CIA Başkanının Dedeağaç’a Gizemli Ziyareti Çözüldü

CIA Direktörü William Burns’ün Dedeağaç bölgesine gerçekleştirdiği gizli ziyaretin gizemi çözüldü.

CIA Direktörü William Burns, Dedeağaç ve Meriç sınır bölgesine yaptığı ziyaret kapsamında Dedeağaç limanının tesislerini ziyaret edip teftiş etmişti. Bununla da yetinmeyen William Burns aynı zamanda Ferecik (Feres) ve Haşmetli (Peplos) bölgesindeki metal çitin bulunduğu Meriç sınır bölgesine CIA ajanlarıyla birlikte hiç kimsenin farkına varmadan gitmişti.

Çok gizli kaynakların bölge hakkında sahip olduğu bilgilere göre, CIA Direktörü William Burns’ün ziyaretinin asıl amacı, önce bölgeyi gezerek bir savunma planı hazırlaması için bizzat coğrafi konumu yerinde görmek olduğu ileri sürülüyor.

Bunun nedeni ise, bu projenin arkasında ABD’nin olduğu, Dedeağaç-Semadirek ve Enez üçgeninde yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) depolama ve gazlaştırma ünitesi (FSRU) projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte karadan, havadan ve denizden korunması konusu olduğu ileri sürülüyor.

Öyle ki ABD, tesislerin olası bir terör saldırısına karşı 7-24 korunmasını sağlamak üzere proje geliştiriyor. Bunun nedeni de Türkiye’nin ABD ile son döneme ilişkilerinin iyi olmadığı, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri ile geliştirilen ilişkilerin giderek stratejik bölge seviyesine gelmesiyle, ABD Dedeağaç ve Semadirek adalarına elektronik hava koruma kalkanı kurmak üzere kolları sıvadı. Bölgede havadan devriye uçuşlarının ise savaş helikopterleriyle yapılacağı belirtiliyor.

İşte bu noktada CIA Direktörü William Burns’ün geçtiğimiz 2 Haziran Cuma günü Dedeağaç bölgesine gerçekleştirdiği gizli ziyaretin gizemi çözülmüş oldu.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/cia-baskaninin-dedeagaca-gizemli-ziyareti-cozuldu/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir