ABTTF:Türk öğrenciler neden Savunma Bakanı tarafından kabul edildi?…

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu Atina’yı ziyaret eden Batı Trakyalı Türk öğrencilerin Savunma Bakanı tarafından kabul edilmesini eleştirdi.

Batı Trakya’da Narlıköy, Bulatköy, Basırlıköy, Hemetli, Hacıören ve Üntüren köylerindeki Türk ilkokulları öğrencileri Atina’ya eğitim gezisi gerçekleştirdiler, Atina’daki ziyaret kapsamında Türk öğrenciler Savunma Bakanı Nikos Dendias tarafından kabul edildi.

Habipoğlu söz konusu ziyaret ile ilgili açıklamasında “İlkokul çağındaki çocuklar neden Eğitim Bakanlığı değil de Savunma Bakanlığı tarafından kabul edildi? Acaba bu Türk toplumuna yönelik üstü örtülü bir mesaj olabilir mi?” sorularını yöneltti.

Savunma Bakanlığı’na gerçekleştirdikleri ziyarette öğrencileri Bakan Dendias karşıladı, görüşmeye Genelkurmay Başkanı Dimitris Hupis de katıldı. Dendias, “Yunanistan’ın diğer ucundaki Korfu’dan olmama rağmen Trakya’yı (Batı) sanırım 10 defa ziyaret etmişimdir.(…)Sizler geleceksiniz, sizler çok daha iyi bir yarının kurulacağı yeni çocuklarsınız. Bugün burada olmanız bizim için büyük bir mutluluktur.” dedi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, konu ile ilgili açıklamasında “Batı Trakya’daki çocuklarımızın ülkemizin başkentine eğitim gezisi düzenleyerek ülkelerini tanımaları çok güzel. Çocuklarımızın hükümet yetkilileri tarafından kabul edilmesini olumlu buluyoruz. Ancak bir soru sormak istiyorum, ilkokul çağındaki çocuklar neden Eğitim Bakanlığı değil de Savunma Bakanlığı tarafından kabul edildi? Üstelik bu kabule Genelkurmay Başkanı da katıldı. İster istemez akıllara bazı sorular geliyor, acaba bu Türk toplumuna yönelik üstü örtülü bir mesaj olabilir mi?” ifadelerine yer verdi.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/index.php/abttfturk-ogrenciler-neden-savunma-bakani-tarafindan-kabul-edildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Büyük Müsellim’de Hırdellez etkinliği….

Gümülcine Yassıköy Belediyesi’ne bağlı Büyük Müsellim köyü, Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneğinin organize edeceği …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir