Japonya’da 2022’yi yansıtan yazı karakteri “savaş” oldu

Japonya’da 2022 yılını yansıtan yazı karakteri, Ukrayna’da Rusya’nın başlattığı işgal girişimi ve Japonya’da ulusal paradaki değer kayıplarını temsil eden “savaş” anlamını taşıyan “Kanji” karakteri oldu.

Kültür ve sanatıyla Doğu Asya’nın önemli devletlerinden Japonya’da, geleneksel olarak her yılın son ayında ülke geneli yılın sosyal ruh hali ve modunu yansıtan popüler bir Japonca Kanji karakteri seçiliyor. Japonya’nın önemli Kyoto kentinde bulunan Japonya Kanji İstidat Test Vakfı, Kiyomizu Tapınağı’nda düzenlediği etkinlikte binlerce karakterli Kanji alfabesinden seçilen “yılın yazı karakterini” açıkladı. Vakıf, kamuoyu anketlerinde kullanılan 220 binden fazla oy sonucunda “2022’nin Kanjisi” olarak “savaş, cenk, mücadele” anlamlarındaki “sen” karakterini seçti.

Tapınağın Baş Budist Papazı Mori Seihan 1,5 metre uzunluğunda ve 1,3 metre genişliğindeki geleneksel waşi kağıdına, büyük bir kaligrafi fırçasıyla “sen” karakterini çizdi. Karakter tercihinde, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı isgal girişimi ve saldırıları ile Japon para birimi yeninin değer kayıplarının yol açtığı pahalılık, Japonya’nın Katar 2022’de Almanya ve İspanya’yı yenmesi etkili oldu.

2020’de, Kovid-19’u anlatan “yoğun” anlamında “mitsu”, 2021’de Tokyo Olimpiyatlarındaki madalyaları yansıtan “altın, para” anlamında “kin” karakterleri seçilmişti.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/japonya-da-2022-yi-yansitan-yazi-karakteri-savas-oldu/464934/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir