Aşkabat üniversite öğrencilerin bilim olimpiyatına ev sahipliği yapacak

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat ilkbaharda üniversite öğrencilerin uluslararaıs bilim olimpiyatına ev sahipliği yapacak. Eğitim, sağlık ve spordan sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Nurmuhammet Amannepesov Bakanlar Kurulu toplantısında bu yönde rapor sundu.

sunulan rapora göre, ülkenin yüksek öğretim kurumlarında uluslararası olimpiyatlara hazırlık hakkında bilgi verildi.

Türkmenistan’da eğitim alanındaki uluslararası işbirliğini daha da geliştirmek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 23–28 Nisan tarihlerinde Uluslararası Beşeri Bilimler ve Kalkınma Üniversitesi’nde üniversite öğrenciler arasında III. Açık Uluslararası Matematik Olimpiyatı düzenlenecek. Sözkonusu bilgi yarışmasına Aşkabat ilk defa ev sahipliği yapacak.

Bunun yanı sıra Türkmen Devlet Ekonomi ve Yönetim Enstitüsü’nde 12 Nisan’da makroekonomi ve 16 Mayıs’ta dünya ekonomisi alanlarında ulsulararası internet olimpiyatları yapılacak.

Uluslararası olimpiyatlarda Türkmenistan’ın üniversite öğrencilerinin yanı sıra Rusya Federasyonu, Amerika Birleşik Devletleri, Çin Halk Cumhuriyeti, İtalya Cumhuriyeti, Romanya, Türkiye Cumhuriyeti, Hindistan Cumhuriyeti, Belarus Cumhuriyeti, Özbekistan Cumhuriyeti, Kazakistan Cumhuriyeti ve daha onlarca ülkenin öğrencilerini katılması bekleniyor.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/askabat-universite-ogrencilerin-bilim-olimpiyatina-ev-sahipligi-yapacak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir