Rodop ve Dedeağaç’da yangınlar kontrol altında…

Dedeağaç ve Rodop bölgelerinde yangınlar kontrol altına alındı. Günlerdir bölgeyi etkisi altına alan orman yangınlarını bir kısmı söndürüldü, bir kısmında ise soğutma çalışmaları devam ediyor.

Meriç ilinde başlayan ve Rodop iline doğru 15-20 kilometrelik büyük bir cephe oluşturan yangının havadan, karadan ve bölge insanlarının müdahalesi sonucunda kontrol altına alındığı bildirildi.

Meriç’te yaklaşık olarak 1200 arı kovanı, 50’nin üzerinde ağıl yandı, 900’ün üzerinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan telef oldu.

Rodop bölgesinde ise Kayrak, Payamdere, Kalenderköy, Omurluköy ve İrcanhisar köyleri arasında çıkan yangının söndürüldüğü bildirildi.

21 Ağustos Pazartesi günü başlayan ve özellikle Yaka bölgesindeki Çepelli, Büyük Müsellim, Susurköy, Narlıköy ve Kozlardere köylerinde etkili olan yangın ise Bulgaristan sınırına doğru devam ederken alevlerin yerleşim yerlerinden uzak olduğu, söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Meriç bölgesinde de Çamlıköy (Dadia) ormanında yangının devam ettiği belirtildi.

Yangınlar nedeniyle belli aralıklarla kapatılan Egnatia otobanının ise tamamen trafiğe açıldığı ifade edildi.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/rodop-ve-dedeagacda-yanginlar-kontrol-altinda/

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir