TİKA’dan Gambiya’daki Eğitim Merkezine Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gambiya’da bulunan eğitim merkezine teknik ekipman desteğinde bulunuldu.

Gambiya’nı Brikama şehrinde bulunan Ndemban Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’ne inşaat ve marangozluk alanlarında kullanılan teknik ekipmanlar temin edildi.

Ekipmanların teslim törenine; Gambiya’nın Yüksek Öğrenim, Araştırma, Bilim ve Teknoloji Bakanı Prof. Dr. Pierre Gomez, Bakanlık Müsteşarı Dr. Yusupha Touray, bakanlık yetkilileri, TİKA Banjul Koordinatörü Şule Bayar, Gambiya Radyo ve Televizyon Kurumu (GRTS) mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Burada konuşma yapan Yüksek Öğrenim, Araştırma, Bilim ve Teknoloji Bakanı Gomez,  teorik eğitimin artık pratiğe döküleceğini vurgulayarak öğrencilere önemli bir fırsat sunulduğunu belirtti.

Bakan Gomez ayrıca, TİKA tarafından sağlanan ekipmanların 130 öğrencinin eğitimine katkı sağlayacağını ve bu gençlerin ileride ülkenin kalkınmasına önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

TİKA Banjul Koordinatörü Bayar ise Gambiya’da bugüne kadar çeşitli mesleki eğitim projelerine destek verdiklerini, TİKA’nın bilgi ve beceri geliştirmeye yönelik projelerinin devam edeceğini bildirdi.

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika%27dan_gambiya%27daki_egitim_merkezine_ekipman_destegi-77989

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir