İşgalci Rusya’nın elindeki 50 Ukrayna askeri daha kurtarıldı

Ukrayna ve Rusya’nın “50’ye 50” esir değişimi kapsamında, bugün 50 Ukrayna askeri daha evine döndü. Savaş esiri değişimi çerçevesinde Olenivka’da esir tutulan Mariupol’ü savunan Ukrayna askerleri iade edildi.

Rusya’nın işgal ettiği Donetsk bölgesi Olenivka’da esir tutulan Ukrayna askerleri, bugün gerçekleşen esir değişimi ile Ukrayna’ya iade edildi. İşgalci Rusya ile Ukrayna devleti arasında gerçekleşen “50’ye 50” formatındaki esir değişimi çerçevesinde Mariupol savunucusu olan Ukrayna askerleri evlerine döndü. Bu esir değişimi ile beraber Rusya ile Ukrayna arasında iki hafta içinde toplamda dört kez esir değişimi yapılmış oldu.

İŞGALCİ RUSYA’NIN ELİNDEKİ 50 UKRAYNA ASKERİ DAHA KURTARILDI

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, esir değişimine ilişkin, “Her gün devam eden büyük bir iş. Son Ukraynalı çıkana kadar çalışacağız. Savaş Esirlerine Muamele Koordinasyon Karargahına teşekkürler. Herkes evinde olacak” değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/rus-esaretindeki-50-ukrayna-askeri-daha-kurtarildi/462270/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir