Miçotakis İle Erdoğan NATO Zirvesinde Görüşecek

Başbakan Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden zaferle çıkan ve bugün yemin ederek göreve yeni başlayan Başbakan Kiriakos Miçotakis’i telefonla arayarak tebrik etti.

Yunan basını bu görüşme hakkında yaptığı haberde, Başbakan Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 11 ve 12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın Vilnius kentinde yapılacak olan NATO Zirvesi’nde görüşme konusunda karşılıklı olarak mutabık kaldıkları belirtiliyor.

Başbakan Miçotakis geçtiğimiz günlerde ERT devlet televizyonunda katıldığı bir programda Türkiye ile ilgili şunları dile getirmişti:

“Gerçekten son aylarda Türk-Yunan ilişkilerinin ikliminde bir iyileşme olmakla birlikte, Türk silahlı kuvvetlerinin özellikle havadaki son derece sınırlı faaliyet düzeyinde de bir iyileşme olmuştur. Ve bu kesinlikle olumlu bulduğum bir şey ve her zaman bir seçim yarışının yeni bir başlangıç ​​noktası olabileceğine inanırım. Tabii Yunan halkı bana güvenirse niyetim bu olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yapmak istediğimi zaten kamuoyu önünde söyledim. Bana göre önümüzdeki aylarda hareket edebileceğimiz yol haritasını yeniden tanımlamak için Litvanya’nın Vilnius kentinde bir araya gelme fırsatımız olacak.”

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir