimerini gazetesinde çıkan bir haberde görüldüğü üzere yine sapla samanı karıştırmış. Tabii ki de Milletvekilinin ısrar ettiği aslı astarı olmayan konular Türkiye basınında yer bulmaya devam ediyor.

Milliyet gazetesinden Özay Şendir kaleme aldığı yazıda şunları ifade ediyor.

“İlhan Ahmet, Batı Trakya’da azınlık oylarıyla seçilmiş PASOK Milletvekili.

Kathimerini’ye verdiği son röportajda, Türkiye’yi Rusya’ya benzetti İlhan Ahmet.

Nasıl Rusya, Rusça konuşanlara baskı gerekçesiyle Ukrayna’yı işgal ettiyse, Türkiye’nin de Batı Trakya’yı işgal edebileceğini iddia etti.

Üstelik bu iddiasını sadece gazetede değil, Avrupa Birliği’nin azınlıklarla ilgili bir toplantısında da dile getirdiğini anlattı gururla.

Bu milletvekiliyle ilgili üçüncü yazım bu.

İlk iki yazımdan sonra, beni bulabildiği her yere şikayet etmişti.

Basın Konseyi oy birliğiyle şikayetinin haksız olduğuna karar verdi.

Bu adamın tek destek bulabildiği yer, bir partinin kontenjanından kamu görevi yaptığı için kullanmaması gereken sıfatları kullanan birisi oldu.

Komiktir, o tek kişinin desteğini de “Türk medyasının en yetkili kurumu” olarak ilan etti, bunun üzerine İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye’de İlhan Ahmet’in lanse ettiği gibi bir kurum olmadığını, söz konusu yazının sadece bir kişinin şahsi fikri olduğunu duyurmak zorunda kaldı.

Sonuçta yalan yarıştırılabilir birisi değil benim için İlhan Ahmet ve o yüzden sözlerini tırnak içerisinde alıyorum buraya:

“Türkiye ekonomik, sosyal ve siyasi durumun düzelmemesini istiyor, böylece elinde bir silah tutuyor ve uluslararası forumlarda AB’ye, Türk azınlığın Yunanistan tarafından baskı altına alındığını söylüyor. Yarın öbür gün, askeri de olsa müdahale yapmak için bahane arıyor. Bunu Ukrayna’da Rusya ile yaşamadık mı? Rusya, Ukrayna’da Rusça konuşanların baskı altına alındığını ve askeri olarak işgal edildiğini söylememiş miydi? Geçenlerde bir AB etkinliğinde Avrupa’daki azınlıkların rolü üzerine konuştum ve orada şöyle dedim: Eğer diğer devletin bir anlatısı olmasına izin verirsek, işgal edebilir.”

Bu çirkin iddianın gereğini artık Dışişleri Bakanlığı yapar diye düşünüyorum.

Miçotakis ve Erdoğan

***

blankSavaş silahlarla yapılır ama barışı ancak cesurlar yapabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in başlattığı bu yeni süreç kolay olmayacak elbette.

Daha anlaşamadığımız konuların sayısında bile anlaşamıyoruz ama ortaya konulan bir irade var.

Bu irade ve barış arayışından rahatsız olanların, siyasi ya da kişisel menfaatleri nedeniyle savaş çığırtkanlığı yaptıklarını biliyoruz ve bunu da görüyoruz.

Bu yazacağım bir yorum değil kesin bilgi:

Türkiye ne Yunanistan ne de başka bir komşusunun topraklarını işgal edip, yüzölçümünü büyütme derdinde olmadı hiç.

O yüzden bu tür abartılı yorumlara, kaynaksız suçlamalara kimse kulak asmamalı.

Türk halkı Yunan halkını düşman olarak görmediği için bayramda 20 bin kişi Yunan adalarına akın edecek.

Barış için en önemli sermayemiz de bu sanırım.

***

Milliyet Gazetesi’nin tarihsel misyonuna uygun olarak bu barış arayışlarında üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/ilhan-ahmet-gibi-birisi-turkiye-sinirindan-iceriye-girememeli/

The post “İlhan Ahmet Gibi Birisi Türkiye Sınırından İçeriye Girememeli” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22581 0
“Yunanistan’ın İmamı Bildiğini Okudu” https://turkishnews.com.tr/?p=22576&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=yunanistanin-imami-bildigini-okudu https://turkishnews.com.tr/?p=22576#respond Sat, 27 Apr 2024 18:15:59 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22576 İşte Yunanistan’ın Selanik’te bayram namazı kılınması için tahsis ettiği ve bir hafta önceden Yunan basınında boy boy reklamı yapılan Selanik’te kılınan bayram namazı.  Selanik ve civarında bir ramazan ve son olarak da bayram daha buruk geçti. Bölgede yaşayan yaklaşık 5 bin Müslüman ramazan ayı boyunca ibadet edebilecekleri, teravih namazını kılabilecekleri bir cami bulamadı. Selanik’te yaşayan …

The post “Yunanistan’ın İmamı Bildiğini Okudu” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İşte Yunanistan’ın Selanik’te bayram namazı kılınması için tahsis ettiği ve bir hafta önceden Yunan basınında boy boy reklamı yapılan Selanik’te kılınan bayram namazı. 

Selanik ve civarında bir ramazan ve son olarak da bayram daha buruk geçti. Bölgede yaşayan yaklaşık 5 bin Müslüman ramazan ayı boyunca ibadet edebilecekleri, teravih namazını kılabilecekleri bir cami bulamadı.

Selanik’te yaşayan Müslüman topluluğun kurduğu Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği yönetimi yıllardan beri kendilerine bir ibadet yeri, bir mezarlık ve Cuma namazı ve bayram namazlarını kılabilmeleri için yaptıkları dilekçeli başvuru her seferinde kabul görmedi, çeşitli bahanelerle geri çevrildi. Bu ramazan ve bayramda da aynı prosedür uygulandı. Bazen cevap dahi verilmediği dönemler oldu. Kısacası Yunanistan, değişik dine ve özellikle de İslam dinine mensup olan vatandaşlarının dini inançlarını yerine getirmelerine olanak sağlamayı ihmal etmeye, bu vatandaşlarını görmezden gelmeye devam ediyor.

Ancak Yunanistan Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreterliği, Selanik’te bulunan ve yıl boyunca belirli zamanlarda kültürel faaliyetler (resim sergileri v.b) için kullanılan Yeni Camiyi, Atina’dan “transfer ettiği” Mısırlı bir imamı görevlendirerek deyim yerindeyse beşe beş kala bayram namazı kılınmasına tahsis etti. Üstelik bunu “reklam” kokan bir şekilde yaptı. Uluslararası camiaya bunu sanki bir verilen hak olarak lanse etme çabasına girdi. Yunan basını da bunun tellallığını yaptı.

Yunanistan Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreterliği ve onun başında olan Kalancis başta olmak üzere, Yunan basınının tamamı neredeyse Selanik’teki Yeni Cami’nin 102 yıl sonra Ramazan Bayramı namazı için açıldığını yazdı çizdi. Bir kez daha gerçeklerin üstü örtülmek istendi.

Yunan hükümetine ve ilgili Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreterliği’ne hitaben bir kez daha sorulan soru çok basit;

Selanik ve civarında yaşayan Müslümanlar ne zaman camilerine kavuşacak? Ölülerini defnedebilecekleri bir mezarlıkları olacak mı?

Bayram namazı sabahı komi-trajik uygulamaya gelince de Selanik’te Yeni Cami önünde sabahın erken saatlerinden itibaren Yunanistan Emniyet Teşkilatı (EL.AS.) polisleri  caminin çevresinde güvenlik önlemlerini arttırdığı gözlemlendi. Polisler, caminin girişinde adeta bir nöbetçi gibi gerektiğinde kontrol yapmak üzere hazır vaziyette bulundu. Bu neyin önlemiydi? Ve neden? Bu ülkede değişik dinlere mensup topluluklar ibadetlerini polis eşliğinde ve korumasında mı yapmalı?

Bayram namazına gelince de, Yunanistan Din İşleri Genel Sekreterliği’nin kararıyla Atina’nın İslam topluluğu dini komitesi üyesi, Mısır asıllı İmam Taha Abdelgalil tarafından saat 07:30’da başlatıldı. Yarım saat süren ibadet, Arapça olarak gerçekleştirildi, ardından Arapça ve Yunanca vaaz verildi.

Tabii ki bu ülkede yaşayan farklı ülkelerden gelmiş, farklı ırk ve mesheplere ait insanların da dini inançlarını yaşamaları ve yerine getirmeleri gerekmektedir. Ancak Atina’dan Selanik’e imam getirmekle, kısacası taşıma suyla değirmenin dönmeyeceği herkes tarafından, bilhassa sayın Kalancis tarafından bu sorunun çözümüne yönelik yapılması gereken uygulama daha iyi bilinmesi gerekmektedir.

İbadet bayramdan bayrama, seyrandan seyrana yapılamaz. İslam dininin beş vakit yapılan ibadeti vardır ve bu şu an özellikle Selanik’te engellenmektedir. Uygun zeminin oluşturulmasının üstü örtülmektedir. Bu asla kabul edilemez. Bir an önce özellikle ömürlerini Selanik’te geçiren beş binin üzerinde Müslümanın ibadetlerini yapmalarına olanak sağlanmalıdır. Oradaki var olan ve Yunanistan yasalarına uygun olarak kurulan Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’nin talepleri dikkate alınmalıdır. Aksi halde bu ülkede farklı dini inançlara mensup insanlar ve özellikle Yunanistan vatandaşlarına yönelik demokrasi ve dini hoşgörüden bahsedilmesi beyhudedir.

İşte Atina’dan Selanik’e getirilen imam ve beşe beş kala Yeni Cami düzenlenmesi çalışmaları ve ülke genelinde basın aracılığıyla reklama kadar varan bayram namazı kılınması.

Gerçekleri yazmaktan korkulmuyoruz, Türkiye basınına gelince de, “uzaktan davulun sesi hoş gelir” bu tür haberlere bu şekilde atlamazdan önce “5N 1K” yı hatırlatıyoruz…..

blank

blank blank

blank

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistanin-imami-bildigini-okudu/

The post “Yunanistan’ın İmamı Bildiğini Okudu” first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22576 0
Tekonokent Sur imar yolu yapılıyor https://turkishnews.com.tr/?p=22600&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tekonokent-sur-imar-yolu-yapiliyor https://turkishnews.com.tr/?p=22600#respond Sat, 27 Apr 2024 18:10:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22600 DİYARBAKIR (İGFA) – Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, kazı ve alt yapı deplase çalışmaları bitirildi, taş dolgu işlemlerine başlandı. 2 bin 180 metre uzunluğuna ve 20 metre genişliğe sahip olacak yolda dolgu işleminin ardından stabilize çalışması yapılacak.  Tek yönlü olarak planlanan yolun bitmesinin ardından çevreye güzel bir görünüm kazandırılacak ve …

The post Tekonokent Sur imar yolu yapılıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

DİYARBAKIR (İGFA) – Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, kazı ve alt yapı deplase çalışmaları bitirildi, taş dolgu işlemlerine başlandı.

2 bin 180 metre uzunluğuna ve 20 metre genişliğe sahip olacak yolda dolgu işleminin ardından stabilize çalışması yapılacak. 

Tek yönlü olarak planlanan yolun bitmesinin ardından çevreye güzel bir görünüm kazandırılacak ve vatandaşlar daha rahat bir ulaşım imkânına kavuşacak.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/tekonokent-sur-imar-yolu-yapiliyor-371266

The post Tekonokent Sur imar yolu yapılıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22600 0
İmamoğlu: “İnce eleyip sık dokuyoruz https://turkishnews.com.tr/?p=22572&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=imamoglu-ince-eleyip-sik-dokuyoruz https://turkishnews.com.tr/?p=22572#respond Sat, 27 Apr 2024 16:23:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22572 İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu; çevreci, yüksek teknolojilerle donatılmış, 420 yolcu kapasiteli, yüzde 100 elektrikli metrobüsün test sürüşüne tanıklık etti. Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, İETT Genel Müdürü İrfan Demet ve Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy’un da test sürüşünde eşlik ettiği İmamoğlu, …

The post İmamoğlu: “İnce eleyip sık dokuyoruz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu; çevreci, yüksek teknolojilerle donatılmış, 420 yolcu kapasiteli, yüzde 100 elektrikli metrobüsün test sürüşüne tanıklık etti. Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, İETT Genel Müdürü İrfan Demet ve Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy’un da test sürüşünde eşlik ettiği İmamoğlu, yolculuk öncesinde, gazetecilere yeni nesil metrobüsle ilgili açıklamalarda bulundu. Test edilecek aracın İETT ve Metro İstanbul’un ortak çalışmasıyla kendi önlerine getirildiğini belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“TEST SÜRÜŞLERİ 1 AYDIR DEVAM EDİYOR”

“Metrobüs hattındaki yenileşme kavramına uygun araç arayışlarımızda, gördüğünüz bu modelle ilgili bize bir sonuç gelmişti. Bu sonuç, bunun denenebileceği ve özellikle hattaki performansı ve bu noktada metrobüsün önümüzdeki zaman diliminde devam ettiği sürece, bu araçlarla daha kolay, yolcu birikmeden, yolcu konforunu önceleyen, aynı zamanda hava kirliliğini de çok ciddi seviyede azaltan, sıfır emisyonlu bir araç olmasıyla bize sunumu yapıldı. Sonra arkadaşlarımızla, bunun mutlaka çok ciddi bir deneme sürecinden geçmesi gerektiğine karar verdik. Hazırlıkları yapıldı. Bu aracın nakli gerçekleştirildi ve 1 ayı aşkın süredir bu hatta, önce bazen trafiğin hiç olmadığı gece vakitleri başlandı. Daha sonra gündüz zaman dilimi içerisinde de denemeler yapıldı. Yolcusuz yapıldı, yolculu ve yüklü şekliyle de denemeleri yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Ben de bugün, kamuoyuna açık bir şekilde, halkımızla birlikte deniyor olacağım.”

“EN DOĞRU KARARI VERMEK İSTİYORUZ”

“Temel isteğimiz şu: Tabii ki metrobüs hattının verimliliği, konforu, yolcu yığılmasını azaltan bir şekilde insanlarımıza hizmet etmesi. Şunu söyleyeyim; metrobüs tabii şu anda biliyorsunuz Avcılar’dan Söğütlüçeşme’ye kadar uzanan, önemli bir ulaşım aracımız. Milyonu aşan yolcuya sahip günlük kapasitesi var. Tabii bu hat üzerinde olası, şu anda yapımı bitmek üzere olan, yapımı devam eden ve başlanacak olan metro hatlarımız da var. Ama bütün onların, yıllara sarih bir şekilde İstanbul ulaşımına katkısı ne olacak? Metrobüs hatlarından beklentimiz ne olacak? Kısa, orta, uzun vadede bu iyileşmeyi sağlayıcı, bu tarz araçların sayısı ne olmalı? Bütün bu verimlilik hesapları üzerinden, bu araçla ilgili kanaatlerimizi olgunlaştıracağız. Günün sonunda, en doğru kararı vermek istiyoruz. Bizi cezbeden tarafı, yüksek sayıda yolcu kapasitesine sahip olması, sahadaki performansı. Yüksek sayıda 400’ün üzerinde yolcu kapasitesine sahip. Ki şu an bizim en yüksek kapasiteli aracımız 280 yolcu kapasitesine sahip. Onun 1,5 katına yakın bir kapasiteye sahip olması ve tabii sıfır emisyonlu bir araç olması. Diğer koşulları da olgunlaştırdığımızda, sizleri bilgilendireceğiz. Bir görelim performansını bakalım.”

EYÜPSULTAN VE AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLARI DA TANIKLIK ETTİ

“Bugün bu yolculuğa Eyüpsultan sınırlarından başlıyoruz. Başkanımız da bizimle. Yolculuğu da Avcılar’da sonlandıracağız Avcılar Belediye Başkanımızla birlikte. İki ilçe belediye başkanımız, başlangıç ve bitiş noktasına da şahitlik edecekler. Umarım İstanbul halkı için en doğru tercihi yapıyor olalım. Bizim bu tür olaylardaki temel prensibimiz; bu bir işin sürdürülebilirliği, dayanıklılığı… Daha önce, biliyorsunuz, çok olumsuzluklar yaşandı. Araçlar alındı, uyumsuz oldu. Araçlar gidemedi. Yokuş tırmanamadı. Parçası bulunamadı. Araçlar daha sonra, neredeyse tedavülden kalktı. Ve tabiri caizse, hurdaya dönüşecek şekilde çürümeye terk edilmek zorunda kaldı. Bu bahsettiğim şey 16-17 yıl öncesinin bir talihsiz hikayesi. Ama biz, bütün işlerimizi çok ince eleyip, sık dokuyarak yapmak gayretindeyiz. Çünkü vereceğimiz her kuruş lira, milletimizin parası. Onun için, en doğru şekliyle yatırım yapma gayreti içerisindeyiz. Umarım hayırlısı olur.”

40 METRE UZUNLUĞUNDA, 4 VAGONLU

İETT Genel Müdürü Demet’in verdiği bilgilere göre; dizel metrobüslere göre yüzde 60 yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli metrobüsler, 100 bin kilometrede, 2,5 milyon lira yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu yatırımla 300 ton karbondioksit salınımının önüne geçmeyi planlayan İBB hem çevreyi hem de belediye bütçesini korumuş olacak. Ayrıca elektrikli metrobüs; sessiz çalışarak, kentteki gürültü kirliliğinin de önüne geçecek. Çift yönlü sürüş imkanı tanıyan yeni nesil elektrikli metrobüs, 40 metre uzunluğunda ve 4 vagonlu. Yolcu taşıma kapasitesi, metrobüs filosundaki en uzun araçtan yüzde 50 daha fazla ve 420 kişi taşıma kapasitesine sahip. Test aracının menzili yaklaşık 80 kilometre. Modüler batarya yapısı sayesinde, daha uzun menzil için, daha fazla batarya eklenebiliyor. 800 kW güçte, 20 dakika şarjla, ortalama 50 kilometre menzil yapılabiliyor. 

TEST SÜRÜŞÜNDE DÜĞÜN DAVETİ ALDI

Açıklamaların ardından, İmamoğlu ve beraberindeki heyet, yeni nesil metrobüse bindi. Metrobüs duraklarında bekleyen vatandaşlar, test aracında gördükleri İmamoğlu’na el sallayarak sevgi gösterilerinde bulundu. Cennet Mahallesi’nden Avcılar’a kadar olan hat boyunca dileyen vatandaşlar da test edilen araca alındı. İmamoğlu ve basın mensuplarıyla sohbet eden vatandaşlar, yeni araçla ilgili görüşlerini paylaştı. Şükrübey Durağı’ndan test aracına binen genç bir öğretmen, İmamoğlu’nu 26 Mayıs’ta yapılacak düğününe davet etti. Eyüpsultan’daki Edirnekapı İETT Garajı’ndan başlayan yolculuk, gazetecilerin tanıklığında, Avcılar Kampüs Durağı’nda, başarıyla son buldu.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/imamoglu-ince-eleyip-sik-dokuyoruz-371264

The post İmamoğlu: “İnce eleyip sık dokuyoruz first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22572 0
Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor https://turkishnews.com.tr/?p=22564&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mahalle-mutfaklari-vatandasin-mutfak-masrafini-azaltiyor https://turkishnews.com.tr/?p=22564#respond Sat, 27 Apr 2024 16:04:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22564 MERSİN (İGFA) – Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2020 yılının Temmuz ayında hayata geçirilen ve kısa sürede yaygınlaştırılan hizmet, vatandaşlardan tam not almaya devam ediyor. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan, yemek yapamayan vatandaşlar ve özellikle de üniversite öğrencileri için başlatılan uygulama kapsamında 48 noktada faaliyete geçirilen Mahalle Mutfakları ile ihtiyaç sahibi Mersinlilerin evine 3 çeşit sıcak yemek …

The post Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

MERSİN (İGFA) – Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2020 yılının Temmuz ayında hayata geçirilen ve kısa sürede yaygınlaştırılan hizmet, vatandaşlardan tam not almaya devam ediyor. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan, yemek yapamayan vatandaşlar ve özellikle de üniversite öğrencileri için başlatılan uygulama kapsamında 48 noktada faaliyete geçirilen Mahalle Mutfakları ile ihtiyaç sahibi Mersinlilerin evine 3 çeşit sıcak yemek 10 TL’ye giriyor.

“YAKLAŞIK 4 YIL İÇİNDE 2,5 MİLYON ADET YEMEĞİ, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRDIK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 2020 yılı Temmuz ayında başlattıkları ve yaklaşık 4 yıl içinde 48 noktada kurulan mahalle mutfaklarında, 10 TL gibi sembolik bir ücret karşılığında 3 çeşit yemeği ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Yasemin Özbek, “Projenin hayata geçirildiği günden bugüne kadar, toplam 2,5 milyon adet yemek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır” diyerek, hizmetleri memnuniyetle sürdürdüklerini söyledi.

YURTTAŞLAR, MAHALLE MUTFAKLARI’NDAN ALDIKLARI YEMEĞİ LEZZETLİ VE EKONOMİK BULUYOR

Mahalle Mutfakları’ndan faydalanan ve yemeklerin çok lezzetli olduğunu belirten vatandaşlardan Mükerrem Torun, “Evinde yemek yapan var, yapamayan var.  Mahalle Mutfakları’nda çok güzel yemekler çıkıyor, memnunuz. İsteriz ki her mahalleye koyulsun. Ben buradan 30 liraya yemek alıyorum, 3-4 kişi doyuyoruz. Bu devirde 30 liraya gidip bir kilo domates alamıyorsun” diyerek, verdiği bu hizmetten dolayı Başkan Vahap Seçer’e ve ekibine teşekkür etti.

Yemekleri güzel ve lezzetli bulduğunu kaydeden Şahika Gözükızıl, “Bir engelli olarak bu tür hizmetlerden çok memnunum” derken, bu proje sayesinde mutfak masraflarında azalma olduğunu ifade eden Murat Gezer, “Hayat şartlarına baktığımız zaman, bazen evde yemek yapmak bütçemizi sarsıyor. Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Durum ortada, asgari ücret ortada, kiralar da arttı. Bu hizmetlerin artmasını ve herkesin faydalanmasını çok isterim” diye konuştu.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/mahalle-mutfaklari-vatandasin-mutfak-masrafini-azaltiyor-371261

The post Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22564 0
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti https://turkishnews.com.tr/?p=22556&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bakani-yumakli-veteriner-kontrol-merkez-arastirma-enstitusunu-ziyaret-etti https://turkishnews.com.tr/?p=22556#respond Sat, 27 Apr 2024 14:09:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22556 ANKARA (İGFA) – Bakan Yumaklı, 27 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü münasebetiyle Etlik Veteriner Kontrol Merkez Enstitüsünü ziyaret etti. Laboratuvarlarda incelemelerde bulunan Yumaklı, enstitü çalışanlarıyla sohbet etti. Daha sonra basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Bakan Yumaklı, enstitünün bir asra yakın tecrübesiyle dünya çapında akreditasyona sahip olduğuna dikkati çekti. Bu merkezde yapılan çalışmaların birçok ülke tarafından baz alındığının …

The post Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

ANKARA (İGFA) – Bakan Yumaklı, 27 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü münasebetiyle Etlik Veteriner Kontrol Merkez Enstitüsünü ziyaret etti. Laboratuvarlarda incelemelerde bulunan Yumaklı, enstitü çalışanlarıyla sohbet etti.

Daha sonra basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Bakan Yumaklı, enstitünün bir asra yakın tecrübesiyle dünya çapında akreditasyona sahip olduğuna dikkati çekti.

Bu merkezde yapılan çalışmaların birçok ülke tarafından baz alındığının altını çizen Yumaklı, şu bilgileri verdi:

“Burada üç başlıkta faaliyet gösteren 19 laboratuvarımız var. Bunlar arıdan büyükbaş ve küçükbaş hayvan ile diğer bütün hayvanlara ilişkin hastalık teşhisleriyle alakalı çalışan laboratuvarlarımız. İkinci grup laboratuvarlarımız ise tedaviye ilişkin antijen üretiminden aşı üretimine kadar faaliyet gösteriyor. Üçüncü grup da kontrol ve analiz laboratuvarlarımız. Bu 3 laboratuvarımız da Türkiye’deki hayvan hastalıklarıyla mücadelenin yanı sıra uluslararası birtakım taleplere cevap verme hususunda faaliyet gösteriyor. Özellikle sadece Türkiye’nin dört bir tarafından değil, yine dünyadan da buraya gelen numuneleri kontrol ederek, test ederek gelen taleplere cevap veriyorlar.

Buradaki Doping Laboratuvarı dünyadaki sayılı merkezlerden birisi. Hem Türkiye’deki atlarla alakalı yapılan doping kontrolü, hem de dünyadan gelen numunelerin analiz edilmesi de yine buradaki laboratuvarlarımızda yapılıyor. Uluslararası ölçekte kabul edilebilir bir laboratuvar olduğunu ifade etmek istiyorum.”

HAYVAN HASTALIKLARIYLA MÜCADELE

Bakan Yumaklı, hayvan hastalıklarıyla mücadelenin en önemli kısmının teşhis etmek, bunların tedavisiyle ilgili araçlar geliştirmek ve yapılan analizlerle hayvan hastalıklarıyla mücadelede politikalar geliştirmek olduğunu dile getirdi. 

Etlik Veteriner Kontrol Merkez Enstitüsünü ‘Türkiye’de bu anlamda uluslararası geçerli olan son derece önemli bir merkez’ nitelemesi yapan Yumaklı, “Bizler hayvancılık yol haritasının en önemli başlıklarından birisini hayvan hastalıklarıyla mücadele olarak belirledik. Dolayısıyla son derece yüksek ekonomik kayıplara sebep olan hayvan hastalıklarıyla mücadelenin aynı zamanda hem tecrübe açısından hem de teknoloji açısından bir bütün halinde işlenmesi gerekir. Dolayısıyla bizler de bugün itibariyle buna bu kapasiteye sahip, bu kabiliyete sahip, son derece gelişmiş laboratuvarlarımızın olduğu, son derece deneyimli arkadaşlarımızın olduğu bu merkez araştırma enstitüsünde hayvan hastalıkları ile ilgili mücadelemize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YILDA 700 BİNİN ÜZERİNDE TEST VE ANALİZ

Merkezdeki laboratuvarlarda yıllık 700 binin üzerinde test ve analiz yapıldığının altını çizen Yumaklı, sadece Türkiye içerisinden gelen numunelerin testi ya da analizi değil, aynı zamanda dünyanın farklı ülkelerinden gelen numunelerin de test ve analizlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Bakan Yumaklı, böyle donanımlı merkezlere sahip olan ülkelerin hayvan hastalıkları konusunda avantajlı durumda olduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Ülkemizdeki özellikle COVID pandemisi başladığı andan itibaren bu çalışmalara çok önemli destekler verdi bu merkez. Umuyoruz ve diliyoruz ki böyle bir şeye ihtiyaç olmaz. Ancak şunun da bilinmesi vatandaşlarımız açısından önemlidir diye düşünüyorum. Böyle bir merkeze sahip olmak ülkemiz açısından son derece büyük bir kazanım. Yine altını çizeyim, hem teknolojik hem de bilgi ve tecrübe açısından son derece deneyimli, kabiliyetli ve kapasitesi son derece yüksek arkadaşlarımızın da çalıştığı ve araştırma yaptığı bir merkez olarak faaliyet gösterdiğini belirtmek istiyorum.”

Veteriner hekimlerin sadece hayvan hastalıkları açısından değil aynı zamanda sağlık sistemi içerisinde çok önemli yerleri olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, bütün veteriner hekimlerin Dünya Veteriner Hekimleri Günü’nü tebrik etti.

ASIRLIK TECRÜBE

Veteriner Kontrol Merkez Enstitüsünün başlangıcı kabul edilen Sığır Vebası Serum Üretimi Kurumu (Veba-i Bakari Seromu Dar-ül-istihzarı) Kurtuluş Savaşı sırasında Eskişehir’de faaliyet göstermekte iken savaş nedeniyle önce Ankara’ya daha sonra da Kırşehir ili Bozkaya yöresine nakledildi. Sakarya savaşından sonra 1921 yılında Serum Üretim Kurumu adıyla Etlik’te bulunan bugünkü yerine taşındı ve sığır vebası serumu üretimine başlandı.

Enstitü gelişimi günümüze kadar devam ederek bugün 19 Laboratuvar ve destek üniteleri ile faaliyetlerini sürdürüyor. Enstitü hizmet alanında bulunan illere (Ankara, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Kırıkkale) hayvan sağlığı ve zoonoz hastalıklar konusunda, bazı spesifik hastalık analizlerinde ise ülke genelinde hizmet veriyor.

Ülkemizde hiçbir laboratuvar ve sağlık kuruluşunda yapılamayan, insanlarda önemli zoonoz ve ölümcül hastalık olan Leptosipirozis’in tanısı Enstitü bünyesindeki Spiroket Hastalıkları Laboratuvarında yapılıyor ve Sağlık Bakanlığı da bu hizmetten yararlanıyor. Yurtdışına çıkarılacak olan evcil hayvanların kuduz titrasyon testi enstitüde gerçekleştiriliyor.

Merkez bünyesinde Antraks Aşı Üretim Laboratuvarı (Kuruluş 1927), Tüberkülin ve Mallein Üretim Laboratuvarı (Kuruluş 1928) ve Viral aşı Üretim Laboratuvarı (Kuruluş 1967) ile üretim faaliyetinde bulunuyor.

Enstitü kendi alanında ülkemizde ilk akredite laboratuvarlar olarak 2003 yılından itibaren TS ISO EN 17025 kalite sistemine uygun olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Halen 85 test-analiz ve muayene ile 153 analitte akreditasyona sahip olan merkezde uluslararası akreditasyona sahip test ve analizler yapılıyor.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/bakani-yumakli-veteriner-kontrol-merkez-arastirma-enstitusunu-ziyaret-etti-371254

The post Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22556 0
TÜSÇAD Atranos tatil köyünün temeli atıldı https://turkishnews.com.tr/?p=22543&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tuscad-atranos-tatil-koyunun-temeli-atildi https://turkishnews.com.tr/?p=22543#respond Sat, 27 Apr 2024 13:37:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22543 Esmanur GÜLBAHAR/ Musa YEŞİLDAĞ/ HERKES DUYSUN BURSA (İGFA) – Bursa’nın Orhaneli ilçesinde bulunan Sadağı köyünde yer alan Atranos, 40 dönümlük orman içindeki araziye kuruluyor. Tatil köyü içerisinde termal su, modern odalar, spa ve sağlık merkezinin yanı sıra eğlenceli aktiviteler ve spor merkezide bulunduruyor. SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VE BÖLGE HALKINA EN GÜZEL KAZANIM: ATRANOS TATİL KÖYÜ Atranıs Tatil Köyü ile ilgili Herkes Duysun …

The post TÜSÇAD Atranos tatil köyünün temeli atıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Esmanur GÜLBAHAR/ Musa YEŞİLDAĞ/ HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Orhaneli ilçesinde bulunan Sadağı köyünde yer alan Atranos, 40 dönümlük orman içindeki araziye kuruluyor. Tatil köyü içerisinde termal su, modern odalar, spa ve sağlık merkezinin yanı sıra eğlenceli aktiviteler ve spor merkezide bulunduruyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VE BÖLGE HALKINA EN GÜZEL KAZANIM: ATRANOS TATİL KÖYÜ

Atranıs Tatil Köyü ile ilgili Herkes Duysun mikrofonuna açıklamada bulunan Tüm Sağlıkta Çalışanlar Derneği (TÜSÇAD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Altundal, “Bugün projemizin temeli atıldı. Bu proje, Orhaneli‘nin Sadağı köyünde, 40 dönüm arazi üzerinde kurulacak, hisse usulü geliri olan bir projedir. 65 derece sıcak termal suyu olan, hem Bursa’ya hem İstanbul’a yakın konumda, orman içerisinde havası güzel olan, sağlık çalışanlarına ve bölge halkına güzel bir kazanımdır. Bugün temelini attık kısmet olursa bir yıl sonra projemizi bitirmiş olacağız. Hem Tüsçad Derneği ile hem kooperatif ile iletişime geçip bilgi alabilirler.” şeklinde konuştu.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/tuscad-atranos-tatil-koyunun-temeli-atildi-371245

The post TÜSÇAD Atranos tatil köyünün temeli atıldı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22543 0
Düzce olası afetlere güçlü hazırlanıyor https://turkishnews.com.tr/?p=22551&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=duzce-olasi-afetlere-guclu-hazirlaniyor https://turkishnews.com.tr/?p=22551#respond Sat, 27 Apr 2024 13:22:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22551 Sefer DEMİR- haberozel.com.tr  DÜZCE (İGFA) – Mergiç Mahallesi’ndeki 4 Bin 500 metrekare alanda dolgu çalışması yapılıyor.   Düzce Belediyesi, afetlere hazırlık konusunda hem teoride hem de pratikte hazır durumunu güçlendirmeye devam ediyor.    Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi; Türkiye’de itfaiye eğitim alanı olarak 5’inci, tüm dernekleri tek çatı altında toplama noktasında ise ilk merkez olma özelliği taşıyacak.  …

The post Düzce olası afetlere güçlü hazırlanıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Sefer DEMİR- haberozel.com.tr 

DÜZCE (İGFA) – Mergiç Mahallesi’ndeki 4 Bin 500 metrekare alanda dolgu çalışması yapılıyor. 

 Düzce Belediyesi, afetlere hazırlık konusunda hem teoride hem de pratikte hazır durumunu güçlendirmeye devam ediyor. 

 

Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi; Türkiye’de itfaiye eğitim alanı olarak 5’inci, tüm dernekleri tek çatı altında toplama noktasında ise ilk merkez olma özelliği taşıyacak. 

Kurulacak olan merkez bölgemizde hem de Türkiye’nin dört bir yanında meydana gelebilecek olası afetlere müdahale öncesi toplanma merkezi olarak da kullanılacak. 

Öte yandan aynı kampüs içerisinde Düzce İtfaiyesinin Batı Müfrezesi, pentatlon sahaları, itfaiye temalı çocuk parkı gibi tam donanımlı bir merkez inşa edilecek.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/duzce-olasi-afetlere-guclu-hazirlaniyor-371242

The post Düzce olası afetlere güçlü hazırlanıyor first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22551 0
Denizin Ortasındaki Hedefleri Yok Ettiler https://turkishnews.com.tr/?p=22525&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=denizin-ortasindaki-hedefleri-yok-ettiler https://turkishnews.com.tr/?p=22525#respond Sat, 27 Apr 2024 13:15:38 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22525 Rodop ilinin Taşlık Denizi’nde topçu birliklerine ait ağır silahlarla atışlar gerçekleştirildi. Batı Trakya’da 4. Kolordu’ya bağlı XII Mekanize Piyade Tümeni “EVROU” (Meriç) topçu birlikleri tarafından 23 – 25 Nisan 2024 tarihlerinde (Salı – Perşembe günleri arasında) sabah 09:00’da başlayıp gece 23:00’e kadar belirli aralıklarla Rodop ilinin Taşlık (Petrota) sahili deniz alanında RM-70 122 mm çoklu …

The post Denizin Ortasındaki Hedefleri Yok Ettiler first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Rodop ilinin Taşlık Denizi’nde topçu birliklerine ait ağır silahlarla atışlar gerçekleştirildi.

Batı Trakya’da 4. Kolordu’ya bağlı XII Mekanize Piyade Tümeni “EVROU” (Meriç) topçu birlikleri tarafından 23 – 25 Nisan 2024 tarihlerinde (Salı – Perşembe günleri arasında) sabah 09:00’da başlayıp gece 23:00’e kadar belirli aralıklarla Rodop ilinin Taşlık (Petrota) sahili deniz alanında RM-70 122 mm çoklu roketatar silahlarla eğitim atış tatbikatı gerçekleştirildi. Atışlarda 155 mm Obüsler de yer aldı ve Semadirek adası ile Taşlık sahili arasında deniz alanında bulunan hedefler imha edilldi.

Atışları 1’inci Ordu/AB-OHQ Komutanı Korgeneral Dimokritos Konstantakos ve 4’üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Stavros Papastathopulos izledi.

Atışlar sırasında Uçaksavar Topçu Radarları ile işbirliğine özel önem verildi. Mevcut “SPERWER”ın yeteneklerinden yararlanılarak dinamik hedefleme prosedürleri gerçekleştirildi.

blank

blank

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/denizin-ortasindaki-hedefleri-yok-ettiler/

The post Denizin Ortasındaki Hedefleri Yok Ettiler first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22525 0
Keşan’da geri dönüşüm atağı https://turkishnews.com.tr/?p=22512&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kesanda-geri-donusum-atagi https://turkishnews.com.tr/?p=22512#respond Sat, 27 Apr 2024 12:18:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22512 Erdoğan DEMİR / Keşan PostasıEDİRNE (İGFA) – Keşan merkezi ve mücavir alanlarda 4 ayda 10 ton cam atığı toplandı ve geri dönüşüme kazandırıldı. Keşan Belediyesi, çevreye duyarlılık adına atık yönetiminde önemli bir adım attı. Keşan Belediyesi, çevre koruma ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda atık camların geri dönüşümü için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu çerçevede belediye ekipleri, …

The post Keşan’da geri dönüşüm atağı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Erdoğan DEMİR / Keşan Postası
EDİRNE (İGFA) – 
Keşan merkezi ve mücavir alanlarda 4 ayda 10 ton cam atığı toplandı ve geri dönüşüme kazandırıldı. Keşan Belediyesi, çevreye duyarlılık adına atık yönetiminde önemli bir adım attı.

Keşan Belediyesi, çevre koruma ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda atık camların geri dönüşümü için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu çerçevede belediye ekipleri, ilçe genelinde ve mücavir alanlar olan Erikli, Yayla ve Danişment sahillerinde atık cam şişelerin toplanması işlemlerini sürdürüyor.

Bölgede yer alan 80 adet atık cam toplama kumbarasında, 4 aylık dönem içeresinde geri dönüşüme kazandırılmak üzere yaklaşık 10 ton atık cam toplandı.

KİREZLİ: “GELECEK NESİLLER İÇİN BÜYÜK FAYDALAR SAĞLAYACAK”

Konu hakkında açıklama yapan Keşan Belediyesi Keşan Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Arzu Kirezli, atılan adımların ardında, çevre bilincinin artırılması ve kaynakların verimli kullanılması hedeflendiğini belirterek, “Atık camların geri dönüşümüyle, enerji tasarrufu sağlanacak ve doğal kaynakların korunması desteklenecek. Ayrıca, atık camların geri dönüşümüyle elde edilen malzemelerin tekrar kullanılması, ekonomiye de olumlu katkı sağlayacak.” dedi.

Kirezli, vatandaşların çevre bilincini artırmak adına atık camları belirlenen kumbaralara atmalarını ve geri dönüşüme destek olmalarını önemle vurgularken “Küçük adımlarla başlayan bu çabaların, çevre ve gelecek nesiller için büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz. Çevreye duyarlı vatandaşlarımızın desteğiyle, daha temiz ve yaşanabilir bir Keşan için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kesan-da-geri-donusum-atagi-371228

The post Keşan’da geri dönüşüm atağı first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22512 0
Keşan Ticaret Borsası’ndan Mehmet Özcan’a ziyaret https://turkishnews.com.tr/?p=22508&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kesan-ticaret-borsasindan-mehmet-ozcana-ziyaret https://turkishnews.com.tr/?p=22508#respond Sat, 27 Apr 2024 11:00:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22508 Erdoğan DEMİR / KEŞAN POSTASI EDİRNE (İGFA) – Keşan Belediye Başkanı Op.Dr. Mehmet Özcan ziyaret nedeniyle şu açıklamayı yaptı. “Bölgemizin tarım ve hayvancılığına yön veren ve ekonomimizde büyük bir öneme sahip Keşan Ticaret Borsası’nı makamımızda ağırladık. Ziyaretlerinden dolayı TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Meclis Başkanı Kemalettin Uslu ve Keşan Ticaret Borsası ailesine teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.” …

The post Keşan Ticaret Borsası’ndan Mehmet Özcan’a ziyaret first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Erdoğan DEMİR / KEŞAN POSTASI

EDİRNE (İGFA) – Keşan Belediye Başkanı Op.Dr. Mehmet Özcan ziyaret nedeniyle şu açıklamayı yaptı. “Bölgemizin tarım ve hayvancılığına yön veren ve ekonomimizde büyük bir öneme sahip Keşan Ticaret Borsası’nı makamımızda ağırladık. Ziyaretlerinden dolayı TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Meclis Başkanı Kemalettin Uslu ve Keşan Ticaret Borsası ailesine teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.”

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kesan-ticaret-borsasi-ndan-mehmet-ozcan-a-ziyaret-371219

The post Keşan Ticaret Borsası’ndan Mehmet Özcan’a ziyaret first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22508 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti https://turkishnews.com.tr/?p=22568&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cumhurbaskani-erdogan-akaryakit-istasyonu-calisanlarini-ziyaret-etti https://turkishnews.com.tr/?p=22568#respond Sat, 27 Apr 2024 10:19:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22568 İSTANBUL (İGFA) – Firma yöneticileri ve çalışanlarıyla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkışta kendisini bekleyen Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Uygulama Alanı’nda görevli işçilerle fotoğraf çektirdi. Petrol istasyonundan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı caddenin Ferah Mahallesi sınırlarında kalan bölümünde kendisine sevgi gösterisinde bulunan bir grup vatandaşın önünde aracını durdurdu. Burada vatandaşlarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara oyuncak hediye etti. …

The post Cumhurbaşkanı Erdoğan, akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

İSTANBUL (İGFA) – Firma yöneticileri ve çalışanlarıyla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkışta kendisini bekleyen Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Uygulama Alanı’nda görevli işçilerle fotoğraf çektirdi.

Petrol istasyonundan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı caddenin Ferah Mahallesi sınırlarında kalan bölümünde kendisine sevgi gösterisinde bulunan bir grup vatandaşın önünde aracını durdurdu. Burada vatandaşlarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara oyuncak hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Vahdettin Köşkü’ne geçti.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/cumhurbaskani-erdogan-akaryakit-istasyonu-calisanlarini-ziyaret-etti-371255

The post Cumhurbaşkanı Erdoğan, akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22568 0
Mardin’de turizm denetim komisyonu kuruldu https://turkishnews.com.tr/?p=22499&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mardinde-turizm-denetim-komisyonu-kuruldu https://turkishnews.com.tr/?p=22499#respond Sat, 27 Apr 2024 10:18:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22499 Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) – Mardin’e gelen yerli ve yabancı turistler yanı sıra şehri ziyaret eden misafirlerin huzurlu ve güvenli bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için Vali Tuncay Akkoyun’un talimatıyla Turizm Denetim Komisyonu kuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, TURSAB, ŞURO, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Vergi Dairesi Müdürlüğü …

The post Mardin’de turizm denetim komisyonu kuruldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) – Mardin’e gelen yerli ve yabancı turistler yanı sıra şehri ziyaret eden misafirlerin huzurlu ve güvenli bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için Vali Tuncay Akkoyun’un talimatıyla Turizm Denetim Komisyonu kuruldu.

İl Emniyet Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, TURSAB, ŞURO, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Artuklu Belediyesi personellerinden oluşan Denetim Komisyonu 1. Caddede; Seyahat acenteleri, Kafe, Restoran, Otel, Pastane ve Hediyelik eşya başta olmak üzere ilgili kurumlar, turizm alanlarda faaliyet gösteren işletmelerde mevzuatları çerçevesinde denetimler yaptı.

Denetimlerin düzenli olarak 10 ilçede de yapılacağını ifade edildi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/mardin-de-turizm-denetim-komisyonu-kuruldu-371215

The post Mardin’de turizm denetim komisyonu kuruldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22499 0
Keşanspor, Uzunköprüspor’u konuk edecek https://turkishnews.com.tr/?p=22504&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kesanspor-uzunkoprusporu-konuk-edecek https://turkishnews.com.tr/?p=22504#respond Sat, 27 Apr 2024 10:15:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22504 Erdoğan DEMİR / KEŞAN POSTASI EDİRNE (İGFA) – Saat 15.00’te başlayacak karşılaşmaya tüm fıtbolseverler davet edildi. Grupta oynanacak ve saat 15.00’te başlayacak karşılaşmaların programı şöyle; Kapaklıspor-Taçspor Lüleburgazspor-Kullar 1975 Spor Feriköyspor-Gölcükspor Keşanspor-Uzunköprüspor Gebzespor-Sarayspor 1953 Diliskelesispor-İFA Yuvacıkspor-Babaeskispor Bay: Çorluspor 1947 Kaynak : İGFA Haber Ajansı kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kesanspor-uzunkopruspor-u-konuk-edecek-371209

The post Keşanspor, Uzunköprüspor’u konuk edecek first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Erdoğan DEMİR / KEŞAN POSTASI

EDİRNE (İGFA) – Saat 15.00’te başlayacak karşılaşmaya tüm fıtbolseverler davet edildi.

Grupta oynanacak ve saat 15.00’te başlayacak karşılaşmaların programı şöyle;

Kapaklıspor-Taçspor

Lüleburgazspor-Kullar 1975 Spor

Feriköyspor-Gölcükspor

Keşanspor-Uzunköprüspor

Gebzespor-Sarayspor 1953

Diliskelesispor-İFA

Yuvacıkspor-Babaeskispor

Bay: Çorluspor 1947

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/kesanspor-uzunkopruspor-u-konuk-edecek-371209

The post Keşanspor, Uzunköprüspor’u konuk edecek first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22504 0
Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu https://turkishnews.com.tr/?p=22495&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=baskan-bozbey-verdigi-sozu-tuttu https://turkishnews.com.tr/?p=22495#respond Sat, 27 Apr 2024 10:00:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22495 Gürhan ADANA / BURSA (İGFA) – 31 Mart öncesi seçim çalışmalarında Yenişehirli Mehmet Batu Başyiğit’e bisiklet hediye etme sözü veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bu sözünü tuttu. Bozbey’in önceki gün gönderdiği bisikleti CHP Yenişehir İlçe Başkanı Deniz Dörtkardeş, Batu’ya bisikletini teslim etti. Batu, Bozbey’in hediyesine çok sevindiğini ve mutlu olduğunu anlatırken, CHP İlçe Başkanı …

The post Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Gürhan ADANA / BURSA (İGFA) – 31 Mart öncesi seçim çalışmalarında Yenişehirli Mehmet Batu Başyiğit’e bisiklet hediye etme sözü veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bu sözünü tuttu. Bozbey’in önceki gün gönderdiği bisikleti CHP Yenişehir İlçe Başkanı Deniz Dörtkardeş, Batu’ya bisikletini teslim etti.

Batu, Bozbey’in hediyesine çok sevindiğini ve mutlu olduğunu anlatırken, CHP İlçe Başkanı Dörtkardeş, “Belediye Başkanımız sözlerini tutmaya devam ediyor. 31 Mart seçim sürecinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey ilçemize yapmış olduğu ziyaretler kapsamında, Yolören Mahallesi ve Atakent Sitesi Sosyal Tesisleri’ndeki iftar yemeği programında karşılaştığı Mehmet Batu Başyiğit’e bisiklet almaya söz vermişti. 31 Mart Yerel Seçimlerini kazanan Bozbey Başkanı’mız sözünü tuttu ve bugün Batu’ya söz verdiği bisikletini gönderdi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bir çocuğumuzun daha yüzünü gülümsettik” dedi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/baskan-bozbey-verdigi-sozu-tuttu-371207

The post Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22495 0
Dünya Müslüman Alimler Birliği: İsrail işgaline direnmek terör değildir https://turkishnews.com.tr/?p=22517&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dunya-musluman-alimler-birligi-israil-isgaline-direnmek-teror-degildir https://turkishnews.com.tr/?p=22517#respond Sat, 27 Apr 2024 09:28:55 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22517 Karadaği, İstanbul’da düzenlenen Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “İşgale karşı direnişin ne uluslararası hukukta ne de ilahi hukukta terör olmadığını yüksek sesle söylemeliyiz. Sloganımız bu olsun, çünkü düşman ve beraberindekiler 7 Ekim’de yaşananların terör olduğunu kabul ettirmeye çalışıyor.” dedi. Filistin halkının, özellikle de Gazze’deki Filistinlilerin barış ve güvenlikten tamamen mahrum olduğuna dikkati …

The post Dünya Müslüman Alimler Birliği: İsrail işgaline direnmek terör değildir first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

Karadaği, İstanbul’da düzenlenen Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “İşgale karşı direnişin ne uluslararası hukukta ne de ilahi hukukta terör olmadığını yüksek sesle söylemeliyiz. Sloganımız bu olsun, çünkü düşman ve beraberindekiler 7 Ekim’de yaşananların terör olduğunu kabul ettirmeye çalışıyor.” dedi.

Filistin halkının, özellikle de Gazze’deki Filistinlilerin barış ve güvenlikten tamamen mahrum olduğuna dikkati çeken Karadaği, “Siyonist işgalciler her şeyi yok ettiler.” ifadelerini kullandı.

Karadaği, İsrail’in Filistin halkına yönelik işlediği katliamların ardından, “Birleşmiş Milletlerin kurulduğu tüm insani değerler, uluslararası yasalar, uluslararası normlar ve hedefler tamamen çökmüştür.” dedi.

Dünyanın barış ve adaleti tesis edecek yeni bir nizama ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Karadaği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” sözüne işaret ederek, “Elbette 7 milyar, bir milyarı dahi temsil etmeyen 5 ülkeden çok daha büyük.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Teba Ajansı
Kaynak Sayfa : https://www.tebaajansi.com/dunya/dunya-musluman-alimler-birligi-israil-isgaline-direnmek-teror-h321306.html

The post Dünya Müslüman Alimler Birliği: İsrail işgaline direnmek terör değildir first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22517 0
Gemtaş’ta yönetim belli oldu https://turkishnews.com.tr/?p=22491&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gemtasta-yonetim-belli-oldu https://turkishnews.com.tr/?p=22491#respond Sat, 27 Apr 2024 09:18:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22491 BURSA (İGFA) – Belediye personelin istihdamı gibi çok sayıdaki konuda faaliyet gösteren şirketin başına Belediye Meclis Üyesi Fatih Uzun atanırken, yardımcıları ise Çetin Pehlivan ve Fatih Aydın oldu. İlçede uzun yıllardır Mali Müşavirlik yapan Fatih Uzun, Gemlik Belediyespor ve Gemlik Amatör Spor Kulüpleri birliğinde de aktif olarak görev aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Uzun, Gemlik Belediye …

The post Gemtaş’ta yönetim belli oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

BURSA (İGFA) – Belediye personelin istihdamı gibi çok sayıdaki konuda faaliyet gösteren şirketin başına Belediye Meclis Üyesi Fatih Uzun atanırken, yardımcıları ise Çetin Pehlivan ve Fatih Aydın oldu.

İlçede uzun yıllardır Mali Müşavirlik yapan Fatih Uzun, Gemlik Belediyespor ve Gemlik Amatör Spor Kulüpleri birliğinde de aktif olarak görev aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uzun, Gemlik Belediye Başkanımız sayın Şükrü Deviren tarafından Gemtaş Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmiş bulunuyorum. Başkanımıza şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Gemlik halkına hizmet etmek ömrümüzün en önemli görevi ve sorumluluğudur. Allah utandırmasın” dedi.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/gemtas-ta-yonetim-belli-oldu-371201

The post Gemtaş’ta yönetim belli oldu first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22491 0
Bakan Güler Mehmetçikle yemek yedi https://turkishnews.com.tr/?p=22474&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bakan-guler-mehmetcikle-yemek-yedi https://turkishnews.com.tr/?p=22474#respond Sat, 27 Apr 2024 08:15:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22474 KKTC (İGFA) – Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 28’inci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığını ziyaret ederek inceleme ve denetlemelerde bulundu. Tümen’de görevli Mehmetçiklerle akşam …

The post Bakan Güler Mehmetçikle yemek yedi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

KKTC (İGFA) – Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 28’inci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığını ziyaret ederek inceleme ve denetlemelerde bulundu. Tümen’de görevli Mehmetçiklerle akşam yemeğinde bir araya gelen Bakan Yaşar Güler, onlara hitaben şunları söyledi:

SON BİR ASRIN EN YOĞUN VE EN ETKİN FAALİYETLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

“Kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunmaktan ve bu vesileyle adanın güvenliğine yönelik önemli bir fonksiyon üstlenen 28’inci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığımızda, sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum.

Bölgemizde ve dünyada çok boyutlu gelişmelerin yaşandığı; artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik paradigmalarının sürekli değiştiği kritik bir süreçten geçiyoruz.

Bu süreçte jeopolitik ehemmiyeti yüksek bir coğrafyada bulunan ülkemizin de tüm bu tehdit ve tehlikelere karşı, daima güçlü ve uyanık bulunması bir zorunluluk haline geliyor. Dolayısıyla Millî Savunma Bakanlığı olarak bizler de ülkemizin bekası, asil milletimizin güvenlik ve huzuru için son bir asrın en yoğun ve en etkin faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz.

Bu kapsamda şanlı ordumuz, yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlar ile terörle mücadelede büyük başarılar elde ediyor.

Kahraman Mehmetçiklerimiz, son teröristi de etkisiz hâle getirme kararlılığıyla mücadelesini büyük bir gayretle sürdürüyor.

Operasyonlarımızla eş zamanlı olarak hudutlarımızın emniyetini de en yoğun ve etkili tedbirlerle sağlarken; Mavi ve Gök Vatanımızda hak ve menfaatlerimizi de tereddütsüz ve tavizsiz koruyoruz.

Millî meselemiz olan Kıbrıs’ta da Garanti ve İttifak Antlaşmaları kapsamında bulunurken, güvenlik ve barışın korunmasına yönelik faaliyetlerimizi de siz kahraman silah arkadaşlarımın büyük fedakârlıklarıyla başarıyla yerine getiriyoruz.

50 YIL ÖNCE ADADAKİ SOYDAŞLARIMIZIN VARLIĞI GARANTİ ALTINA ALINDI

Türkiye, Kıbrıs sorununun ortaya çıktığı ilk andan itibaren, konuya uluslararası hukuk temelinde hakkaniyet esasıyla yaklaşmış; diplomasiyi önceleyerek ve ilgili taraflarla görüşerek sürece çözüm bulmak için yoğun gayret sarf etmiştir. Ancak tüm bu çabalarımıza rağmen Kıbrıs’taki soydaşlarımıza karşı artan baskı ve hatta katliama dönüşen eylemler, garantör devlet olarak barışın tesisi ve soydaşlarımızın korunmasına yönelik adım atmamızı gerekli kılmıştır.

Bu çerçevede kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, 1974’te büyük bir başarıyla icra ettiği Kıbrıs Barış Harekâtı’yla Ada’ya barış ve huzur getirmiştir. Şurası muhakkaktır ki, o süreçte asil milletimizin tüm fertlerinin yüreği, buradaki soydaşlarımızın haklı mücadelesi için atmıştır.

Kıbrıs Barış Harekâtı’na verilen güçlü destek de Türk milletinin sarsılmaz birlik ve dayanışma ruhuna yeni bir örnek teşkil etmiştir. Bu sene 50’nci yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu önemli harekât sayesinde soydaşlarımızın Ada’daki varlığı güvence altına alınmış ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yol da açılmıştır.

O tarihten itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerimizin adadaki varlığı, barış ve güvenliğin teminatı olup huzur ortamının devamı için en büyük güvencedir. Bugün burada görev yapan siz kahraman silah ve mesai arkadaşlarımın varlığı da, barışın ve istikrarın korunması bakımından son derece kıymetlidir, hayatidir.

Unutmayınız ki Kıbrıs’ın sahip olduğu stratejik konum; sadece Ada’nın değil bölgedeki genel güvenlik ve istikrarın devamı bakımından da kritik önemdedir.

Dolayısıyla böylesine tarihî bir görevi Kıbrıs Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının değerli personeli ile büyük bir özveri içerisinde icra ettiğiniz için her birinizi tebrik ediyor; sizleri gözlerinizden öpüyorum.

Bu vesileyle ifade etmek isterim ki, nasıl 50 yıl önce soydaşlarımızın yaşadığı zulüm ve acılara sessiz kalmadıysak, bugün de aynı anlayışla Kıbrıs Türk’ünün haklarını koruma azim ve kararlılığına sahibiz.

KARDEŞLERİMİZİN EGEMEN EŞİTLİKLERİ BİZİM İÇİN OLMAZSA OLMAZDIR

Şu anda, Ada’da tamamen uluslararası meşruiyeti haiz olarak bulunan Türkiye’nin varlığını sorgulayan zihniyete, ülkemizin garantör devlet olma vasfını ve bölgeyle olan tarihî bağlarını bir kez daha hatırlatmak isteriz. Ayrıca Kıbrıslı kardeşlerimizin kazanılmış hakları olan egemen eşitlikleri ve eşit uluslararası statülerinin teyidi, bizim için olmazsa olmazdır.

Muhataplarımızı artık; miadı dolmuş, statükocu ve provokatif söylemleri bir kenara bırakmaya; bunun yerine tarihî ve mevcut gerçeklere uygun, makul ve mantıklı bir şekilde çözüme yönelmeye davet ediyoruz.

Hem Kıbrıslı Türkler hem de Rum komşularımızın müreffeh geleceği ve Ada’da kalıcı huzur ve barış iklimi için, en doğru yolun bu şekilde olacağı muhakkaktır.

Sonuç olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da garantör devlet olarak güvenlik, barış ve istikrar için Ada’da bulunmaya ve kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin meşru çıkarlarını her koşulda desteklemeye devam edeceğiz.

ÜLKEMİZ KRİZLERİN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ÇOK KAPSAMLI GİRİŞİMLERDE BULUNUYOR

Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın stratejik öngörüsü ile son yıllarda savunma ve güvenlik alanında önemli adımlar atmış, diğer ülkelerle kurduğu çok boyutlu ilişkilerle bölgesinde ve dünyada etkin bir konuma ulaşmıştır.  

Çatışma ve ihtilafların çevrelediği bölgenin tam kalbinde yer alan ülkemiz, gerginliklerin yayılmasını engellemeye, krizlerin ve sorunların çözümüne yönelik, çok kapsamlı girişimlerde bulunmaktadır.

Bu kapsamda;

– Güney coğrafyamızdaki çatışmaların sonlandırılması ve krizlerin çözümünden Kafkaslar’da kalıcı barışın sağlanmasına,

– Karadeniz’deki güvenlik ortamının sürdürülmesinden, Balkanlar’daki huzur ortamının korunmasına,

– Kuzey Afrika ve Akdeniz’de güvenliğe sağladığımız katkılardan Somali ve çevresinde istikrarın tesisine yönelik üstlendiğimiz inisiyatiflere kadar faaliyetlerimizi çok yönlü bir şekilde yürütüyoruz.

Tüm bu girişimler, Türkiye’nin küresel bir aktör haline dönüştüğünü; uluslararası güvenlik mimarisinin ve müzakere masalarının mimarı ve vazgeçilmez bir üyesi haline geldiğini en açık şekilde ortaya koymaktadır.

KKTC’NİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Başta terörle mücadele olmak üzere, elde ettiğimiz tüm başarıların devam etmesi ve ülkemizin uluslararası alandaki güçlü konumunu sürdürebilmesinin en önemli şartlarından biri de yerli ve millî savunma sanayimizdir.

Yerli, millî ve modern savunma sanayimizin son yıllarda ulaştığı üstün seviye ile her platformda ihtiyaçlarımızı karşılıyor; bunun yanı sıra ürünlerimizi pek çok ülkeye ihraç ederek ülke ekonomimizi güçlendiriyoruz.

Bu bağlamda Millî Savunma Bakanlığı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerimiz doğrultusunda,

– Ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru için var gücümüzle çalışmaya,

– Daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için gayret göstermeye devam edeceğiz.

Aynı şekilde “İki devlet ve tek yürek” olduğumuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Bu vesileyle;

– Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadarki tüm devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı saygıyla anıyorum.

– Ayrıca Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük’ü, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı, aziz şehitlerimizi, Kıbrıslı mücahitleri ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor,

– Gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Sizleri bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyor; görevlerinizde üstün başarılar diliyorum. Kalın sağlıcakla…”

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/bakan-guler-mehmetcikle-yemek-yedi-371191

The post Bakan Güler Mehmetçikle yemek yedi first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22474 0
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında https://turkishnews.com.tr/?p=22483&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ankara-sivas-hizli-treni-1-yasinda https://turkishnews.com.tr/?p=22483#respond Sat, 27 Apr 2024 08:02:00 +0000 https://turkishnews.com.tr/?p=22483 BURSA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete açılan Ankara – Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın 1. yıl dönümüne erişmesinin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “Mevcutta Ankara- Sivas arasında günde karşılıklı 3+3 sefer olarak işletilen yüksek hızlı trenler ile 1 yılda 1 milyon kişi seyahat etti. Günlük ortalama 2 …

The post Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>

BURSA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete açılan Ankara – Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın 1. yıl dönümüne erişmesinin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “Mevcutta Ankara- Sivas arasında günde karşılıklı 3+3 sefer olarak işletilen yüksek hızlı trenler ile 1 yılda 1 milyon kişi seyahat etti. Günlük ortalama 2 bin 500′ ten fazla yolcu taşınırken günlük en yüksek yolcu sayısı 4 bin 209 kişi oldu” diye konuştu.

 

“ANKARA-SİVAS 603 KİLOMETREDEN 405 KİLOMETREYE DÜŞTÜ”

Uraloğlu güzergâh üzerindeki illerde yaşayan vatandaşların da yüksek hızlı tren ile tanıştığını anımsatarak, “Proje ile Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizi YHT konforu ile tanıştırdık. Ankara-Sivas arasındaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresi 2 saate, Ankara-Yozgat arası 1 saate düşürüldü. TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Ankara – Sivas YHT ile şehirler arası seyahat süresi kısaldı, konforu arttı.” diye konuştu.

“ANKARA – SİVAS YÜKSEK HIZLI TREN HATTI İLE 1,3 MİLYON VATANDAŞIMIZ YHT İLE SEYAHAT ETME İMKÂNINA ERİŞTİ”

Uraloğlu, hizmete alınan yüksek hızlı tren hattı ile Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerinin de Ankara merkezli yüksek hızlı tren ağına bağlandığının altını çizerek, bu illerde yaşayan yaklaşık 1,3 milyon vatandaşın da YHT ile seyahat etme imkânına kavuştuğunu söyledi. Ankara – Sivas YHT seferlerinin Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas istasyonlarında durduğunu belirten Uraloğlu, “13 Mart 2024 tarihinde hizmete giren Sorgun YHT Garı ve Akdağmadeni YHT istasyonu ile duruş noktalarını arttırdık. Sorgun YHT Garı, 240 bin, Akdağmadeni YHT İstasyonu ise 135 bin yolcu kapasitesine sahip bulunuyor. Aynı zamanda Sivas -Malatya bölgesel treni ile YHT bağlantılı kombine taşımacılık yapılabiliyor. Böylece Malatya’ya ulaşmak daha konforlu ve daha kısa zaman alıyor” şeklinde konuştu.

“4 MAYIS İTİBARİYLE SİVAS – İSTANBUL ARASINDA EKSPRES VE AKTARMASIZ YHT SEFERLERİ BAŞLIYOR”

Bakanlık olarak yaptıkları her hizmeti vatandaşın ihtiyacı ve talepleri doğrultusunda hayata geçirdiklerinin altını çizen Bakan Uraloğlu, “Yolculardan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talepleri doğrultusunda çalışmaları tamamladık. 4 Mayıstan itibaren Sivas- İstanbul arasında ekspres ve aktarmasız yüksek hızlı tren seferlerimiz başlayacak. Sivas’tan saat 13.00’da hareket ederek İstanbul’a 20.08’de, İstanbul’dan da 08.40’ta hareket ederek Sivas’ a 15.58’ de ulaşacak. İstanbul-Sivas seferi 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferi ise 7 saat 8 dakika sürecek.” açıklamasında bulundu.

Kaynak : İGFA Haber Ajansı
kaynak Sayfa : https://www.igfhaber.com/gundem/ankara-sivas-hizli-treni-1-yasinda-371188

The post Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında first appeared on Turkish News Türk Dünyasından Haber.

]]>
https://turkishnews.com.tr/?feed=rss2&p=22483 0