Köyleri Gezerek Yangının Etkilerini İncelediler, Sonuç? Bekleyelim Görelim!

Önceki gün bir kabus gibi Rodoplar’dan gelip geçen alevler bazı azınlık köylerinde kapanması yıllar alacak ağır yaralar bıraktı. İnsanların evleri, canlı baş hayvanları, tarım arazileri, işyerleri, zeytin bahçeleri ve meyve ağaçlarının bulunduğu alanlar bir anda kül olup gitti. Milyonlarca euro zararın telafisi zor olacak.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Hristos Triandopulos, Makedonya-Trakya Bakan Yardımcısı Stathis Konstantinidis ile birlikte 23 Ağustos Çarşamba günü öğle saatlerinde, Yassıköy Belediyesi’ne bağlı yangından etkilenen köylerde yangının sonuçlarını yakından görmek üzere ziyaretler gerçekleştirdi. Heyet tarım arazileri, zeytin ağaçları, yem, hayvancılık üniteleri ve aynı zamanda alevlerin yok ettiği evlerden bazılarını gezdi. Vatandaşın derdini, haykırışını dinledi. Sonuç?

Sonuç şu; “her köyde meydana gelen zararlar kayıt altına alınacak”. Daha önceki yıllar kayıt altına alınan zararlar gerektiği kadar ödendi mi? ki bu da ödensin. Belki henüz çok erken ama özellikle Azınlık insanı gerekli tazminatın verileceğine inanmak istiyor ama inanamıyor. “Bekleyelim görelim” diyor.

Bizler de BİRLİK Gazetesi olarak heyeti Susurköy’de yangından zarar gören vatandaşlarla ayak üstü sohbetini sizler için görüntüledik.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/koyleri-gezerek-yanginin-etkilerini-incelediler-sonuc-bekleyelim-gorelim/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir