Osmani: Vučić ‘in Desteklediği Suç Çeteleri Kuzeydeki Durumu Tırmandırıyor

Salı 06 Aralık 2022 19:49Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’in desteklediği suç çeteleri nedeniyle kuzeydeki durumun tırmandığını söyledi.

“Önceki birçok durumda olduğu gibi, kuzeydeki durum gerginleşiyor, çünkü Vučić’in desteklediği suç çeteleri durumu tırmandırmayı ve Batı Balkanlar’ı istikrarsızlaştırmayı hedefliyor. Güvenlik kurumları aracılığıyla asayişi sağlamak ve aynı zamanda her vatandaşın hayatını korumak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.” dedi Osmani.

Osmani, kuzeyde bugün yaşanan olaylarla ilgili olarak gün içerisinde ilgili kurumların raporları aracılığıyla bilgilendirildiklerini belirterek, gün sonunda nihai raporu beklediklerini sözlerine ekledi.

Osmani, Kosova-Sırbistan diyaloguna yönelik Fransız-Alman planının yeni versiyonunun içeriğinin bugünkü AB-Batı Balkanlar zirvesinde tartışılmadığını söyledi.

Bugün Başbakan Albin Kurti’ye sunulan yeni versiyonla ilgili konuşan Osmani, Kosova’da kurumlar arası toplantı yapılacağını ve pozisyonların koordine edileceğini söyledi.

“Bugün yeni versiyon sunuldu ama içeriği toplantılarda görüşülmedi, ilkesel olarak görüşüldü. Yeni versiyonla ilgili pozisyonları koordine etmek için bir kurumlararası toplantı daha yapacağız. Hazır olur olmaz da paylaşacağız.” dedi AB-Batı Balkanlar Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani.

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76402

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir