TİKA’dan Kırım Haber Ajansına ekipman desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırım Haber Ajansına (QHA) ekipman desteğinde bulundu. Kıyiv’deki QHA ofisinde düzenlenen ekipman teslim törenine; Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer katıldı.

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgal girişimi ve saldırıların ardından işgalci ordunun ortaya koyduğu savaş suçları ve katliamlar dahil olmak üzere Ukrayna’da yaşanan gerçekleri dünya kamuoyuyla paylaşan Kırım Haber Ajansına, TİKA Ukrayna Program Koordinatörlüğü tarafından bugün törenle resmi ekipman desteği sağlandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırım Haber Ajansına (QHA) çeşitli özelliklerde ekipman desteğinde bulundu. Ekipmanlar, bugün QHA’nın Kıyiv’deki merkez ofisinde düzenlenen törenle teslim edildi. Törene; Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kırım Milli Varlık Fonu Başkanı Lenur Mambetov ve QHA Türkiye İrtibat Bürosu Müdürü Esma Kasar katıldılar.

TİKA Ukrayna Program Koordinatörlüğü, ekipman desteğine ilişkin, “TİKA olarak, medya alanında, özellikle Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye başlaması sonrası, Ukrayna’da yaşanan olayları dünya kamuoyuna daha objektif, verimli ve etkin aktarılmasının sağlanmasını teminen, Kırım Haber Ajansına donanım desteğinde bulunulmuştur” açıklaması yapıldı.

“SAVAŞ HEM CEPHEDE HEM DE ENFORMASYON ALANDA DEVAM EDİYOR”

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, savaşın hem cephede hem de enformasyon alanında devam ettiğini vurgulayarak QHA’ya sağlanan desteğin Ukrayna devletinin, Rus saldırganlığına karşı koyması için yardım sağlayacağını kaydetti. Kırımoğlu, “TİKA yıllardır Kırım Tatarlarına yardım sağlıyor. Bu yüzden minnettarız. Zaman geçecek ve ülkemiz için bu zor zamanda TİKA tarafından sağlanan yardımı hatırlayacağız.” dedi.

“QHA’NIN ÇALIŞMALARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Kırım Milli Varlık Fonu adına ulusal medyaya destek vermekten mutluluk duyduğunu söyleyen Lenur Mambetov, “QHA’nın çalışmaları bizim için çok önemli. Bu ajans, Ukrayna ve Kırım’daki olayları, Kırım’da ve diasporada yaşayan Kırım Tatarlarının faaliyetlerini takip ediyor. Kırım Tatarlarının sesinin tüm dünyaya duyurulması bizim için çok önemli. Haber ajansının Kırım Tatarca, Ukraince, Türkçe, İngilizce, Arapça gibi birçok dilde haber yapmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Gelişmeye ve yeni personel eğitmeye devam edeceğinizi umuyorum. Çalışmanız için teşekkür ediyorum.” dedi.

“EKİPMANLARIN AJANSIN DAHA İYİ ÇALIŞMASINA KATKI SAĞLAYACAĞINI UMUYORUZ”

Ukrayna’da 25 yıldır çalışan TİKA’nın faaliyet yönlerinden birinin medya desteği olduğunu belirten Cüneyt Esmer, “Özellikle savaş döneminde Ukrayna’daki olayların tarafsız aktarılması için haber ajansları teknik desteğine acilen ihtiyaç duyulmaktadır. QHA’nın çalışmalarını takip ediyoruz. Gazeteciler hem internet sayfalarında hem de YouTube sayfaları da dahil olmak üzere ilginç yayınları ve haberler hazırlıyor. Haber ajansının daha da iyi çalışması için bu projemizi hayata geçirdik. Teslim edilen modern ekipmanların ajansın daha da iyi çalışmasına katkı sağlamasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kıyiv ve Ankara büroları yöneticileri TİKA’ya sağlanan yardım için teşekkür etti. Gazeteciler, ajansın Rus saldırganlığına rağmen hiç ara vermeden çalışmalarına devam ettiğini anlattı.

“GELECEK YILIN ORTALARINDA KIRIM’DA OLACAĞIZ”

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Yarımadası’nın yakın zamanda Rus işgalinden kurtarılacağını belirterek, “Tahminlere göre gelecek yılın ortalarında Kırım’da olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/tika-dan-kirim-haber-ajansina-ekipman-destegi/464710/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir