Azerbaycan’dan İran’a nota

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından, son günlerde İran İslam Cumhuriyeti’nin 14 vatandaşının, sözde Rus barış gücünün tanımlanmış sınır geçiş noktalarının dışında konuşlanmasına ilişkin açıklama geldi. Azerbaycan’ın, İran’a nota verdiği bildirildi.

Sabah saatlerinde Ermeni basınında Laçın koridorunun Azerbaycan tarafından çift taraflı olarak kapatıldığı aktarıldı. İlerleyen saatlerde Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, bölgedeki mevcut kanunsuz kazı çalışmaları hakkında araştırma yapmak için bir uzman grubu oluşturduğu açıklandı.

AZERBAYCAN’DAN İRAN’A NOTA

Çalışmaların ardından 14 İran vatandaşının, Azerbaycan topraklarına kanunsuz girdiği tespit edildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi Daire Başkanı Ayhan Hacızade, Azerbaycan Cumhuriyeti devlet sınırları dahilinde herhangi bir yabancı ziyaretin; Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ulusal mevzuatı çerçevesinde belirlenen Azerbaycan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğü ilkelerine uygun olarak yapılması gerektiğini hatırlattı.

Azerbaycan’ın, İran İslam Cumhuriyeti’nin Bakü Büyükelçiliğine nota verdiği, karşı tarafın konu hakkındaki cevabının beklendiği aktarıldı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/politika/azerbaycan-dan-iran-a-nota/462572/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir