Türkmenistan ile Rusya, Hazar limanları arasında işbirliği yapacak

Ocak 2023’te Astrahan bölgesi liman yetkilileri ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu bünyesindeki Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı arasında Astrahan bölgesi limanları ile Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı arasında bir nakliye hattı kurulması için müzakereler yapılacak.

Astrahan bölgesi Valisi İgor Babuşkin’in Telegram kanalıyla yaptığı açıklamada,  Moskova’da Rusya Federasyonu Hükümeti Başkan Yardımcısı Aleksey Overchuk ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov arasında yapılan görüşmede bu yönde bir mutabakat sağlandı.

Moskova’daki görüşmede taraflar, Kuzey-Güney uluslararası ulaşım koridoru için önemli bir merkez haline gelecek olan Astrahan bölgesinde Türkmenistan’ın bir lojistik merkezinin açılmasına yönelik projeyi görüştüler.

“Son yıllarda Rusya ile Türkmenistan arasındaki karşılıklı ticaret hızla gelişiyor. Ortaklıkları geliştirmek için öncelikli alanlar arasında petrol ve gaz sektörü, sanayi, lojistik ve ticaret yer alıyor. İkili ilişkilerin geliştirilmesi için çok çaba harcıyoruz” diye vali açıklamada bulundu.

Türkmenistan ile Rusya, hem altyapı alanında hem de önemli bölgesel ulaşım bağlantısı projeleri çerçevesinde, ulaştırma işbirliğini aktif olarak genişletiyor. Son zamanlarda, nakliye, transit ve lojistik konularında ortak bir Türkmen-Rus komisyonu oluşturma süreci başlatıldı.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-rusya-hazar-limanlari-arasinda-isbirligi-yapacak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir