İstanbul Toplantısı Olumlu Geçti

Türkiye ve Yunanistan arasındaki “Pozitif Gündem” diyaloğu çerçevesinde İstanbul’da gerçekleştirilen heyetler arası görüşmenin olumlu geçtiği belirtiliyor.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki “Pozitif Gündem” diyaloğu çerçevesinde, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Frangogiannis ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar başkanlığındaki heyetler arası görüşme İstanbul’un merkezi otellerinden birinde yapıldı ve yaklaşık 3 saat sürdü.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Frangogiannis şunları söyledi:

“Pozitif gündemin altıncı turu bugün sona erdi, yaklaşık 3 saat sürdü. İyi bir atmosferde, her iki taraftan da iyi arzu vardı. Bütün konularımızı konuştuk, önceki toplantıların bütün konularını gözden geçirdik. Bizim ilgilendiğimiz sadece yeni konular eklemek değil, yapacağımızı söylediğimiz her şeyin gerektiği gibi yapılmasını sağlamak. Bu nedenle genel bir bakış yapıldı, yeni konular eklendi. Yeni teknolojiler ve yeni insanlarla ilgili konular. Yunanistan ve Türkiye’den genç bilim adamlarından oluşan toplulukları bir araya getirmek. Ve tabii ki İş Konseyi’nin Yunanistan ve Türkiye’den iki iş dünyası arasındaki ekonomik ve ticari konulardaki ilişkilerin güçlendirilmesiyle ilgili kısmını da konuştuk. Başbakanımızın 13 Mayıs’ta Ankara’ya yapacağı ziyareti dile getirmeyi ve bu nedenle bir şekilde hazırlık çalışması yapmayı da ihmal etmedik.”

Bu akşam Fragogiannis ve Yunan heyetinin üyeleri William Shakespeare’in “Romeo ve Juliet” adlı eserini birlikte izleyecek. Yunan-Türk ortak yapımı olan eser, Yunan ve Türk sanatçıların seslerini birleştirerek Yunanistan ile Türkiye arasında bir köprü olmayı amaçlıyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/istanbul-toplantisi-olumlu-gecti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir