“Türk Azınlık” Dedi ve Yunanistan Karıştı!

Yunanistan’da SİRİZA Partisi lideri Aleksis Çipras katıldığı bir TV programında “Türk Azınlık” ifadesini kullandı ve ülke şu anda çalkalanıyor.

Çipras katıldığı programda, “Trakya’ya (Batı) giderek Türk Azınlığa tavrını ve oyunu değiştirmesi için şantaj yapan bayan Bakoyanni, 2012’de 10 yıl önce seçime gidip ülke genelinde %2,55 oy alırken, Rodop’ta ise %18 ve İasmos’ta (Yassıköy) %70 oy aldı. Bu ulusal bir istisna mıydı?” ifadelerini kullanmasına tepkiler çığ gibi devam ediyor.

Batı Trakya’da Türk Azınlık mı? Müslüman Azınlık mı? tartışmaları ülkenin gündemine oturdu. İkinci tur seçimler için geri sayım başladı ve özellikle eski Başbakan Miçotakis’in Yeni Demokrasi partisi Batı Trakya’daki Azınlığın Müslüman Azınlık olduğunu ileri sürerken, SİRİZA Partisi Aleksis Çipras katıldığı bir televizyon programında Türk Azınlık ifadeleri kullanması gündeme oturdu ve beraberinde eleştirileri de getirdi. Şu an Yunan siyasi partileri ve Yunanlılar Çipras’ın bu tanımlamasına aşırı tepki gösteriyor. Sosyal medyada Çipras’a eleştiriler yağıyor. Hatta istifa çağrıları dahi yapılıyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/turk-azinlik-dedi-ve-yunanistan-karisti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Büyük Müsellim’de Hırdellez etkinliği….

Gümülcine Yassıköy Belediyesi’ne bağlı Büyük Müsellim köyü, Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneğinin organize edeceği …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir