Öğretmen ve gazeteci Muharrem Yusuf Hakk’ın rahmetine kavuştu

Kanatlar köyünün emektar öğretmenlerinden ve bir dönem gazetecilik yapmış olan Muharrem Yusuf Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Muharrem Yusuf

Muharrem Yusuf 15 Kasım 1949 yılında Kanatlar köyünde doğmuştur. İlköğretim okulunu 1965/66 Kanatlar “İrfan” okulunda tamamladıktan sonra, öğretmen okulunu Üsküp ”Nikola Karev” okulunda tamamladı. 

1970/71 eğitim yılında Budaklar köyünde İlköğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak çalıştı. 1973/74 eğitim yılında ise şimdiki adıyla “Kiril ve Metodiy” İlköğretim okulunda öğretmen olarak 2014 yılına kadar üst sınıflarda Türkçe öğretmeni olarak çalıştı. 2014 yılının başında emekliğe ayrıldı. Dıştan da Üsküp – Kiril ve Metodiy Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 

Uzun yıllar Pirlep’e ve Manastır’dan Üsküpte çıkan “Birlik” gazetesine ve Makedonya  Radyo Televizyonu Türkçe bölümüne muhabirlik yaptı. Manastır’da düzenlenen Türkçe kurslar yürüttü. Yusuf bir dönem Yeni Balkan Gazetesi’nin bölge muhabirliğine de yaptı.

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/ogretmen-ve-gazeteci-muharrem-yusuf-hakk-in-rahmetine-kavustu

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Ukrayna, cezaevindeki mahkumları orduya alacak

Parlamentonun internet sitesinde, cezaevindeki mahkumların seferberliğe dahil edilmesine ilişkin yasa tasarısının kabul edildiği belirtildi. Parlamento …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir