Antalya’da Ukraynalılardan ve Kazan Tatarlarından ortak eylem

Ukraynalılar ve Kazan Tatarları, Antalya’da ortak eyleme imza attı. Eylem kapsamında Ukraynalılar, savaş esirlerinin değişimi için çağrı yaparken Kazan Tatarları Tataristan’ın bağımsızlığı için basın açıklaması düzenledi.

Ukraynalılar ve Kazan Tatarları Antalya’da birlik oldu. Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya açtığı savaş 10’uncu ayında devam ederken Antalya’da Saat Kulesi yanında 3 Aralık 2022 tarihinde saat 14.00’te, işgalci devlet Rusya’nın terörist eylemlerini kınamak için miting düzenlendi. Eyleme, Ukrayna Antalya Konsolosu Emir Rustamov, Kazan Tatarlarının önde gelen isimlerinden, Bütün Tatar Toplum Merkezi (Tatar İçtimaî Merkezi/BTTM) Başkanı Farit Zakiyev ve pek çok kişi katıldı.

Kazan Tatarları Tataristan’ın bağımsızlığı için bir basın bildirisi okudu. Ukraynalılar ülkelerine karşı açılan korkunç savaş karşısında bir kez daha tüm dünyayı, Ukrayna’yı desteklemeye çağırdı. Eylem kapsamında aynı zamanda savaşın başından bu yana işgalci Rusya’ya esir düşen Ukraynalıları özgürlüğüne kavuşturacak esir değişimi için harekete geçilmesi çağrısı yinelendi.

UKRAYNALI ESİRLER İÇİN TÜRKİYE’YE ÇAĞRI

Kazan Tatarlarının ve Ukraynalıların işgalci devlet Rusya’nın terörist faaliyetlerine karşı el ele birlik olduğu eylemde, Ukrayna’ya destek sloganları atıldı. Öte yandan Tataristan ve Ukrayna bayraklarının dalgalandığı eylemde Türkiye’ye, Ukraynalı savaş esirlerinin serbest bırakılması için girişimlerini artırma çağrısı içeren pankartlar yer aldı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/antalya-da-ukraynalilardan-ve-kazan-tatarlarindan-ortak-eylem/462577/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir