Yunanistan, Hindistan İle İlişkilerini Derinleştiriyor

Yunanistan-Hindistan Siyasi İstişareleri 13. Turu toplantısı Atina’da yapıldı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan-Hindistan Siyasi İstişareleri 13. Turunun Atina’da yapılmasına ilişkin bir duyuru yayınladı. Yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer veriliyor:

“14 Haziran’da Yunanistan ile Hindistan arasında Dışişleri Bakanlıkları Genel Sekreterleri düzeyinde (sırasıyla Bay Theocharis Lalakos ve Bay SanjayVerma) 13. siyasi istişare turu gerçekleşti.

İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin sürekli olarak güçlendirilmesi ve Dışişleri Bakanları düzeyinde her iki tarafa müteakip ziyaretler bağlamında, istişareler sırasında ikili işbirliğinin çeşitli alanları incelendi, karşılıklı çıkar alanlarında daha da güçlendirilmesi tartışıldı (özellikle yatırımlar, savunma işbirliği, kültür, hareketlilik) ve deniz taşımacılığı güvenliği gibi daha spesifik stratejik ilgi alanları belirlendi. Bölgesel ve küresel gelişmeler de ele alındı.

İki taraf, Yunanistan ve Hindistan Dışişleri Genel Sekreterleri arasındaki bir sonraki siyasi istişare turunun 2024’te Yeni Delhi’de yapılması konusunda anlaştılar.”

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistan-hindistan-ile-iliskilerini-derinlestiriyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir