Atina-Ankara Arasında Görüşmeler Dışişleri Bakanlığı’nda Devam Ediyor

Yunanistan-Türkiye siyasi diyalog sürecinin ilk önemli toplantısı bugün Atina’da Dışişleri Bakanlığı’nda yapılıyor. Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi bayan Aleksandra Papadopulu ile Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar arasında görüşmeler sürüyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın ilgili duyurusunda belirtildiği üzere bugünkü görüşmelerin konusunu Yunanistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konular oluşturuyor.

Dün Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Fragogiannis ile Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar’ın görüşmesinde Yunanistan ile Türkiye arasında ticaret, ekonomi, enerji, ulaştırma, sağlık ve çevre alanlarında ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik olumlu işbirliği gündemine ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi.

Atina’daki diplomatik kaynaklara göre, dünkü toplantının atmosferi iyiydi ve olumlu gündemdeki tüm konular yapıcı bir atmosferde görüşüldüğü belirtiliyor.

Yunanistan ve Türkiye’nin 7 Aralık’ta Selanik’te Yüksek İşbirliği Konseyi toplantısı konusunda mutabakata vardığı da göz önünde bulundurularak iki gün boyunca yapılan toplantıların Selanik Yüksek İşbirliği Konseyi toplantısı hazırlığı olarak da nitelendiriliyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/atina-ankara-arasinda-gorusmeler-disisleri-bakanliginda-devam-ediyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir