Bakan Mendoni Büyükada Rum Yetimhanesi’ni Ziyaret Etti

Yunanistan ile Türkiye arasında karşılıklı diyalog olumlu bir havada devam ediyor.

İstanbul’da bulunan Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni Büyükada Rum Yetimhanesi’ni ziyaret etti. Bakan Mendoni’yi Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat İskelede karşıladı ve ardından Belediye binasına geçerek bir görüşme gerçekleştirildi.

blankKültür Bakanı Mendoni’ye iki günlük ziyaretinde Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğundan Büyükelçi Konstantinos Koutras, Atina (Maçovan) Ulusal Teknik Üniversitesi’nden Profesör Elefteria Çakanika ve Rum Ortodoks cemaatinin önde gelen isimlerinden Laki Vingas eşlik etti.

İki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesi kapsamında Türkiye ve Yunanistan Kültür Bakanlıkları da ortak bir projeye imza attı. Bu kapsamda iki ülke sanatçıları William Shakespeare’in ölümsüz eseri ‘Romeo ve Juliet’te buluştu. Türkiye’den Tamer Karadağlı’nın Genel Müdürü olduğu Devlet Tiyatroları, Yunanistan’dan Atina Konser Salonu Megaron ve Yorgos Likiardopulos kültürel organizasyonu Likofos ortak projesiyle hayata geçen ‘Romeo ve Juliet’, Ankara prömiyerinin ardından bu akşam 26 Nisan Cuma İstanbul AKM’de gala yapacak. AKM’deki oyunu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni birlikte izleyecek.



URL Copied

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/bakan-mendoni-buyukada-rum-yetimhanesini-ziyaret-etti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir