Fransa Ordusu Da Dedeağaç’a Konuşlanacak!

Son iki günden beri Fransa’dan siyasi ve askeri yetkililer Dedeağaç’a adeta kamp kurdu.

28 Kasım Pazartesi günü OLA Başkanı Konstantinos Hacimihail, Fransa’nın Atina Büyükelçisi Patrick Maisonnave, Fransa Başkonsolosu Sadrine Mouchet ve Fransa’nın Yunanistan’daki Dedeağaç Büyükelçiliği’nden bir diplomatik heyet ile bir araya gelmişti.

Büyükelçi Patrick Maisonnave Dedeağaç ziyaretine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Trakya (Batı) bölgesindeki ekonomik kuruluşlar ve Fransız şirketleri arasındaki işbirliği olanaklarını araştırmak amacıyla Dedeağaç’taydım. Fransa, göç konusunda ve ayrıca Avrupa Birliği’nin bazı Balkan ülkelerinin dahil edilmesi konusunda genişlemesi konusunda açıkça Yunanistan’ın yanında yer alıyor ve Fransa ve AB, söz konusu genişleme ile ilgili kararları şimdiden aldı. Bizim için Yunanistan, bu özel coğrafi bölgede istikrar ve güvenlik açısından önemli bir rol oynuyor.

Yunanistan ve Fransa bu nedenle çok yakın ve Fransa, Yunanistan’ın yanında kalmak istiyor. Göç, özellikle Meriç (Evros) bölgesinde çok dikkatli takip ettiğimiz bir konu çünkü burada sadece Yunanistan’ın değil, aynı zamanda AB ve Türkiye’nin de kara sınırları var. Fransa’ya gelince, Yunanistan’ın bölgedeki güvenlik ve savunma meselelerinin yanı sıra enerji güvenliği konusunda da giderek daha büyük bir rol oynadığını ve oynamaya devam edeceğini anlıyoruz.

Siyasi, stratejik, savunma konularının yanı sıra, Dedeağaç şehrinin potansiyeli hakkında konuştuk ve bana liman ve havaalanı ile ilgili rolünün yanı sıra, bölgenin jeopolitik rolü ve Türkiye’ye olan yakınlığı ile ilgili olarak rolünün ne olabileceğini anlattılar.

Limanın ve gelecekte havalimanının gelişmesi sayesinde, enerji doğası ve güvenlik ve savunma konularıyla ilgili birçok çıkar var. Bu nedenle, güvenlik ve savunma meselelerinden bahsettiğimize göre, önümüzdeki yıllarda Fransız donanmasına ait gemilerin burada Dedeağaç’a yanaştığını göreceğimizden hiç şüphem yok. Kuzey Yunanistan’da çok fazla şey oluyor ve bu da yine Fransa’nın ilgisini çekti. ” İfadelerini kullandı.

Fransız askeri yetkililer de geldi!

Fransa diplomatlarının bölgeye gelişinden sonra şimdi de askeri yetkililer Dedeağaç’a gelerek temaslarda bulunuyor. Liman ve bölge hakkında kendilerine Dedeağaç Liman Müdürü Konstantinos Hacimihail ve ekibi tarafından, Dedeağaç limanı ve bölgedeki potansiyeli ve rolü hakkında detaylı bilgilendirme yapılıyor.

Şimdi artık bölgede herkes, Amerikalılar’dan sonra Yunanistan Fransa’yı da Batı Trakya bölgesine, Türkiye’ye hemen 25 km mesafede bulunan Dedeağaç’a mı getiriyor? sorusunu sormaya başladı.

 

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/fransa-ordusu-da-dedeagaca-konuslanacak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir