Miçotakis: “Hedef Hindistan İle İkili Ticareti İkiye Katlamak”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Modi’ye: “Hedef Hindistan ile ikili ticareti ikiye katlamak” mesajı verdi.

Başbakan Kiriakos Mitçotakis, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile Atina’da Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda yaptığı ortak açıklamalarda, ekonomiden savunmaya, kültür ve turizme kadar uluslararası iş birliğinin en geniş çerçevesine odaklandı.

Başbakan Miçotakis Hintli mevkidaşına hitaben, yarının bahisleri karşısında Yunanistan ve Hindistan’ın yol arkadaşı olarak yürüyebileceğini vurguladı, önümüzdeki dört yıl içinde ikili ticaretin iki katına çıkacağından bahsetti.

Yunanistan Başbakanı, iki ülkenin deniz güvenliğini ve deniz hukukunu koruma hedefinde tamamen tamamlayıcı olduğunu vurguladı.

Yunanistan’ın Avrupa’ya açılan dinamik bir kapı olduğunu ve Hindistan’a kıtalararası yardım fırsatları sunabileceğini ekledi. Yunanistan’ın Balkanlar’da öncü rol oynadığını, üç kıta arasında yeni bir ekonomik enerji iş birliği köprüsü olduğunu dile getirdi.

Hindistan Başbakanı ise Hindistan ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin temelinin “güçlü ve eski” olduğunu vurguladı. 40 yıl aradan sonra bir Hindistan Başbakanının Yunanistan’ı ziyaret ettiğini ancak iki ülke arasındaki ilişkilerin derinliğinin ve sıcaklığının azalmadığını ifade etti.

Savunma, güvenlik, teknoloji, eğitim ve enerji alanlarında ilişkilerin güçlendirilmesine karar verildiğini duyurdu.

Konuk Başbakan Modi ayrıca, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımın teşvik edilmesiyle ekonomik ve endüstriyel işbirliğinin gelişeceğini ve yeni bir seviyeye taşınacağını da sözlerine ekledi.

Miçotakis ile görüşmesi öncesinde Başbakan Modi, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu tarafından kabul edildi.

Başbakan Kiriakos Mitçotakis daha önce, “Times of India” gazetesinde yer alan makalesinde “Hintli işletmeler Yunanistan’ı Avrupa’ya açılan önemli bir kapı olarak görmeye başlıyor, ekonomik işbirliği alanında ticari işlemlerimizi 2022’de 1,32 milyar euro, bu bir rekor. Üç kıtanın kavşağında yer alan ve AB ile NATO’ya üye bir ülke olan Yunanistan, Hindistan’ın Avrupa’ya açılan kapısı olmak için ideal bir konumdadır.” İfadelerini kullanıyor.

Başbakan Miçotakis, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin bugünkü Yunanistan ziyareti vesilesiyle yayınlanan makale aracılığıyla, Hint şirketlerini limanlar, havalimanları, teknoloji, lojistik merkezleri, altyapı, enerji ve yenilenebilir kaynaklar alanlarında yeni fırsatlar aramaya davet ediyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/micotakis-hedef-hindistan-ile-ikili-ticareti-ikiye-katlamak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir