Ukrayna ordusunda Ruslara karşı savaşan Turan Taburu nasıl kuruldu?

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgal girişimi ve saldırılarının ardından Ukrayna ordusu saflarında birçok milletten tabur ve birlik kurulmaya başladı. Bu kapsamda kurulan Turan Taburu, Türk dünyasının ilgisini çekmişti. Kırgızistanlı komutan Almaz Kudabekoğlu’nun öncülüğündeki Turan Taburu’nda, Rus saldırıları altındaki Ukrayna ordusu saflarında 350 kişi yer aldı.

Rusya’ya karşı Ukrayna’nın yanında duran Türk milletinden oluşan Turan Taburu, geniş yankı uyandırdı. Turan birliğinde yer alan Kırgız vatandaş Almaz Kudabekoğlu işgalci Putin idaresindeki Rusya’nın Ukrayna’daki savaşta başarılı olması halinde Türkistan coğrafyasına da saldıracağını belirtti. Kudabekoğlu, bu yüzden Ukrayna safında savaşacaklarını kaydetti. BBC Türkçe Servisi, merak uyandıran Ukrayna ordusu saflarındaki Turan Taburu hakkında bilinenleri derledi.

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’daki saldırıları her geçen gün artarak devam ediyor. Ukrayna ordusu saflarında işgalci Ruslara karşı savaşan Türklerden oluşan Turan Taburu, 21 Kasım 2022 tarihinde Türk dünyasından birçok Ukrayna yanlısı askeri saflarına bekliyor.

PUTİN, TÜRK HALKLARINA SOYKIRIM YAPTI

Ukrayna tarafında Rusya’ya karşı savaşan Turan Taburu içinde yer alan Kırgız vatandaşı Almaz Kudabekoğlu, Putin’in Türk halklarına soykırım yaptığını dile getirdi. Kudabekoğlu, Putin kuklası sözde Çeçen lider Ramazan Kadirov ile ilgili konuşan Kudabekoğlu, “Kadirov’un şeytani yönetimini de, Putin’in emperyalist rejimini de yıkacağız. Her gün savaşacağız. İçerde ve dışarda size dehşet saçacağız. Yaşasın Turan!” ifadelerini kullanarak çektiği videoda bozkurt işareti yaptı.

Öte yandan, Turan Taburu’nda yer alan bir diğer isim de Kazakistan Silahlı Kuvvetlerinde yetişen özel kuvvet askeri Jasulan Duysembin. Kazak askerin, Turan Taburu içerisinde önemli bir yere sahip olduğu ileri sürülüyor.

TURAN TABURUNDA 350 SAVAŞÇI YER ALIYOR

Turan birliğinde saldırılara karşı savaşan Kundabekoğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın başarılı olması halinde Kırgızistan ve Kazakistan başta olmak üzere Türkistan coğrafyasına da saldıracağını dile getirdi. Kudabekoğlu bu yüzden Ukrayna’da savaştıklarını belirtti. BBC Kırgızistan servisinin bildirdiğine göre, taburda 350 savaşçı yer alıyor. Turan Taburu’nda, Dağıstan, Kafkas, Azerbaycan Türkleri, Kazakistan ve Kırgızistan’dan Rusya’nın işlediği savaş suçlarına karşı mücadele etmek isteyen askerleri bünyesinde barındırıyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/ukrayna-ordusunda-ruslara-karsi-savasan-turan-taburu-nasil-kuruldu/462463/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir