Cemal Alindri: Makedonya Türk Gençliğini “TEKNOFEST KUŞAĞI” yapacağız

Türk Demokratik Partisi (TDP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Cemal Alindri, TDP Gençlik Kolları olarak İzmir’de düzenlenlenen TEKNOFEST’e katılımla ilgili Yeni Balkan’a açıklamalarda bulundu.

Alindri, TEKNOFEST’e uzun süredir katılmak istediklerini ifade ederek “Türk Demokratik Partisi Gençlik Kolları olarak Teknofest’e katılma ilgimiz çoktan vardı zaten. Ancak bu projede ilk adım bu yıl İstanbul’da düzenlenen Teknofest’te başladı. Başkan Yardımcım Murat Hoca orada ilk görüşmeleri Teknofest yetkilileriyle gerçekleştirdi ve ardından yürüttüğümüz görüşmelerin sonucu ve de BALGENÇ platformu işbirliğinde İzmir’deki Teknofest’e toplamda 53 kişi ile katılmak nasip oldu, elhamdülillah. Bu konuda her zaman olduğu gibi biz gençlere yönelik desteklerini esirgemeyen özellikle Genel Başkanımız ve milletvekilimiz Sn. Beycan İlyas’a ve tüm parti yöneticileri ve üyelerimize teşekkür ederiz.” sözlerini sarf etti.

Açıklamasının devamında Alindri “İstanbul’da bizler bir söz verdik, bunu katıldığım türkçe radyo programlarındada aktardım, Kuzey Makedonya Türk Gençliğini “TEKNOFEST KUŞAĞI” yapacağız dedik ve ardından TDP Gençlik Kolları olarak sorumluluk üstlenip, İzmir’deki Teknofest’e Türk gençliğimizle beraber katıldık.” diye konuştu.

‘Türkiye savunma sanayinin atılımlarını yerinde izlemek çok önemliydi’

TDP Gençlik Kolları Başkanı Cemal Alindri açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Teknofest’e katılmak, özellikle Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük destekleriyle Türkiye savunma sanayinin önünü açarak gerçekleşen atılımları yerinde izlemek ve anlamak için çok önemliydi.”

“Teknofest alanında, bol eğlenceli anlar ve katılımcılarımızın yaptıkları çeşitli aktiviteler yanında, Baykar ve Teknofest Yönetim kurulu Başkanı Sn. Selçuk Bayraktar’a selamlar iletip, ayrıca T.C Teknoloji ve sanayi bakanı Sn. Mehmet Fatih Kacır, Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları Başkanı ve milletvekili Sn. Eyyüp Kadir İnan, YTB Başkanı Sn. Abdullah Eren, T3 vakfı Mütevelli heyeti üyesi Sn. Abdullah Demirhan’la görüşme gerçekleştirdik!”

“Değerli T.C. YTB Başkanı Sn. Abdullah Eren beraberimizdeki gençlerle kısa bir buluşma düzenleyip, sohbet ettik.”

‘TEKNOFEST, gerçekten büyük bir başarı’

TEKNOFEST’e katılımın gençlere ilham ve öz güven aşılamak açısından önemli olduğuna vurgu yapan Alindri “TEKNOFEST özellikle genç neslin, gençlerimizin ileri teknoloji konularında teşvik edilip heyecanlandırılması ve bu konulara yönlendirilmesi açısından çok önemli bir etkinlik. TEKNOFEST’e katılmak için özellikle lise çağından üniversite çağına kadar her kademeden gencimizin büyük ilgisini gördük. Gençlerimize ilham ve yüksek teknoloji konularında bir öz güven aşılıyor. Yani yapılan şeyleri daha genç yaşta görüp biz bunu yaptık, daha iyisini de yaparız, o öz güveninin oluşmasını sağlıyor. Geçmişte Anavatanımızda ileri teknoloji ürünleri hep satın alınır yada alınmaya çalışılır ama izin verilmezdi. Şimdi Türk milletinin, gençlerinin, özellikle çok değerli mühendislerinin yaptığı şeyler artık “Tam bağımsız güçlü Türkiye’yi”gösteriyor, bu teknolojilerin yapılabildiğini yerinde gördük, gençlere yüksek teknoloji konusunda bir heves ve bu konulara yönlendirme konusunda çok iyi bir hizmet olduğunu düşünüyorum TEKNOFEST’in, gerçekten büyük bir başarı. Gençlerimizin orada bir SİHA’ya “Akıncı”, “Bayraktar TB2”, TB3 olsun, MİUS “Kızılelma”, “Hürkuş”, “Hürjet” olsun onlara dokunmaları, izlemeleri paha biçilmez bir mutluluk olduğu gençlerin gözlerinden belliydi.” dedi.

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/cemal-alindri-makedonya-turk-gencligini-teknofest-kusagi-yapacagiz

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir