Türkiye’yi bisiklet sırtında keşfedin

Türkiye’yi bir de bisiklet üzerinde deneyimlemeye hazır mısınız? Akdeniz’den Ege’ye yeşille mavinin iç içe geçtiği harika koyların ve benzersiz bir doğanın içinde pedallarken, hem binlerce yıllık antik medeniyetlerin izlerini sürebilirsiniz, hem dilediğiniz an berrak sularda, engin maviliklere kulaç atabilirsiniz. Bu yaz Türkiye’de bisikletinizin sırtında eşsiz rotalarda pedal çevirirken yolculuğunuzu Türk mutfağının enfes lezzetleriyle tatlandırmayı da unutmayın. Dört bir yanını bisiklet üzerinde keşfedebileceğiniz Türkiye, ulusal ve uluslararası eko-etiketlere sahip farklı ölçeklerde otel ve pansiyonların yanı sıra, kamp ve glamping alanları ve bisikletle seyahat eden sporseverlere yönelik bisiklet dostu otellere de ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin bisiklet turizmini ve sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için hayata geçirdiği “Bisiklet Dostu Konaklama Tesisleri Sertifikası”, bisikletler için güvenli park yeri sağlama, yerel bisiklet yolları hakkında bilgi sahibi personel istihdam etme ve bisiklet temizleme ve onarım alanı sağlama gibi çeşitli kriterleri karşılayan otellere ve diğer konaklama türlerine veriliyor.

 

Tarih ve Doğayı Birleştiren Eurovelo

Türkiye, ülkeyi pedal üzerinde keşfetmek isteyenler için özel olarak oluşturulmuş rotalarla da çevrili. Ancak ülkenin rotaları sadece yerel güzergahlarla da sınırlı değil. Türkiye, tüm Avrupa kıtasını birbirine bağlayan, 17 farklı uzun mesafe bisiklet rotasını birleştiren EuroVelo’ya (Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı) İzmir, Edirne ve Kırklareli şehirleriyle katılım sağlıyor. Ülkenin dört bir yanını pedal üstünde keşfederken EuroVelo 13 – Demir Perde Rotası veya EuroVelo 8 – Akdeniz Rotası’nı takip ederek tarihin ve doğanın içinde, unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz. EuroVelo 13 Bisiklet Rotası, Edirne’den Türkiye’ye giriş yapıyor ve lavanta-ayçiçeği tarlaları arasında bisikletseverlere muhteşem manzaralar sunuyor. İzmir’in Dikili Limanı’ndan Türkiye’ye giriş yapan rotanın EuroVelo 8 ayağı ise sırasıyla UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pergamon Antik Kenti, İzmir Kuş Cenneti, Karşıyaka, Alsancak, Seferihisar, Sığacık, Urla, Alaçatı gibi İzmir’in birbirinden güzel noktalarından geçerek bir başka UNESCO Dünya Kültür Mirası olan Efes Antik Kenti’nde sona eriyor.

 

Turkaegean’da Egeli gibi Yaşamak

Muhteşem plajları, turkuaz suları ve bir kartpostalı andıran köyleriyle ünlü Turkaegean’da geçireceğiniz vakitler, yaşam boyu yaşanacak en özel deneyimler arasında. İzmir ile EuroVelo 8 Bisiklet Rotası’nı da kapsayan Turkaegean, Efes, Pergamum gibi UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki antik kentleri; Foça, Seferihisar ve Yenipazar gibi Cittaslow kasabalarını ve elbette ki harika koyları içeriyor. Üstelik bu özel coğrafya, çeşit çeşit üzümü, temeline zeytinyağını alan son derece lezzetli ve sağlıklı mutfağı ve eşsiz Türk şaraplarıyla da gerçek bir gastronomi cenneti.

Turkish Riviera Güneşinin Altında

Yollar sizi Turkish Riviera’ya çıkardığında ise hem heybetli Toroslar hem de Akdeniz kıyılarında ormanların içine saklanan antik kentler karşınıza çıkacak. Sizden binlerce yıl önce, bu toprakların ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin kalıntıları gününüzü aydınlatacak. Mesela Olimpos Antik Kenti’nde ormanlar arasında gizlenen antik kent sizi kendine hayran bırakacak. Derin mavilikler, inci gibi kumlar, antik kentler, kanyonlar ve yeşile sırtını dayayan enfes yollar, bu yolculukta sizi bekliyor. Çadır kamping’ler, bungolov evler veya konforlu oteller, durup dinlenmek istediğiniz her an yanı başınızda olacak.

Rüya Gibi Bir Yolculuk: Peri Bacalarına Doğru

Peri bacalarıyla büyülü bir diyarı andıran Kapadokya ise bisikletle keşfedilecek çok özel bir rota.  Bisikletinizle bu benzersiz coğrafyayı keşfederken, antik kiliseler, yeraltı şehirleri ve benzersiz doğal oluşumlar, bir bir karşınıza çıkacak. Uçsuz bucaksız bu toprakları bisiklet sırtında gezerken yerin yüzlerce metre altındaki yeraltı şehirlerine uğramayı, bir kaya otelinde konaklamayı ve bölgede binlerce yıldır üretilen şarapların tadına bakmayı unutmayın.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkiyeyi-bisiklet-sirtinda-kesfedin/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir