“Yeni Bir Başlangıcın Yapıldığına İnanıyorum”

Bakan Stilianidis Ankara temasları hakkında; “Bugün denizdeki göç akımlarıyla ortaklaşa mücadele etme konusunda yeni bir başlangıcın yapıldığına inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı Hristos Stilianidis Ankara’da görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde, 5. Yunanistan-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ardından deniz yoluyla yasadışı göç alanında Yunanistan-Türkiye işbirliğinin desteklenmesi konusu masaya yatırıldı.

İki heyet arasındaki görüşmede, iki bakanlığın sorumlulukları çerçevesinde iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla ortak mücadele için iki ülke arasındaki iş birliği yolları ele alındı. Ayrıca Türkiye- Yunanistan Sahil Güvenlik makamları arasındaki iş birliği ve iletişimin güçlendirilmesi konusu değerlendirildi.

Bakan Stilianidis ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhını ziyaret ederek, Sahil Güvenlik konularından sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam ve Türkiye Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yunan Bakan Stilianidis Ankara’dan ayrılmadan önce şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ankara’ya resmi ziyaretimizi tamamladık. İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ve ekibiyle bir görüşme gerçekleştirdik. Bizim heyetimizde, Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı olarak benim dışımda, Sahil Güvenlik – Kıyı Güvenlik Komutanı ve iki kilit personel de vardı ve bu alandaki işbirliği konularını görüştüler.

Türkiye İçişleri Bakanı ve ekibiyle yapılan görüşme çok iyiydi ve oldukça yapıcı bir atmosferde gerçekleşti. Yasadışı göçle ilgili elimizdeki tüm kanıtları, özellikle de ilgilendiğimiz alanları, yani kaçakçıların ve yasa dışı göçmenlerin deniz yollarını inceledik.

Toplantıda, bugüne kadar var olan gayrı resmi işbirliğinin çok daha sistematik hale getirilmesi ve iki ülkenin deniz sınırları sorununa ortak yanıt niteliğinde olmasını nasıl sağlayabileceğimiz üzerinde duruldu.

Yalnızca ortak bir yaklaşımla her iki ülkenin, Yunan ve Türk halkının yararına akışları azaltabileceğimizin her iki tarafça da kabul edildiğini vurguladık.

Zaman geçtikçe akışların azalmasıyla bu durum sahada pratikte kanıtlanacaktır. Geçtiğimiz Ağustos ve Eylül ayından bu yana zaten önemli bir ilerleme kaydettik ancak bu çabayı sürdüreceğiz.

Sahil Güvenlik – Kıyı Güvenlik Komutanı ile Türk Sahil Güvenlik Komutanı arasında teknik toplantı da gerçekleştirildi. Heyetler, iş birliğinin sahadaki tüm detaylarını son derece pratik ve teknik bir şekilde gördü.

İki Komutanın günlük temaslarının dışında iş birliğiyle bu doğrultuda devam edeceğiz. Ayrıca denizdeki göç akışı sorunlarını önlemek için her an işbirliğine hazır olacak insanlarımız da olacak, ancak aynı zamanda, yakın zamanda Yunan personel ile Türk personel arasında bir toplantıya geçeceğiz, böylece gelişmeleri sürekli olarak değerlendireceğiz.

Türk İçişleri Bakanı, benim, Keridis ve Hrisochidis gibi muhataplarıyla yaptığımız tüm görüşmelerin devamı olarak Şubat ayının ortasında veya sonunda bir toplantı için Atina’ya gelecek.

Bugün denizdeki göç akımlarıyla ortaklaşa mücadele etme konusunda yeni bir başlangıcın yapıldığına inanıyorum.”

VİDEO İZLE

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yeni-bir-baslangicin-yapildigina-inaniyorum/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir