İHA saldırısından sonra Rus hava üssündeki savaş uçağı sayısı azaldı

Rusya’nın Ryazan kenti yakınındaki hava üssüne düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonrasında havalimanında bulunan bir dizi bombardıman uçağı ortadan kayboldu.

Rusya’nın başkenti Moskova’nın güneydoğusunda bulunan Ryazan kenti yakınlarındaki Dyagilevo Hava Üssüne 5 Aralık’ta insansız hava aracı saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu bir yakıt tankeri patladı, en az üç asker öldü ve 6 asker yaralandı.

Planet.com sitesinden alınan uydu görüntülerinde patlamadan sonra Dyagilevo Hava Üssünden en az dokuz Tu-22M stratejik bombardıman uçağının kaybolduğu görülüyor.

2 GÜNDE 4 İHA SALDIRISI

5 Aralık’ta Rusya’nın Saratov bölgesinde bulunan havalimanında sabah erken saatlerde bir patlama meydana geldiği ve patlama sonucu 2 askeri uçağın zarar gördüğü bildirildi. Ayrıca aynı gün Ryazan kentindeki havalimanında bir yakıt tankerinin patladığı aktarıldı.

Daha sonra Rusya, Ukrayna’yı havalimanlarına saldırmakla suçladı. Rusya Savunma Bakanlığına göre saldırıda Sovyet yapımı İHA’lar kullanıldı ancak hava savunma sistemleri yardımıyla düşük irtifada uçan bu cihazları düşürüldü.

Ertesi gün ise Rusya’nın Kursk kentindeki havalimanına ve Bryank kentindeki petrol depolama tesisinde insansız hava aracı saldırılarının gerçekleştirildiği duyuruldu.

Ukrayna konu ile ilgili bir açıklama yapmadı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/iha-saldirisindan-sonra-rus-hava-ussundeki-savas-ucagi-sayisi-azaldi/463821/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir