Türkiye, Türkmen gazı için işbirliğine hazır

Türkmenistan’da gerçekleştirilen Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Birinci Zirvesi kapsamında enerji ve ulaştırma alanındaki işbirliği ön plana çıktı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Rejep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan’daki zirvede gaz konusundaki işbirliğiyle ilgili “Türkmen doğal gazının da Batı pazarlarına aynı şekilde nakline yönelik çalışmalara artık başlamamız gerekiyor. Hazar’daki dostluk sahasında da Türkmen ve Azerbaycanlı kardeşlerimizle işbirliğine hazırız.” açıklamasında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkmenistan doğal gazının üç ülkenin yararına olacak şekilde ortak adımlar atmaya hazır olduklarını belirterek bu konuda bir çalışma grubu oluşturma kararı aldıklarını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu üçlü zirve sonrasında Türkmenistan ve Azerbaycan meslektaşları ile basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının ardından Türk ve Azeri basınına konuşan Çavuşoğlu, Türkmenistan gazının Türkiye’ye gelmesi için önce Azerbaycan’a gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

Atavatan Türkmenistan Dergisi’nin hazır bulunduğu basın açıklamasında, Bakan Çavuşoğlu Avaza’daki üçlü dışişleri ve enerji bakanları görüşmelerinde Türkmen gazının Türkiye’ye taşınması konusunu görüştüklerini belirtti.

Bu bağlamda üç ülke arasında bir çalışma grubunun oluşturulması yönünde alınan kararın Devlet Başkanları tarafından desteklendiğini belirtti.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkiye-turkmen-gazi-icin-isbirligine-hazir/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir