Yunan Diasporası “Makedonca Dil Merkezi”nin Kurulmasına Karşı Çıkıyor

ABD’deki Yunan diasporası Kuzey Yunanistan’daki bölgelerde yaşayan Makedon asıllılar tarafından “Makedonca Dil Merkezi”nin kurulmasına karşı çıkıyor.

Merkezi New York’ta bulunan Yunan diasporasının kurduğu “Pan-Makedon Birliği” yaptığı yazılı bir açıklamayla Kuzey Yunanistan’daki bölgelerde “Makedonca Dil Merkezi”nin kurulmasına karşı çıkıyor.

“Pan-Makedon Birliği”, “Makedon dili yok, Makedon etnik kökeni yok, kuzeyin, güneyin, merkezin, uzayın Makedonya’sı yok! Makedonya birdir ve bu Makedonya sadece Yunandır!” açıklamasını yaparak, Yunanistan’da Florina Mahkemesinin geçtiğimiz günlerde tanıdığı ve kurulmasına onay verdiği Kuzey Yunanistan’daki bölgelerde “Makedonca Dil Merkezi”nin kurulmasına karşı çıkıyor.

Açıklamada Başbakan Miçotakis’e seslenerek, “Sayın Başbakan Miçotakis, Sözde Makedonca dilini öğretecek davayla ilgili derhal pozisyon almakla yükümlüsünüz! Sessizlik artık suç ortaklığıdır!” İfadelerine yer veriliyor.

Açıklamada özetle şu ifadelere yer veriliyor.

Florina Asliye Hukuk Mahkemesi’nin Üsküplülerin ve filozofların propagandasına ve STK’nın kışkırtıcı “Yunanistan’da Makedonca Dil Merkezi” başlıklı sözde Makedonca diline ilişkin kararı hakkında bilgi sahibi olmamız büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattı.

Florina’daki “Yunanistan’daki Makedonca Dil Merkezi” adlı STK için neden kimse ilgilenmiyor ve arkasında kimin olduğunu, neyi temsil ettiklerini ve vatanımızın zararına neyin peşinde olduklarını neden kimse kontrol etmiyor? Aynı zamanda Peder Antonio’nun STK’sı, Başpiskopos, Hükümet, Medya, Denetleme Mekanizmaları tarafından şimşek hamleleriyle yerle bir edildi!

Kimsenin hiçbir özensizliğine, hiçbir savurganlığına müsamaha gösterilmeyeceği zamandır! Ey hükümetin beyleri, hain Prespa Anlaşması’nı planlayan, zorlayan ve demokratik olmayan bir şekilde dayatanları halkın cezalandırdığını unutmayın! Ülkemiz için felaket olan Prespa anlaşmasının devamını hafifleten, kabul eden ve uygulayan herkesi yine aynı kişiler cezalandıracaktır.

Yunanistan Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, Danıştay’ın başkanı olarak itimatnamesini vermiş ve benzeri etno-nihilizm ve yıkıcı hareketlere iştah açmıştı! Bayan Sakellaropulu, “Pan-Makedonya Birlikleri”nin çağrısında, sözde Makedon dili için yapılan girişimlerden rahatsız olmadığını belirtmişti!

Şimdi Florina’da bir Baş Yargıç geliyor, ya bilmiyor ve anlamıyor, yani tehlikeli, ya da biliyor ve anlıyor, bu yüzden yine ülkemiz için tehlikeli ve Yunanistan aleyhine okun yaydan çıkması çantasını açıyor.

Bir yıl önce Serez Asliye Mahkemesi sözde Makedon-dostlarının benzer bir kabul edilemez girişimini reddetmişti, şimdi de acaba ne değişti ve bu kabul edilemez karar çıktı.

Yunanistan’da yargılayanların da yargılanması gerektiğini herkes bilmeli. Ülkenin Yüksek Mahkemelerinin harekete geçmesini ve böyle kabul edilemez bir girişim ve kararı bozmasını istemiyoruz, talep ediyoruz! Memleketimizi yiyip bitiren tüm etno-termitlere karşı durabilecek, nihayetinde ülkenin yargı sisteminde bulunacak bir Terçetis ve Polizoidis (Eski Yargıçlar) talep ediyoruz arıyoruz.

Artık ülkemizin parçalanmasını aktif veya dolaylı olarak zorlayan hiç kimsenin mazereti ve hoşgörüsü yoktur.

Sayın Başbakan Miçotakis, Sözde Makedonca dilini öğretecek davayla ilgili derhal pozisyon almakla yükümlüsünüz! Sessizlik artık suç ortaklığıdır!”

Sayın Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve Eyalet Başkanları, bu konuda ortaya çıkıp net tavırlar almakla yükümlüsünüz. Normalliğin restorasyonu için baskı yapma göreviniz var!

Şunu herkes aklına iyice koysun: Makedon dili yok, Makedon etnik kökeni yok, kuzeyin, güneyin, merkezin, uzayın Makedonya’sı yok! Makedonya birdir ve bu Makedonya sadece Yunandır! Aynı zamanda Üsküplülerin Avrupa perspektifine herhangi bir destek kabul edilemez.

Makedonca dilinin olup olmadığını bilmeyenler için, bu sefil propagandaya cevap veren Profesör Bay Babiniotis’ten öğrenebilirsiniz.

Kaldı ki komşularının geleceğinden endişe duyan herkes Üsküp’e taşınabilir ve sözde sahte Makedon rüyasını orada yaşayabilir!”

Sorumlu Başkan Dimitris Filippidis

Başkan Yardımcısı Stelios Kirimlis

Genel Sekreter Georgios Rados

Ulusal İşler Komisyonu Başkanı Dimitris Hatzis

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunan-diasporasi-makedonca-dil-merkezinin-kurulmasina-karsi-cikiyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir