Yenişehir’de (Larisa) Miçotakis’e Olaylı Karşılama

Başbakan Miçotakis’e tepkiler giderek artıyor. Larisa (Yenişehir) ziyaretinde olaylar yaşandı.

Başbakan Miçotakis’in Larisa (Yenişehir) ziyaretinde olaylar yaşandı. Yaklaşık 600 kişilik bir grup Miçotakis’in Teselya Eyalet Başkanlığı’na gelişi sırasında protesto etmek istedi ancak güvenlik güçleri buna müsaade etmeyince çatışmalar yaşandı.

Yaklaşık 600 kişilik bir grup, Teselya (Thessalia) bölgesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle hükümetin müdahalede yetersiz kaldığı gerekçesiyle Başbakan Miçotakis’i protesto etmek için sosyal medyadan yapılan çağrıyla bir araya geldi. Miçotakis’in bir gün arayla tekrardan Teselya Eyalet Başkanlığı’na gelişi sırasında protesto etmek istedi ancak güvenlik güçleri buna müsaade etmeyince çatışmalar yaşandı.

Olaylar, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Eyalet Başkanlığı binasına geldiği sırada toplanan kalabalık tarafından yüksek sesle yuhalamaların duyulmasıyla başladı. Miçotakis kısa süre sonra da Koordinasyon Merkezi’nden açıklamalarda bulunarak ilgili Bakanların da katıldığı toplantıda kötü hava koşullarından etkilenenlere yönelik destek tedbirlerini açıkladı.

Güvenlik güçleri protestocuları dağıtmak üzere biber gazı ve ses bombası kullanınca ortam gerildi ve protestocular da güvenlik güçlerine taşlı saldırı gerçekleştirdi. Grup üyelerinden bazıları güvenlik güçlerini taşıyan polis otobüsünün lastiklerindeki delmeye çalışınca olaylar yaşandı. Çatışmalarda iki polisin hafif şekilde yaralandığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldıkları belirtiliyor.

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yenisehirde-larisa-micotakise-olayli-karsilama/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir