Güven Tazeleme Toplantısı Atina’da Başladı

Yunan ve Türk heyetlerinin katılımıyla bugün Atina Savunma Bakanlığı’nda Güven Arttırıcı Önlemler konusunda toplantı yapılıyor.

Yunan ve Türk heyetlerinin katılımıyla bugün 22 Nisan 2024 Atina Savunma Bakanlığı’nda Güven Arttırıcı Önlemler konusunda toplantı yapılıyor. Heyetlere Yunanistan Büyükelçisi Theocharis Lalakos ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar başkanlık ediyor.

Heyetler arası toplantı başlamadan önce Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias Savunma Bakanlığında, Yunan ve Türk heyet Başkanları, Büyükelçi Theoharis Lalakos ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar ile resmi bir toplantı gerçekleştirdi.

Atina’daki kaynakların belirttiğine göre, sadece Bakanlar düzeyinde veya Savunma Politikası Başkanlıkları düzeyinde değil, askeri personel düzeyinde de iletişim kanalının bulunması ve karşılıklı görüşmelerin devam etmesi hedefleniyor. Yani askeri düzeyde karşılıklı ziyaretlerin yapılmasının yanı sıra şu ana kadar ikili tatbikatlar yapılmayan diğer bazı faaliyetlerin de masada tartışılacağı belirtiliyor.

Toplantının yapıldığı Savunma Bakanlığı önünde ve etrafında oldukça yoğun güvenlik önlemleri alındığı görülüyor. Güvenlik güçleri ve terör uzmanları ile İstihbarat Teşkilatı EYP ajanları tarafından adeta kuş uçurtulmuyor.

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/guven-tazeleme-toplantisi-atinada-basladi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Eurovision’da iki Batı Trakyalı gencin“Batı Trakyalıyız, Türküz” açıklamasi…

İskeçe Türk Birliği Başkanı, gazeteci Ozan Ahmetoğlu Eurovision Şarkı Yarışması’na katılan iki Batı Trakyalı gencin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir