Biden, Holodomor Kurbanlarını andı

Ukrayna halkı, 1932-1933 yıllarında Stalin rejimince suni açlıkla Holodomor Soykırımına maruz bırakıldı. ABD Başkanı Joe Biden, Holodomor kurbanlarının anısına saygı gösterilmesine ilişkin bir açıklama yayımladı.

Tarihi soykırımlarla ve katliamlarla dolu Stalin rejimince 1932-1933 yılları arasında Ukrayna halkının maruz bırakıldığı Holodomor Soykırımında 4 milyona yakın insan yaşamını yitirdi. Holodomor Kurbanları, her yıl Kasım ayının son cumartesi günü anılıyor. ABD’nin Ukrayna Büyükelçiliği 25 Kasım 2022 tarihinde ABD Başkanı Joe Biden’ın Holodomor kurbanlarının anısına saygı gösterilmesine ilişkin açıklamasını yayımladı. Açıklamanın tamamı şöyle:

Cesur Ukrayna halkı Rusya’nın acımasız saldırganlığına karşı demokrasisini ve özgürlüğünü savunmaya devam ederken, geçmişte Ukrayna’ya uygulanan adaletsizliklerin ve vahşetin kurbanlarını onurlandırmayı unutmuyoruz.

Kasım ayında, “açlıktan ölüm” olan Holodomor’un yıl dönümü anılıyor. Joseph Stalin, hükümdarlığı sırasında Ukrayna’ya karşı, 1932-33’te milyonlarca masum Ukraynalı kadın, erkek ve çocuğun ölümüyle sonuçlanan kasıtlı bir kıtlık yaratmak da dahil olmak üzere sert ve baskıcı politikalar uyguladı. Bu anlamsız trajedide ölen herkesin anısını onurlandırıyor ve yıkım ile tiranlıktan sağ kurtulan Ukrayna halkının nihai olarak özgür ve demokratik bir toplum yaratmak için gösterdiği direnci takdirle anıyoruz.

Bu ay, Holodomor’un kurbanlarını anıyoruz. Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz bağlılığımızı teyit ediyoruz. Ve Rusya’nın, demokrasilerine yönelik saldırısına cesurca direnmeye devam eden cesur Ukrayna halkının önünde saygıyla eğiliyoruz.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/biden-holodomor-kurbanlarini-andi/461222/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi düzenlendi

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlendi. Türkmenistan Devlet Haber Ajansının (TDH) haberine göre, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir