Türkmenistan-Suudi Arabistan İş Konseyi kurulacak

Suudi Arabistan Krallığı Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al Saud başkanlığındaki heyet, Türkmenistan’da temaslarda bulundu.

Suudi Bakan Al Saud, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, bu ziyaretin Türkmenistan-Suudi Arabistan ilişkilerinin daha da geliştirilmesi yönünde bir başka adım olacağını belirterek, Aşkabat’ta Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nin yeni binasının açılması dolayısıyla tebrik etti.

Görüşmede, iki ülke ilişkileri yanı sıra uluslararası ve bölgesel konular ele alındı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nda, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Suudi Arabistan Krallığı Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al Saud arasında bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede,  daha önce varılan anlaşmaların uygulanması bağlamı da dahil olmak üzere ikili ilişkilerin güncel konuları değerlendirildi. İki ülke arasındaki ilişkilerin üst düzeyde olduğu belirtildi.

Bakanlar, iki ülke vatandaşlarının çıkarları için konsolosluk desteği alanı da dahil olmak üzere ikili işbirliği için yasal çerçeveyi genişletmeye karşılıklı olarak hazır olduklarını teyit ettiler.

Ticari ve ekonomik ilişkilerin ele alındığı görüşmede, her iki ülkenin de kamu ve özel kuruluşlar arasındaki işbirliği yelpazesinin genişletilmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesine olan ilgisi dile getirildi. İki ülke iş çevreleri arasındaki işbirliğini artırmak için Türkmenistan-Suudi Arabistan İş Konseyi’nin oluşturulmasının önemli olacağı kaydedildi.

Petrolgaz, kimya, tekstil ve halı, sivil havacılık, su kaynaklarının kullanımı ve çölleşme ile mücadele konuları ele alındı.

Ayrıca taraflar, 2023’te Riyad’da yapılması planlanan Türkmenistan-Suudi Arabistan Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Ortak Hükümetlerarası Grubunun yedinci toplantısına hazırlıkla ilgili konuları masaya yatıdı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Suudi Arabistan Krallığı Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al Saud aynı zamanda Suudi Arabistan’ın Türkmenistan’daki Büyükelçiliği’nin yeni binasının açılış töreine katıldı.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/208856/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir