İspanya’daki bombalı paket saldırılarının faili Rusya mı?

Ukrayna’nın Madrid Büyükelçiliğinde gönderilen bombalı paketler akılları karıştırdı. 30 Kasım’dan bu yana İspanya’da Başbakanlık dahil olmak üzere ülkenin farklı yerlerine gönderilen bombalı paketlerin nereden gönderildiği merak konusu olurken, oklar Rusya’ya çevrildi.

İspanya’da Ukrayna’nın Madrid Büyükelçiliği, ABD Büyükelçiliği ve kamu kurumlarına yönelik şüpheli paketler eliyle gerçekleşen saldırılar geniş yankı uyandırdı. Ülkedeki tüm yabancı misyonlarda ve kamu binalarında güvenlik artırıldı.

30 Kasım 2022’de Ukrayna’nın Madrid Büyükelçiliğinde bir patlama meydana gelmişti. Büyükelçiliğe gelen paketin açılmasıyla birlikte gerçekleşen patlamada 1 görevli yaralanmıştı.

“RUSYA TERÖRİST BİR DEVLETTİR”

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov dün yaptığı açıklamada, İspanya’ya gönderilen tehditvari mektupların ve paketlerin patlamasını Rusya’ya dayandırdı. Bakan Reznikov, “Bu, tüm dünya için bir meydan okuma anlamına geliyor. Rusya bir terörist devlettir ve onun terörü sınır tanımıyor” dedi. İspanya ve Ukrayna tarafından söz konusu paketlerin Rusya’nın gönderdiği yönünde oldu. Yetkililer şüpheli paketlerin sorumlusunu araştırıyor.

PATLAYICI TAŞIYAN PAKET İSPANYA BAŞBAKANLIĞINA DA GÖNDERİLDİ

İki gündür İspanya Savunma Bakanlığına, İspanya Başbakanlığına da gönderilen paketler imha edilse de akıllara bazı soru işaretleri getirdi. Ukrayna’nın Madrid Büyükelçisi Sergiy Pogoreltsev de İspanya basınına yaptığı açıklamada, Rusya’yı işaret ederek, “Saldırgan ülkenin terörist yöntemlerini bildiğimiz için her türlü acil duruma hazırız” dedi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/ispanya-daki-bombali-paket-saldirilarinin-faili-rusya-mi/462359/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir