Kosova-Sırbistan Diyalogunda İlerleme Kaydetme Zamanı

Salı 06 Aralık 2022 11:26

Kosova Başbakanı Albin Kurti ve AB Kosova-Sırbistan Diyalogu Özel temsilcisi Miroslav  Lajçak arasında görüşme tamamlandı.

Görüşmeden sonra  gazetecilere açıklamada bulunan Lajçak, Kosova ve Sırbistan arasında ilişkilerin normalleştirilmesi ve  diyalog kapsamındaki gelecek adınmları görüştüğünü belirtti.

Lajçak, şimdi Kosova-Sırbistan diyalogunda ilerleme zamanı olduğunu sözlerine ekledi.

Lajçak,  “Normalleşme yönünde  çalıştığımızı anlatmak için fırsattan yararlanmak istiyorum. Görüşmelerin iyi gittiğinden emin olmak için belki  tekrar gelebilirim.  Kaybedecek zamanımız artık yok” dedi.

AB temsilcisi aynı zamanda ülke kuzeyinde yaratılan durumu görüşmek için Kurti ile bu görüşmeden faydalandığını da ifade etti.

 “Sırpların istifaları ardından kuzeyde durumu  görüşmek için Kurti ile bu toplantıyı kullandım, ayrıca enerji durumunu ve kayıp kişiler konusundan da bahsettik. Duum normaldir ve aynı zamanda olumludur” şeklinde değerlendirmede bulunan Lajçak,  anlaşmaya varmak için bir süre varmı şeklinde gazetecilerini sorusunu da yanıtlayarak,  bunun iki tarafa bağlı olduğunu ileri sürdü.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76390

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir