Miçotakis Türkiye’ye Karşı “Hindistan Kartını” Masaya Sürüyor

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in davetlisi olarak bugün Atina’yı ziyaret edecek. Ziyaretin amacı Hindistan-Yunanistan ilişkilerini derinleştirmek olduğu ileri sürüldü.

40 yıl aradan sonra ilk kez bir Hindistan Başbakanı Yunanistan’ı ziyaret ediyor. Atina’daki Başbakanlık Maksimu kaynakları, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin Yunanistan ziyaretini “iki ülke arasındaki çok faktörlü ilişkilerde yeni bir sayfa açıyor” olarak yorumluyor.

Hindistan Başbakanı’na, Yunan işadamlarıyla toplantılar yapacak olan ülkenin önde gelen iş adamlarının da eşlik etmesi nedeniyle, bu ziyaret ticari açıdan yoğun ilgi görüyor.

Bu ziyarete ilişkin organizasyonun ve gündemdeki konuların belirlenmesi, Ekonomik Diplomasi ve Dışa dönüklükten sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragogiannis ve Yeni Demokrasi Hükümeti Başbakanlık Genel Sekreterliği Mali Ofisi Başkanı Aleksis Patelis tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Son yıllarda iki ülke daha da yakınlaştı ve ikili ticaret hacmi 2022’de %58 artarak son 5 yılın en yüksek seviyesi olan 1,32 milyar Euro’ya yükseldi.

Aynı zamanda Yunanistan ve Hindistan savunma sektöründe de yakınlaştı. Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait Su-30MKI savaş uçakları ilk kez Yunan Hava Kuvvetleri liderliğindeki çok uluslu hava tatbikatı “HNIOHOS-23“ askeri tatbikatına katıldı.

Ek olarak, Hindistan Donanması’nın savaş gemisi INS Chennai de geçtiğimiz günlerde Girit adasındaki Suda Körfezi’ne ulaştı ve burada Yunan savaş gemisi Nikiforos Fokas ile bir geçiş tatbikatı da gerçekleştirdi.

Bunun dışında Yunan savaş uçaklarının Eylül ayında ilk kez Hindistan’ın ‘Tarang Shakti’ tatbikatına katılması bekleniyor.

Aynı zamanda, Yunan tarafından alınan bilgilere göre, Atina’daki görüşmelerde işgücü ve teknoloji konularına odaklanması beklenirken, Hindistan’ın dünyadaki en büyük jenerik ilaç üreticisi olması nedeniyle ilaç sektörünün de kilit bir rol üstlenebileceği belirtiliyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/micotakis-turkiyeye-karsi-hindistan-kartini-masaya-suruyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir