Kuzey Mitroviça’da Tek Sırp Belediye Başkan Adayı Adaylıktan Çekildi

Pazartesi 05 Aralık 2022 15:11

Kosova’nın dört kuzey belediyesinde olağanüstü seçimlerin yapılmasına daha iki hafta kala, bu seçimlerdeki tek Sırp adayı yarıştan çekildi.

Kuzey Mitroviça belediye başkan adayı olan Aleksandar Arsenijević, üç gün önce yarıştan çekildi.

MSK sözcüsü Valmir Elezi haberi doğruladı:
“2 Aralık 2022’de, Merkez Seçim Komsyonu-MSK tarafından siyasi öznelerin geri çekilmesi için belirlenen yasal süre içinde, ‘Srpski Opstanak’ Sivil Girişimi adayı Aleksandar Arsenijević’in Kuzey Mitrovica’da belediye başkanlığı yarışından geri çekilmesine ilişkin bildirim aldığımızı teyit edebilirim.“

Elezi, kabul ettikleri yazılı gerekçeye göre,  adayın hür iradesiyle adaylıktan çekildiğini bildirdi.

MSK’nin 28 Kasım 2022’de dört belediyenin (Kuzey Mitrovica, Zveçan, Leposaviç ve Zubin Potok) olağanüstü belediye başkanlığı seçimlerine katılım için siyasi oluşumların ve adayların onaylanmasına ilişkin bir karar aldığını hatırlatılatalım.

Vetëvendosje Hareketi ve Kosova Demokrat Partisi bu seçimlerde 4’er adayla yarışacak ve diğer siyasi oluşumlar da seçim sürecinin bir parçası olacak.

Kuzey belediyelerinde seçimler 18 Aralık’ta yapılacak.

Kosova Meclisi’nde 10 milletvekili bulunan Kosovalı Sırpların en büyük partisi Srpska Lista (Sırp Listesi), Kosova’nın merkez kurumları ile ülkenin kuzeyindeki belediyeleri terk etme kararı aldı.

Srpska Lista bu kararı Kosova yetkililerinin Kosova Polisi kuzey bölgesi müdürü Nenad Djuriç’i görevden alma kararı sonrasında aldı.

Kosova Hükümeti’nin Sırbistan tarafından verilen araç plakalarının yeniden kaydına ilişkin kararını uygulamayı reddettikten sonra Djuriç’in görevine son verildi.

 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76376

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir