Rus işbirlikçiler, Nova Kahovka’yı terk etti

Rus işbirlikçiler, Rus işgali altında kalan Herson bölgesinden kaçmaya devam ediyor. Herson kentinin işgalden kurtarıldıktan sonra Rus işgal güçlerinin kontrolü altında bulunan Nova Kahovka kentine yerleşen Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi ve yardakçılarının kenti terk ettiğini bildirildi.

Rus işgalcilerin Herson bölgesindeki Nova Kahovka kentini terk ettiğini duyuruldu. Ulusal Direniş Merkezi hareketinden yapılan açıklamada, Herson’dan kaçarak Rus işgal güçlerinin kontrolü altında bulunan Nova Kahovka kentine yerleşen Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi ile birlikte, işgalcilere yerel halka karşı baskı uygulamaya yardım eden ve işbirliğine zorlayan tüm işbirlikçilerin de kenti terk ettiği belirtilerek, “Tüm hainler, kentin işgalden kurtarılmasının bir meselesi olduğunu hissettikleri için şehri terk etti” denildi.

Aynı zamanda Ulusal Direniş Merkezi, yerel halkı Ukrayna Silahlı Kuvvetleri kenti kontrol altına alana kadar kenti terk etmeye davet etti.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/rus-isbirlikciler-nova-kahovka-yi-terk-etti/461543/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir