Ukrayna Milletvekili, Türkiye Çerkes Dernekleri Federasyonu temsilcileri ile bir araya geldi

Ukrayna Milletvekili Oleksiy Gonçarenko, İstanbul’da Türkiye Çerkes Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu temsilcileriyle bir araya geldi.

Ukrayna Milletvekili Oleksiy Gonçarenko, Türkiye Çerkes Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu temsilcileri ile İstanbul’da görüştü. Görüşmeye, Rus baskıları nedeniyle Rusya’yı terk etmek zorunda kalan Çerkes insan hakları savunucusu Martin Koçesoko’ya (Martin Kochesoko), Çerkes aktivist Kase Kik de katıldı.

Türkiye Çerkes Dernekleri Federasyonu temsilcileriyle bir araya geldiğini belirterek sosyal medya hesabı üzerinde paylaşım yapan Gonçarenko, şu ifadeleri kullandı:

“Biraz önce gerçek Kafkasyalılarla, vatanları Kafkasya’yı özgür görmek isteyen insanlarla bir araya geldim. Herkese seslenmek istiyorum, Kafkasya özgür olmayı hak ediyor. Çerkesler, Rusya’nın onlara karşı işlediği soykırımın tüm dünya tarafından tanınmasını ve kendi topraklarında özgür yaşamayı hak ediyor. Çerkesler, ayağa kalkın, özgürlük için mücadele edin! Ukrayna bu konuda size yardım eli uzatıyor. Dostlarım, mücadelemize devam. Rusya İmparatorluğu yok edilmelidir.”

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/politika/ukrayna-milletvekili-turkiye-cerkes-dernekleri-federasyonu-temsilcileri-ile-bir-araya-geldi/461206/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi düzenlendi

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlendi. Türkmenistan Devlet Haber Ajansının (TDH) haberine göre, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir