Kuzeyde Patlamalar ve Silah Sesleri

Salı 06 Aralık 2022 19:31

Kosova kuzeyinde birkaç patlama ve silah sesleri duyuldu.

İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, belediye seçim yetkilileri ve polisler memurlarının sersemletici bomba ve havaya ateş açılarak saldırıya uğradığını bildirdi.

Sveçla, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Bazı maskeli kişilerin bulunduğu organize gruplar tarafından, belediye seçim görevlileri ve polis memurları, resmi görevlerini yapmalarını engellemek için sersemletici bombaları atılarak ve havaya ateş edilerek, saldırıya uğradı.”

Sveçla, polisin bu saldırıların faillerini tespit etmek ve adalet önüne çıkarmak için soruşturma başlattığını vurguladı.

Sveçla, Seçim sürecini bloke etmeye yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“Seçimi düzenlemek anayasal bir zorunluluktur ve bunlara katılmak hiç kimse tarafından ihlal edilemeyecek bir vatandaşlık hakkıdır. Seçimler demokratik bir ülkede her vatandaşın temel hakkıdır.” diye yazdı Sveçla.

Kosova Polisi, Merkez Seçim Komisyonu’nun talebi üzerine Salı günü, 18 Aralık’ta düzenlenecek olağanüstü belediye seçimleri için hazırlık sürecini sürdürmek amacıyla Zubin Potok ve Kuzey Mitroviça’daki Belediye Seçim Komisyonlarının ofislerinin işlevsel hale getirilmesi için belediye seçim yetkililerine yardım etti.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,76401

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir