Türk Azınlık İlkokul Çocuklarını Atina’da Savunma Bakanlığı’na Götürdüler

Eğitim gezisi için Atina’da bulunan Batı Trakya’daki Türk Azınlık ilkokul öğrencileri, Savunma Bakanı Dendias tarafından kabul edildi.

Narlıköy, Bulatköy, Basırlıköy, Hemetli, Hacıören ve Üntüren Türk İlkokullarından öğrenciler, Savunma Bakanlığına götürüldü ve Bakan Dendias tarafından kabul edildiler. Kabul sırasında Yunanistan Genelkurmay Başkanı Dimitris Hupis de hazır bulundu. Dendias, öğrenciler ve beraberindeki öğretmenlerle sohbet etti.

Bakan Dendias çocuklara hitaben şunları söyledi:

“Vatanınızın nasıl çalıştığını görmek çok güzel”

“Sizleri Genelkurmay Başkanı (GEETHA) General Hupis ile birlikte Milli Savunma Bakanlığı’nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Anladığım kadarıyla son günlerde Parlamentoya gittiniz. Vatanınızın nasıl çalıştığını görmek çok güzel. Yunanistan’ın diğer ucundaki Korfu’lu olmama rağmen Trakya’yı (Batı) sanırım 10 defa ziyaret etmişimdir. Sizi kesinlikle yeterince ve büyük bir sevgiyle ağırladık. Sizler geleceksiniz, sizler çok daha iyi bir yarının kurulacağı yeni çocuklarsınız. Bugün burada olmanız bizim için büyük bir mutluluktur.”

Savunma Bakanlığı’nı ziyaret eden Türk Azınlık okulları öğretmenleri adına Hemetli Azınlık İlkokul Müdürü Ahmet Arnaut Mustafa, Savunma Bakanı Dendias’a hitaben şunları söyledi:

“Tüm meslektaşlarım adına bizi ağırladığınız için çok teşekkür ediyor, sizleri en kısa zamanda Trakya’da (Batı) görmeyi ve okullarda ağırlamayı diliyorum.”

Savunma Bakanı Dendias’ı ziyaret karşılıklı hediye değişiminin ardından sona erdi.

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/turk-azinlik-ilkokul-cocuklarini-atinada-savunma-bakanligina-goturduler/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Eurovision’da iki Batı Trakyalı gencin“Batı Trakyalıyız, Türküz” açıklamasi…

İskeçe Türk Birliği Başkanı, gazeteci Ozan Ahmetoğlu Eurovision Şarkı Yarışması’na katılan iki Batı Trakyalı gencin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir