Rus işgalciler Ukrayna’da sivilleri katletmeye devam ediyor!

İşgalci Rusya, savaş alanındaki başarısızlığını örtbas etmek için Ukrayna’nın farklı bölgelerinde sivilleri ve kritik altyapı tesislerini hedef aldığı saldırılarını sürdürüyor. Rus işgalciler Ukrayna’da bir günde 2 sivili öldürdü ve 10 kişiyi daha yaraladı.

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal saldırıları onuncu ayında da devam ediyor. Rus işgal güçleri, 10 Aralık’ta Ukrayna’da 2 sivili daha katletti ve 10 sivili yaraladı.
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kırılo Tımoşenko Telegram üzerinden yaptığı açıklamada katledilen her iki kurbanın da Herson bölgesinde bulunduğunu duyurdu. Aynı gün içinde bölgede yaşayan 5 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Öte yandan Rus işgalcilerin saldırıları sonucu Donetsk ve Harkiv bölgesinde 2, Zaporijjya bölgesinde de 2 kişinin daha yaralandığı bildirildi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/rus-isgalciler-ukrayna-da-sivilleri-katletmeye-devam-ediyor/464497/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir