TİKA’dan Macaristan’daki Türkoloji Bölümüne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Macaristan’da bulunan Szeged Üniversitesi – Altay Dilleri Bölümünün derslikleri ve öğretim üyelerinin çalışma odalarını yeniledi.

Macaristan’ın en eski ikinci, dünyanın sayılı Türkoloji kürsülerinden birine ev sahipliği yapan Szeged Üniversitesi – Altay Dilleri Bölümünün derslikleri ve öğretim üyelerinin çalışma odaları TİKA tarafından yenilendi. Proje kapsamında yenilenen derslikler ve çalışma odaları, bölümde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin iyileştirilmesine imkan sağlayacak.

130 yıldır Türkoloji kürsüsüne sahip olan bölümden bugüne kadar çok sayıda Türkolog yetişti.

Projenin açılışı T.C. Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Péter Zakar ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sándor Papp, KKTC Temsilciliği, T.C. Budapeşte Büyükelçiliği, Türk Devletleri Teşkilatı, Azerbaycan Büyükelçiliği yetkililerinin katıldığı bir törenle yapıldı.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı: Atatürk Dönemi Sempozyumu”

Program kapsamında TİKA tarafından 10 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı: Atatürk Dönemi Sempozyumu” bildiri kitabının tanıtımı da yapıldı. Budapeşte Eötvas Lorand Üniversitesinde (ELTE) düzenlenen sempozyumun bildiri kitabı da TİKA tarafından yayınlandı.

Cumhuriyetin 100. yılına bir armağan niteliğindeki kitapta Türk ve Macar tarihçilerin bildirileri yer alıyor. Kitabın bu alanda çalışanlar için  önemli bir kaynak kitap olacağı düşünülüyor. Eserda ayrıca kısa bir süre önce kaybettiğimiz değerli Türkolog, Macaristan’ın eski Ankara Büyükelçisi ve Türk Devletleri Teşkilatı Macaristan Temsilcisi Büyükelçi Janos Hovari’nin de bildiri metni bulunuyor.

Macaristan’daki Türk dili ve tarihi çalışmalarına destek vermeye devam eden TİKA, 2022 yılında da dünyanın en eski Türkoloji kürsüsünü barındıran ELTE Üniversitesindeki Türkoloji dersliği yenilenmişti.

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika%27dan_macaristan%27daki_turkoloji_bolumune_destek-77992

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir