Ukrayna’da Rus gizli servislerinin “dini faaliyetlerine” önlem

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişiminden bu yana bin 300’den fazla Ukraynalı askerin Rus esaretinden kurtarıldığını açıkladı. Zelenskıy ayrıca Rus gizli servislerinin Ukrayna’nın dini ortamındaki yıkıcı faaliyetlerde bulunan isimlerinin yakında açıklanacağını duyurdu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy dün gece saatlerinde Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajda Ukrayna-Rusya arasındaki esir değişimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, en son 1 Aralık’ta Ukrayna-Rusya arasında gerçekleşen esir takasında 50 Ukraynalı askeri personelin evlerine döndüğünü belirtti. Zelenskıy savaşın başlangıcından bu yana toplamda bin 300’den fazla Ukraynalının Rus esaretinden kurtulduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, esirler için “Hepsini geri getirelim. Ukrayna’nın tamamı özgür olacak. Tüm Ukraynalılar evde olacak.” ifadelerini dile getirdi.

UKRAYNA’DA RUS GİZLİ SERVİSLERİNİN “DİNİ FAALİYETLERİNE” ÖNLEM

Rus gizli servislerinin Ukrayna’da din hizmetleri kurumlarında yetkisinin azaltılması için güvenlik güçleri ile toplantı düzenlediklerini bildiren Zelenskıy, şu ifadeleri kullandı:

“Ulusal güvenliği sağlamaktan sorumlu tüm kurumlar, Rus özel servislerinin Ukrayna’nın dini ortamındaki yıkıcı faaliyetlerini tespit etmek ve bunlara karşı uygulanacak önlemleri güçlendirmelidir. Ve kişisel yaptırımlara başvurun. İsimler yakında açıklanacak.”

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/ukrayna-da-rus-gizli-servislerinin-dini-faaliyetlerine-onlem/462567/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir