El Hilal 2 bin aileye kurban eti dağıttı

EL Hilal Yardımlaşma Derneği, Kurban Bayamı vesilesiyle düzenlediği kurban organizasyonunu başarıyla tamamladı.

El Hilal, vekaleten kestiği 540 adet kurban etlerini yaklaşık 2 bin aileye ulaştırdı.

Kurban faaliyetiyle ilgili El Hilal Derneği şu açıklamalarda bulundu:

“El Hilal’in “Kurban Bayramı 2023” programsal faaliyeti başarıyla sona erdi. Bayram arifesinde yardım kolilerinin dağıtılmasının ardından El Hilal gönüllüleri kuruluşun ofislerine vekaleten sunulan kurban etlerinin kesilip dağıtılması faaliyetine odaklandı. Böylece El Hilal’in Üsküp, Kalkandelen, Gostivar, Kırçova, Struga, Ohri ve Resne şubeleri ile merkez ofisi ve İsviçre ve Türkiye’deki diasporadan toplam 540 adet vekaleten kurban kesildi. Bu miktardan ülke genelinde toplam yedi noktada kuruluşun  kolilerinde çoğunluğu yoksul aileler olmak üzere 1.500 aileye kurbanlık etler dağıtıldı. Birçok hayır severin kendi evlerinde kestiği kurban etlerini de dağıtım için El Hilal’e ulaştırdığı dikkate alındığında, bu yıl yaklaşık 2 bin aileye bu insani faaliyet sayesinde kurban eti ulaştırıldı.

Bayramın ilk günü, kurban kesimi faaliyetinin başlangıcına, Başkan Behicüddin Şehapi başkanlığındaki El Hilal yöneticileri, kurban komisyon başkanı İrfan İsaku, bu komisyonun üç üyesi ve Gostivar şubesi başkanı Selahaddin Jupani katıldı. Ekonomik zorluklara ve kurban toplayan kişi, dernek ve diğer kuruluşların sayılarının artmasına rağmen, hayırseverlerin kurbanlarını El Hilal’e teslim etmeye ilgi göstermesi, bu kuruluşun 32 yıldır kesintisiz olarak yüksek seviyede yürüttüğü faaliyet anlayışından kaynaklanmaktadır.”

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/el-hilal-2-bin-aileye-kurban-eti-dagitti

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir