Başkan Dr. Eminlatif ve Ekibi Türk Azınlık İçin Çalışmaya Devam Ediyor

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif Yönetim Kurulu ekibi Ankara’da temaslarda bulundu.

Gençlik kolları temsilcilerinin ve yeni Panayır Ağası Mehmet Hüseyin’in de iştirak ettiği ziyaretlerin ilk durak TBMM oldu. Daha sonra Başkan Eminlatif ve ekibi, son Başbakan Yardımcısı Bursa Milletvekili, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Batı Trakyalı hemşehrimiz Hakan Çavuşoğlu’nu ziyaret etti.

Oldukça sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, diğer Bursa milletvekilleri ile de fikir alışverişinde bulunan heyet, TBMM Genel Kuruluna katılarak çalışmaları yerinde inceledi. Yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini  Çavuşoğlu ve diğer milletvekillerine meclis kulisinde iletme şansı bulan Başkan Ali Eminlatif ve ekibi, bu güne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

BTTDD Bursa Şubesi yönetiminin ikinci durağı T.C. Dışişleri Bakanlığı oldu. Önümüzdeki günlerde Atina’da yeni göreve başlayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes tarafından kabul edilen Bursa ekibi, Batı Trakya‘daki son durum ile ilgili Büyükelçi Çağatay Erciyes‘i bilgilendirdi.

Dışişleri Bakanlığı Yunanistan Masası diplomatları Büyükelçi Berk Baran ve Burcu Bumin Tibet’in de hazır bulunduğu toplantıda, Batı Trakya‘daki de fakto durum masaya yatırıldı. Batı Trakya Türkleri’nin her zaman her koşulda yanlarında olduklarını belirten Büyükelçi Erciyes, Batı Trakyalılara kapılarının açık olduğunu “burası sizin evinizdir” diyerek desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Heyetin son durağı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları oldu. Hemşehrimiz YTB Başkanı Abdullah Eren tarafından kabul edilen Bursa Şubesi heyeti, YTB uzmanlarının da hazır bulunduğu Batı Trakya konulu toplantıya katıldı. Bursa Şubesi yönetimi önümüzdeki döneme ait planlanan etkinlikler hakkında YTB yönetimini bilgilendirerek, bu güne kadarki destekleri için Başkan Eren ve YTB yönetimine teşekkürlerini iletti.

Başta YTB olmak üzere, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ve Batı Trakya’daki tüm kurum, kuruluş  ve yetkilileri ile bugüne kadar uyum içerisinde çalışan BTTDD Bursa Şubesi’nin bundan sonra da birlikte  gerçekleştirilecek proje ve çalışmaların içinde olacağı konusunda mutabık kalındı.

 

 

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/baskan-dr-eminlatif-ve-ekibi-turk-azinlik-icin-calismaya-devam-ediyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir