Gürcistan limanlari ile Orta Asya’nın Avrupaya kapısı olmak istiyor

Gürcistan’ın Karadeniz limanlarının Orta Asya ile Avrupa arasındaki nakliye ve lojistik zincirlerindeki rolü küçümsenemez. Ve daha geniş bir Avrasya bağlamında Gürcistan’ın geçiş önemi hakkında konuşulursa, o zaman Doğu’dan Batı’ya birçok kıta yolunun burada, Gürcistan’ın Karadeniz kıyısında birleşiyor.

Tiflis’in şu sıralar gündemindeki projelerden biri de Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Güzergâhının (Orta Koridor) bağlantılarından biri olan Poti kargo limanının kapasitesinin genişletilmesi olmuştur.

Poti Deniz Limanı, sıvı ve dökme yük, yolcu feribotları ve konteyner trafiğinin %80’ine hizmet veren Gürcistan’ın en büyük limanıdır. Liman, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan ile uluslararası ticaret için bir Avrupa kapısı görevi görüyor ve Orta Asya ile ticaret için bir merkez haline gelmek için ideal bir konumda.

Kafkasya bölgesinin karayolu ve demiryolu ağlarına erişimi olduğu için liman, iyi gelişmiş çok modlu bir merkezdir.

Buna paralel olarak Poti ve Batum’un altyapısı genişletilecek.

Ülkenin Başbakanına göre, liman altyapısının geliştirilmesi, son zamanlarda Asya ülkelerinden kargo akışlarındaki artışın zemininde Gürcistan için önemli olmuştur.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/gurcistan-limanlari-ile-orta-asyanin-avrupaya-kapisi-olmak-istiyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir